- Publicitate -

Zece idei despre cum poți să-ți faci dușmani/prieteni, dacă nu ai deja

Știu că pentru unele dintre propunerile de astăzi este nevoie de modificarea cadrului legislativ, dar, înainte de a ne amuza pe seama lor, n-ar fi rău să ne gândim cum ar fi dacă…

Să înființezi “Sindicatul Livratorilor din România”. Sunt mulți, extrem de prost plătiți, fără drepturi dar cu multe obligații.

Să propui prin reprezentații tăi din Parlamentul României, lansarea unui proiect de Lege pentru “Anularea Licenței Profesionale a Instructorului Auto” dacă mai mult de 10 absolvenți de-ai lui/ei sunt implicați în accidente cu urmari grave, cauzate de acești absolvenți în decursul primului an calendaristic de la obținerea permisului auto. Instructorii ar deveni mai puțini, mult mai motivați și mai consecvenți. Întreaga povară ar fi astfel pe jumătate degrevată de pe umerii polițiștilor cu care se țin examenele auto (daca un medic absolvent e total nepregătit este vina lui și a profesorilor de la universitatea de medicină, nu a șefului de Resurse Umane care i-a semnat fișa de angajare). Conducătorii auto s-ar împuțina și ei și ar fi cu adevarat responsabili, ar scădea numarul de mașini din orașe și deci și poluarea cu noxe auto iar accidentele ar scădea drastic; Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii mari!

Să propui ANAF-ului să lanseze o campanie de tipul “Loteria Chitanțelor și Bonurilor Fiscale Eliberate de Parohii”, în schimbul tuturor serviciilor religioase și de cult, prestate contra-cost enoriașilor de către preoți. Ținând cont de consistența premiilor pe care le-ar putea primi dar și de media de vârstă și veniturile enoriașilor, tentația de a solicita preotului chitanță sau bon fiscal pentru banii oferiți pentru citirea biletelor de rugăciuni la slujbe, lumânări, nunți, botezuri, cununii, cumetrii, înmormântări, slujbe și spovedanii, etc. ar crește. Ar scădea în schimb, în mod vertiginos evaziunea fiscală iar acoperișurile locașelor n-ar mai fi poleite cu aur ci doar cu tablă zincată; o parte din preoți și-ar găsi alte hobby-uri decât colecționarea mașinilor iar preoția ar deveni ceea ce ar trebui să fie, adică o vocatie. Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii mari!

Să propui (cel mai probabil fără succes) înființarea “Săptămânii Altfel în Primării”. Adică pe perioada unei săptămâni lucrătoare (șapte zile consecutive), toți funcționarii publici din primării (cu excepția celor aflați în concedii medicale, scutiți medical sau în incapacitatea de a presta activități fizice) să iasă din birouri și să ajute la măturatul aleilor, la strânsul gunoaielor, să coordoneze ridicarea de mașini parcate ilegal, să deszăpezească la lopată străzile neasfaltate ori să ofere hrană din fonduri proprii, câinilor comunitari aflați în adăposturi. Pe durata întregii săptămâni, funcționarii vor fi nevoiți să se deplaseze contra-cost doar cu mijloacele publice de transport în comun. În acest fel, cetățenii orașului ar simți cu adevărat cum o parte din banii cu care îi remunereaza pe aceștia, prin taxele locale pe care și le achită cu religiozitate; se întorc cu folos, chiar în folosul comunității. Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii mari!

Să propui edilior înființarea “Poliției Parcurilor”. O structură nouă în cadrul Poliției Locale, care să implice doar o simplă detașare a unor agenți deja existenți, fără angajarea de personal nou (oricum taie frunză la câini). Structura nou creată va avea în consemn paza și protecția exclusivă și non-stop a tuturor parcurilor publice. Iar între orele 22:00 seara și 08:00 dimineața, (în deplin acord cu Legile în vigoare privind deranjarea liniștii publice și a poluării fonice sau de orice fel) accesul în parcurile publice să fie strict interzis tuturor, prin ordonanță locală. S-ar evita astfel costurile exorbitante plătite din fonduri publice (adică de cetățean), cu repararea necontenită a echipamentelor de joacă, plantarea și replantarea anuală de arbuști și garduri vii, măturarea și curățarea zilnica a gunoiului din parcuri, vopsirea și revopsirea și re-revopsirea băncilor, înlocuirea coșurilor de gunoi distruse sau incendiate de neghiobii grobieni cu tendințe de cercopiteci antropofagi. Plus de asta, parcurile ar fi PARCURI și nu locuri unde se adună găștile de cartier, noapte de noapte pentru a-și face nevoile, a sparge kilograme de semințe, a asculta manele la maximum, a arunca pumni întregi de chiștoace de țigări și a sparge sticlele de alcool de colțul băncilor pe care se suie cu copitele. Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii mari!

Să propui “Restricționarea Accesului Autoturismelor pe Arterele Principale din Centrul Orașului în Zilele de Sâmbătă și Duminică, de la jumătatea lunii Aprilie până la jumătatea lunii Octombrie”, în scopul readucerii ÎN ORAȘ a ploieștenilor care sunt nevoiți să IASĂ DIN ORAȘ, în special în week-enduri devenind astfel fără să vrea, orașeni de mall rural (majoritatea mall-urilor se află în afara orașului, în zona rurală). Astfel s-ar realiza cu success rularea banilor comunității ÎN, ȘI PENTRU ORAȘ, NU DEVERSAREA LOR ÎN AFARA ORAȘULUI și astfel, acest demers simplu ar deveni o prioritate urbanistică si o preocupare edilitară normală. Ca să nu mai spunem că s-ar reduce poluarea prin reducerea noxelor emise de mașinile care ar tranzita centrul orașului. Animarea și repopularea “cu populație” a centrului orașului, încurajarea turismului de tip city-break, fie el autohton fie din exterior, în orașul nostru, prin întreținerea și promovarea obiectivelor turistice locale ar putea astfel fi percepută ca o provocare nu ca o glumă. Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii mari!

Să propui organizarea unor “Concerte în Aer Liber”, în special pentru toți copiii dar în mod particular pentru copiii ucraineni, victime ale războiului și refugiați în orașul nostru dar și pretutindeni în judetul Prahova (reamintindu-le astfel edililor că Ploieștiul este Municipiu Reședință de Județ). Invitarea unor grupuri de tipul “Casa Zurli” sau a unor entertaineri specializați în a readuce în mod interactiv, zâmbetele pe chipurile copiilor. Copiii au uitat să mai zâmbească! E datoria noastră să le reamintim să o facă pentru că zâmbetele lor este hrana sufletelor noastre. La acest demers ar putea contribui cu sponsorizari voluntare (sponsorizările aduc scutiri fiscale) firmele cu capital majoritar rusesc din oraș (și nu doar ele), care și în acest fel își pot dovedi în mod faptic și nu doar declarativ, apartenența la cauza anti-razboi. Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii mari!

Să propui Primăriei Ploiești, scutirea de unele taxe și impozite pe o perioadă de 1-2 ani, a oricărui dezvoltator imobiliar din oraș care se obligă prin contract, să preia în scopul demolării a tuturor clădirilor fostelor cinematografe publice din oraș. Acestea se află într-un asemnea nivel de degradare și înfățișare încât pot pune oricând în pericol cetățenii, fie prin posibila lor prăbușire fie prin declanșarea de potențiale incendii devastatoare ce pot fi cauzate de oamenii străzii care și-au găsit adăpost temporar în ele. Odată demolate, în locul acestor ruine care nu mai pot să-și reia vreodată vechea destinație și nu mai pot fi nici renovate, aflându-se într-un ireversibil stadiu de degradare, pot fi construite alte clădiri publice sau private ce pot genera profit prin aportul de capital la fondul public. La fel de bine aceste investiții pot fi obținute și prin demersurile departamentelor abilitate din cadrul Primăriei, din finanțări provenite din fonduri europene nerambursabile. Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii mari! 

Să propui factorilor de decizie din cadrul Primariei, organizarea unei excursii la Barcelona (😊 știu, pare o glumă dar din păcate nu este). Excursia s-ar putea face cu autocarele și va putea fi organizată cu costuri minime și cu concursul Camerei de Comerț și Industrie locale. Participanții vor fi în mod exclusiv, deținătorii de spații comerciale din interiorul Cladirii Halelor Centrale dar și câțiva (nu mulți) factori de decizie de profil din cadrul Primariei. Excursia va avea un singur obiectiv și anume vizitarea Pieței Centrale din Barcelona. Scopul va fi doar vizionarea modului în care o piața poate deveni, cu concursul întreprinzătorilor locali din domeniul comerțului agro-alimentar și al micilor producători din domeniu dar și al edililor, un obiectiv UNESCO asa cum este acum Piața din Barcelona, Spania. Clădirea Halelor Centrale din Ploiești este un obiectiv istoric de renume și o legendă arhitecturală locală care poate deveni, dacă nu foarte curând un obiectiv UNESCO, cel puțin deocamdată unul de renume național, cu un minim efort imaginativ și financiar (dar cu beneficii de imagine și financiare ulterioare incomensurabile) din partea comunității agro-alimentare locale și al edililor. Dacă nu vor fi bani pentru schimbarea rapidă a tipului de comerț de tip butic ce se desfasoara în acest moment în această cladire emblematică a Ploieștiului, măcar, simpla vizionare a acestei piețe din Barcelona va aduce o schimbare de viziune și de paradigmă în ochii celor care își desfasoară activitatea acolo și poate într-o oarecare măsură și in ochii și sufletul celor care administrează acest oraș. Pentru comunitate: Costuri minime suportate de ambele părti implicate în acest proiect simplu! Beneficii mari!

Să reamintești edililor ploieșteni indiferent de apartenența lor politică, faptul că orașul lor este înfrățit cu orașul Dnipro din Ucraina, oraș grav afectat de război și că orice inițiativă de bun augur venită din partea orașului-frate Ploiești din România, pentru ajutorarea orasului-frate Dnipro din Ucraina l-ar face mândru pe orice ploieștean. Acest lucru se poate face cu concursul ONG-urilor, al comunității de afaceri locale sau al cetățenilor simpli. Frația nu se face doar pe hârtie, prin vizite cordiale reciproc-avantajoase la un șpriț și-un suvenir local ori prin schimburi amiabile de fanioane pe timp de pace. Frații se ajută mai ales atunci când le este cel mai greu! Ori, când mai greu decât acum îi este orașului-frate Dnipro? Inițiativa trebuie să fie întotdeauna a fratelui care nu se află vremelnic la ananghie. Fratele aflat la greu nu o să ceară în mod expres ajutorul celuilalt frate pentru că știe, sau cel puțin spera că la un moment dat, acesta îl va ajuta! Pentru comunitate: Costuri zero! Beneficii…istorice!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Acțiune de tip BLITZ pe DN1, în zona Movila Vulpii

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a anunțat, duminică, o nouă acțiune de tip BLITZ, de data aceasta pe DN1, în zona Movila Vulpii. Acțiunea este...

Cum s-a produs accidentul de la Urlați. Șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani, nu avea permis

Accidentul rutier a avut loc, duminică dimineață, pe raza localității Urlați. Un autoturism a pătruns pe contrasens, s-a răsturnat, a spulberat un gard și...

Accident grav pe DN2, în Buzău. O autoutilitară a acroșat o căruță

Accidentul rutier s-a produs, sâmbătă dimineață, pe DN 2C Slobozia-Buzău, la ieșire din localitatea Padina, județul Buzău, după ce o autoutilitară a acroșat un...

Starea victimelor din accidentul rutier de la Urlați. O minoră de 14 ani și un tânăr de 19 ani au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, după ce un autoturism s-a răsturnat. În autoturism se aflau o fată în vârstă...

Accident la Urlați. O fată de 14 ani și un tânăr de 19 ani au fost transportați la spital – FOTO

Accidentul rutier s-a produs, duminică dimineață, în jurul orei 03.45, în cartierul Cherba, din Urlați. Pompierii militari ajunși la fața locului au găsit în...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -