Este inadmisibil să mențineți atâtea restricții, fără nicio măsură de sprijin!

3

De doi ani am tot înțeles, fie că ne-a convenit, fie că nu. Am crezut în minciunile cu programele de sprijin pentru cei afectați, dar este deja prea mult. Unii dintre noi au respectat tot ceea ce s-a impus, până la urmă vaccinându-se și sperând că de la grija față de propria persoană și până la responsabilitatea civică… cumva vor avea parte de normalitate.

Normalitatea înseamnă să poți să te miști liber și să nu ți se îngrădească dreptul la a-ți exercita profesia. Unii, mai norocoși, lucrează în domenii care merg fără restricții. Alții, mai puțin norocoși, lucrează în domenii unde accesul clienților este limitat la 30% din capacitate, plus că nu au acces cei nevaccinați.

Nu susțin că nu erau necesare măsuri de protecție. Erau și poate așa s-au salvat niște vieți, tot așa cum țările civilizate au adoptat. Susțin că le-ați luat arbitar, uneori complet irațional, apoi i-ați lăsat de izbeliste pe cei mai afectați. Vă plângeți că românii sunt analfabeți și nu au capacitatea să vă înțeleagă? Ia spuneți sincer, cât ați investit în educație pentru ca acum să vă permiteți să jigniți o națiune atât de debusolată?

Durează de prea mult timp această situație, iar consecințele acestor măsuri țin de domeniul atacului direct la proprietatea privată, la suprimarea unor afaceri construite cu multă trudă, cu investiții pentru care antreprenorii și-au pus toate resursele la dispoziție, uneori accesând și credite. Sunt terminați! La fel și angajații lor, cei care vor ajunge pe drumuri…

Pe lângă faptul că dispar contribuabili la bugetul de stat, apar noi sarcini pe bugetele asigurărilor sociale. De unde să mai poată susține statul? Desigur, vă veți împrumuta iar și iar, tot pe spinarea tuturor, iar aceste îndatorări se văd deja în nivelul nostru de trai, cel care se degradează de la o zi la alta. Sunt costuri grele directe pentru anumite domenii, dar și costuri indirecte pentru întreaga societate.

Apărați societatea de virus, dar o distrugeți prin lipsa unor măsuri firești față de cei realmente afectați, într-un dispreț total față de proprietate, drepturi civile, drepturi fundamentale, drepturi economice. Cine sunteți pentru a putea acționa discreționar?

Doar cei care dictează, cei care sunt bugetari, care nu au avut niciodată de a face cu antreprenoriatul sau cu grija zilei de mâine a angajatului din sistemul privat, aceste specimene bugetare au primit ”spor de Covid”. Serios? Cu ce drept ați luat de la cei care produc și pe care acum îi falimentați pentru a vă asigura voi drepturi închipuite?

În Ploiești, spre exemplu, rata este aproape 1 la mie, adică suntem în zona verde. Se mențin restricțiile, că poate vine Omicron și habar nu avem ce face, dar dacă face… Dacă vine valul 5 și pățim nasoale? Haideți să ne ferecăm de tot, să meargă doar industria pharma și să ne uităm la drobul de sare… poate pică, poate nu pică…

Mă uitam zilele trecute la englezi… Nu poată mască decât dacă vor, nu au restricții și sunt liberi să își ajute economia, mai ales după ieșirea din UE și anticiparea unei crize economice mondiale. Cine s-a vaccinat… s-a vaccinat, cine nu… nu,  așa că fiecare și-a asumat decizia și nu mai este responsabilitatea nimănui pentru consecințe. Oamenii ăștia au înțeles că viața trebuie să meargă mai departe și că nu-și pot termina populația în numele protejării ei (ce ironie…)

E deja prea mult! Și chiar dacă până acum am înțeles, chiar dacă ne pasă de noi și de ai noștri, realitatea este că vedem cum cei care produc cu adevărat au de suferit, apoi într-un lanț al slăbiciunilor au toți de suferit. Aproape toți, cu excepția voastră, a ”elitei” bugetarilor, cei pe care îi plătim să ne servească, iar ei se comportă ca și când sunt adevărații proprietari ai țării. Și mai faceți ceva deosebit de grav: dați apă la moară și ridicați cota unor nulități poleite în naționalism.

Ați învrăjbit oamenii. Nu ați fost capabili să aveți o comunicare coerentă și credibilă. Ați trimis în față toți gângavii, toate sfertodoctele, care au decredibilizat și puținele personaje care aveau habar despre ce vorbesc. Vă mai întrebați de ce oamenii nu vor să se vaccineze??? Păi priviți ce ați făcut cu mascarada testelor de salivă în școli… Nimeni nu vă mai crede! Nici măcar cei care s-au vaccinat. Nu au făcut-o pentru voi, ci pentru ei, dar să știți că sunt la fel de afectați de imbecilitatea de care dați dovadă.

Nu mai e mult și vrajba dispare, iar disperarea unește. Și tare mă tem că nemulțumirea generală va fi confiscată de alte lepre, ala cum leprele din 89 au confiscat revoluția sau ce-o fi fost atunci…

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

3 COMENTARII

  1. Sunt de acord cu ce s-a scris mai sus. Politicienii isi bat joc de cetatenii vaccinati prin neacceptarea certificatului verde atat la stat cat si la privat ca in tarile civilizate, da, civilizate, noi suntem departe de civilizatie si ne departam pe zi ce trece.
    In Romania nerespectarea si ocolirea legilor este sport national, avem politicieni care au aparut la TV spunand ca cine respecta lege e „naiv”, deci ce sa mai vrobim? Pana si Moldova ne-a luat-o inainte in materie de anticoruptie, in cativa ani o sa ne depaseasca din toate punctele de vedere.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău