Girueta cu cocoșel. Acest text se vrea a fi un pamflet :)

0

Președintele României a primit în cursul acestei săptămâni vizita oficială a Președintei Republici Moldova. În cadrul discuțiilor care au avut loc, cei doi omologi au constatat că s-au înțeles de minune, deși în mod ciudat, fiecare dintre ei dialoga într-o limbă străină.

Mircea Geoană a declarat de curând că actualul context politic ar putea fi o bună rampă de relansare a carierei sale politice și că se gândește serios să candideze din nou la funcția supremă în stat. El a mai spus că sloganul său de campanie ar putea fi: “Eu nu am furat cât timp am fost Președinte!

Organizația pentru Taxe și Impozite din Rămășițe, pe scurt OTIRĂM a menționat printr-un comunicat de presă că va propune un proiect de lege pentru achitarea dărilor la stat, prin ROTAȚIE. Pe scurt, cât timp activează un guvern condus de PSD, vor achita taxele și impozitele doar cetățenii care au votat cu PSD și viceversa cu PNL.

Liderii AUR au menționat că indiferent dacă proiectul de lege menționat mai sus va trece sau nu de votul Parlamentului, ei vor propune la rândul lor ca la următoarele alegeri generale actul de votare al cetățenilor să nu mai fie unul secret. Întrebați fiind care ar fi motivele care au dus la lansarea acestei propuneri, ei au declarat colocvial: “Păi, ce rost mai are?”.

Mesajul lui Ludovic Orban către PNL: “Pentru mine PNL a murit în pat cu PSD!”. Răspunsul adresat lui Ludovic Orban de către un grup omogen PNL/PSD: “Get a job!”.

Solicitând și opinia acestora în privința proiectului OTIRĂM, unul dintre liderii USR ne-a mărturisit neoficial, cu oarecare dezamăgire: “Dacă-i vorba pe-așa vrem și noi în patul ăsta!”.

De multe ori cei de la USR au fost acuzați că se comportă precum niște păsărici speriate de un uliu săsesc, sobru și amenințător. Și pentru că zboară toți precum un stol haotic nereușind să intuiască încotro bate vântul, li s-a sugerat discret de către unii experți în sinergii electorale să-și monteze pe sediul partidului o giruetă cu cocoșel. De asemenea li s-a dat ca exemplu PNL, care deține deja una; se numește Rareș.

Întrebat fiind de reporteri, ce părere are despre presupusa candidatură a lui Mircea Geoană la președinție, Ion Iliescu ne-a răspuns. Din păcate, răspunsul domniei sale nu poate fi reprodus aici însă putem confirma faptul că fostul președinte a rămas fidel părerilor sale anterioare referitoare la persoana celui menționat.

Noul prim ministru desemnat Ciucă a dezmințit zvonurile conform cărora imediat după învestire va da o ordonanță. El ne-a raportat pe un ton milităros faptul că este foarte mulțumit de toate ordonanțele sale și ca atare nu va renunța la niciuna; nici măcar la Sorin.

Un mare distribuitor de combustibili de la noi din țară a decis închiderea temporară a stației de distribuție combustibili din comuna Deveselu. Motivul pare a fi lipsa acută a clienților la pompe dar și o scădere drastică și inexplicabilă a prețului combustibililor în zonă.

Baza militară americană aflată pe teritoriul aceleiași comune a decis în schimb în urma creșterii drastice a costurilor interne cu combustibilii să înlocuiască parcul auto actual, cu tehnică militară nouă și mai puțin costisitoare, dotată cu vehicule electrice.

Până de curând, nimeni nu a văzut legătura între cele două știri de mai sus însă se pare că cei de la DIICOT au văzut-o.

Un lucrător srilankez, responsabil de schimbarea macazelor la pichetul 5 al gării centrale, pe numele său Aca Rulp Aun a fost întrebat ce părere are despre faptul că au fost identificate o serie de echipamente balistice care au depășit și de 5 ori bariera sonică. El a răspuns ferm că dacă acest lucru a avut loc, sigur nu s-a întâmplat pe tura lui.

La ora închiderii ediției am primit pe adresa redacției o scrisoare de la unul dintre cititorii noștri, de meserie tapițer reparator dormeze care ne întreabă dacă putem estima cât timp va rezista coaliția de la guvernare și dacă le putem trimite numărul lui de contact?

Răspunsul nostru este: “Stimate Domnule, noi suntem jurnaliști. Putem prezice doar trecutul! În privinta numărului de contact, noi îl putem trimite dar e foarte posibil să nu fie nevoie de serviciile dumneavoastră!”.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău