Djokovic e pe val. Al cincilea? Al șaselea? Puțin mai contează. După scandalul Melbourne e probabil pe ultimul val pentru el

5

Dacă până acum doar împătimiții tenisului știau cum se scrie numele tenismenului sârb Novak Djokovic, în ziua de astăzi numele lui face înconjurul lumii. Din păcate nu dintr-un motiv care îi face cinste.

Așa cum bine se știe, totul a început odată cu sosirea pe teritoriul Australiei a jucătorilor de tenis în vederea primului turneu de mare slem al anului: Openul de la Melbourne 2022.

Singurul jucător de tenis nevaccinat prezent la acest turneu este jucătorul sârb Novak Djokovic.

Cunoscut antivaccinist, el și întreaga sa familie militând împotriva vaccinării, Djokovic s-a trezit în imposibilitatea de a participa la turneul de la Melbourne. De ce? Foarte simplu. Pentru că nu este vaccinat, iar regulile australiene prevăd că orice străin care intră pe teritoriul australian trebuie să fie vaccinat.

Și uite așa s-a trezit Nole, idolul antivacciniștilor de pe întreg mapamondul, că trebuie să se dezică de a sa credință. După zile întregi de minciuni și controverse: ba că are scutire medicală să nu se vaccineze, ba că a fost bolnav de Covid pe 16 decembrie, ba că pe 18, ba că pe 26, ba că a venit în Australia din Serbia, ba că din Spania, a reușit să atragă atenția unei lumi întregi.

În prezent milioane de ochi privesc ecranele televizoarelor și așteaptă o soluționare a acestei probleme.

Lăsând la o parte cum se va finaliza „telenovela Nole” (nici nu cred că mai contează) este păcat că acest tenismen, cu un talent rar întâlnit, va părăsi atât de urât scena tenisului mondial. Pentru că da, indiferent de cum se va încheia capitolul Melbourne, ceea ce se întâmplă zilele acestea va atârna ca o piatră de moară de gâtul lui Djokovic. Și nu se va mai putea ridica niciodată la nivelul din trecut.

Indiferent dacă va rămâne sau nu să joace la Melbourne, din cauza atitudinii sale, va fi un intrus și nu va rezista prea mult. Nu, nu din cauza faptului că este nevaccinat va fi exclus, ci din cauza minciunilor în care se încurcă în fiecare zi și din cauza cărora deja frizează penibilul.

Soția și tatăl tenismenului sunt cunoscuți antivacciniști activi și vocali pe toate rețelele de socializare, el însuși, în nenumărate rânduri, și-a exprimat poziția clară față de vaccin. Și acum ce se întâmplă? Spune că nu este vaccinat pentru că are scutire medicală sau pentru că a trecut prin boală? Când toată lumea știe care este adevăratul motiv pentru care Novak Djokovic nu este vaccinat…

Nu este mai puțin adevărat că ceilalți jucători se pot alia și pot refuza să joace cu el. Și atunci ce se va întâmpla?

Dacă Novak Djokovic va ajunge să joace la Melbourne, va fi o palmă dată statului australian care a impus reguli clare și care a făcut adevărate sacrificii pentru a-și proteja cetățenii.

Dacă Novak Djokovic va ajunge să joace la Melbourne, va fi o sfidare fățișă a celorlalți jucători vaccinați, o lipsă de respect la adresa lor.

Dacă Novak Djokovic va ajunge să joace la Melbourne, va fi triumful minciunilor și lumii defecte în care trăim.

Jurnaliști ai publicației Herald Sun, bazându-se pe surse proprii, scriu că Novak Djokovic va fi expulzat joi din Australia.

Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r. miercuri, 12 ianuarie) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. (…) O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu ‘eforturile noastre continue de a controla răspândirea Covid-19”, scrie Herald Sun citat de Digi Sport.

Indiferent cum se va finaliza „telenovela Nole”, din păcate tenisul mondial a pierdut un mare talent. Nu contează cu cine, dacă și când va mai juca. Nici măcar rezultatele nu mai contează. Steaua lui Novak Djokovic s-a stins lăsând în urmă doar… o gaură neagră.

Sursa foto: Getty Images

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

5 COMENTARII

  1. Urat mod de a iesi dintr-un sport, cu atat mai mult cu cat talentul si carisma lui au atras atatia oameni, atata vreme. Dar de aici si pana la a-l compara cu Iisus, sa faci din el un martir doar pentru ca vrea el sa fie cu mot… penibil… Asta e pana la urma, omul isi mai face si cu mana lui. Sa incepi acum sa acuzi Australia de discriminare iar mi se pare noaptea mintii si un scuipat in ochii cetatenilor. Singurul lucru de care pot fi acuzati este ca nu au stiut sa fie fermi din prima.

  2. Foarte corect! S-a facut de ras si el, dar ( culmea! ) s-a facut de ras Serbia, in frunte cu presedintele si premierul. Nu-i mai bine la noi, ca al nostru joaca si golf?

  3. Ce bine zici, chiar traim intr-o lume defecta !
    Ca sa o schimbam trebuie sa ne schimbam intai pe noi, gandirea si atitudinea noastra, pentru ca numai asa putem separa minciunile de adevar.
    Si asa, cu cate o palma, putem corecta marsaviile care ne incoltesc.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău