Mi-am făcut doza booster la centrul de vaccinare de la Colegiul Cuza din Ploiești. Recomand programarea, chiar dacă nu e obligatorie

0

În urmă cu doar o lună de zile centrele de vaccinare din Ploiești erau luate cu asalt zilnic de sute de persoane care voiau sa se imunizeze împotriva SARS COV2. Oamenii se așezau la cozi ce păreau a fi interminabile încă de la primele ore ale dimineții, iar procesul de programare on-line devenise o procedură inutilă, medicii neținând cont de acest lucru.

Citește și: Aglomerație la centrele de vaccinare din Ploiești. De ce preferă prahovenii centrul Mediurg-FOTO/VIDEO

Se întâmpla când Valul Patru lovea în plin România și erau înregistrate frecvent peste  10-12.000 de noi infectări zilnic, secțiile ATI de la spitalele COVID din țară fiind pline.

Un alt factor care a dus la aglomerarea centrelor de vaccinare în luna octombrie a fost și intrarea în vigoare a măsurilor restrictive privind accesul în instituții și magazine a persoanelor neimunizate împotriva COVID 19.

La aproximativ o lună distanță, activitatea centrului de vaccinare centrului de vaccinare de la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Ploiești a revenit la normal, iar cozile care în alte zile se întindeau până pe trotuar au dispărut.

Persoanele care doresc să se imunizeze cu prima sau cu a treia doză o pot face în baza programării on-line, o procedură simplă, a cărei utilitate a reînceput să fie luată în calcul.

În această perioadă sunt disponibile locuri în orice interval orar, iar doritorii se pot programa de pe o zi pe alta.

După realizarea programării și primirea confirmării, tot ce îți rămâne de făcut este să mergi la centru la ora agreată. Formalitățile (completarea unei declarații) nu durează mai mult de câteva minute, iar acolo unde nu te descurci, asistentele sunt gata să îți sară în ajutor.

După administrarea serului, ești monitorizat timp de 15 minute, iar după scurgerea acestora ți se înapoiază buletinul și adeverința de vaccinare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău