- Publicitate -

Cum trebuie completat formularul la recensământul online. Precizările unui recenzor din Ploiești la întrebările ”încuietoare”

În urma articolului „Experiența autorecenzării. Cât timp trebuie să aloci pentru a te autorecenza și la ce întrebări trebuie să răspunzi”, am primit pe adresa redacției, din partea unui recenzor ARA, completări care ajută la informarea corectă a cetățenilor.

Redăm mai jos informațiile primite.

Citește și: Experiența autorecenzării. Cât timp trebuie să aloci pentru a te autorecenza și la ce întrebări trebuie să răspunzi

La început trebuie să treceți adresa unde locuiți, CNP, alte proprietăți precum și o adresă de mail validă unde veți primi linkul pentru continuarea autorecenzării. În cazul nostru a fost vorba de o singură proprietate.

Se va trece adresa unde cetățenii locuiau efectiv la 1 decembrie (chiar dacă în CI / buletin este trecută altă adresă)

Se trec în plus doar locuințele secundare neocupate, dacă avem o proprietate unde locuiește cineva se trece acea persoană la adresa respectivă (și avem opțiunea de chiriaș sau altă situație – cu titlu gratuit, etc. dacă nu este proprietara acelei locuințe)

Citește și: Recensământ 2022. Termen limită pentru autorecenzare. Lista centrelor unde se poate realiza autorecenzarea asistată în Ploiești

Ce ar mai fi de menționat este faptul că va exista la un moment dat o întrebare legată de tâmplăria ferestrelor locuinței. Dacă aveți în locuință atât tâmplărie PVC cât și de lemn, va trebui să alegeți una din cele două variante. Nu există opțiune de „mixt”.

Dacă tâmplăria este mixtă, se va trece tipul care ocupă suprafața cea mai mare.

Veți observa că, dacă cineva de la dumneavoastră din bloc s-a autorecenzat deja, veți găsi imediat blocul în listă. Dacă nu, va trebui să introduceți dumneavoastră aceste date: bloc, scară, etc.

Incorect, la acel câmp este trecut numărul și CLĂDIREA (de ex. 3 37 A/B) – ceea ce înseamnă numărul 3, bloc 37, scara A sau B (este trecută clădirea cu toate scările) și trebuie aceea selectată.

Citește și: INS bulversează persoanele care completează chestionarul de recensământ 2022. Ce trebuie trecut la locul nașterii

O altă întrebare mai deosebită ar fi dacă „ați locuit în altă localitate pentru o perioadă de cel puțin 12 luni?”. Nu știu aici dacă se trece doar „cu acte în regulă”, efectiv locuit, sau și „vacanțele” prelungite în condiții de muncă de la domiciliu.

În ghidul de utilizare sunt următoarele informații:

P2f. Ați avut vreodată o altă reședință decât cea de reședință obișnuită?

Veţi adresa această întrebare tuturor persoanelor, indiferent dacă au avut sau nu vreodată o altă resedinţă decât cea de recenzare.

Veți bifa varianta de răspuns DA pentru persoanele care au avut oricând în trecut o altă reședință obișnuită, în județul de recenzare, dar într-o altă comună sau alt municipiu sau oraș, într-un alt județ sau în străinătate.

Veți bifa varianta de răspuns NU pentru persoanele care:

  • nu au avut niciodată o altă reședință obișnuită;
  • au avut o altă reședință obișnuită – la o altă adresă, dar în aceeași comună, în același municipiu sau în același oraș din județul de recenzare.

Atenție!

  • În mod automat, daca persoana a avut un loc al naşterii diferit de localitatea de recenzare, va trebui să aibă completată o reşedinţă anterioară.

Mulțumim pentru completări. Sunt, într-adevăr de folos pentru cineva care dorește să se autorecenzeze.

Dar, deși informațiile sunt corecte, a fost omisă problema de fapt: cetățenii nu doresc să se autorecenzeze! Și asta trebuie considerată ca fiind un eșec al politicii românești (ca multe altele înainte, nimic nou).

În concluzie, mulțumim încă o dată pentru completări și informații, dar nu știu, din păcate, dacă vor ajunge unde trebuie… ☹

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -