Vreau și eu ce fumează Cîțu sau ce a băgat pe venă! Despre românii care simt bunăstarea și dragonii roz din frigider

1

Deși este interzis să fumezi halucinogene și nici tentat nu sunt, mă gândesc că dacă premierul trage adânc o fi de bine, că doar e premier și știe ce spune. Sau o fi de la vaccin?

Înainte de toate, iată ce spune Florin Cîțu:

”Anul acesta nu am fi stabilizat economia şi nu am fi avut venituri la buget peste aşteptări, tot ceea ce facem în această iarnă, cu compensarea facturilor şi amânarea lor, plafonarea preţurilor, toate acestea înseamnă costuri pe care le susţin de la buget.

Dacă nu am fi avut bani în plus la buget, dacă nu am fi avut creştere economică, toate acestea s-ar fi văzut într-un deficit bugetar mai mare.

Nu se văd acolo, înseamnă că avem mai mulţi bani de împărţit şi aceştia îi vor ajuta pe români acolo unde au nevoie. Acolo se vede această creştere economică peste aşteptări.”

Dincolo de topica alambicată, specifică celor care pierd coerența în exprimare, din varii motive (cum ar fi fumatul care stârnește interesul celor de la DIICOR și BCCO), premierul Cîțu încheie apoteotic:

”Bunăstarea se vede la toţi românii, este important pentru români să se vadă.”

Iată ce s-ar fi văzut, dacă premierul nu ar fi fumat ce nu trebuie:

  • Prețurile carburanților au crescut cu aproximativ 50% în ultimul an. După ele… potopul, cel al scumpirilor în lanț, pentru că transportul influențează tot ce înseamnă costuri finale la toate produsele și serviciile.
  • Aproape toate produsele alimentare s-au scumpit, unele și cu 50%.
  • Facturile la utilități explodează. Premierul a fost prea preocupat să se aleagă șef la PNL, așa că a lăsat pe mai târziu povestea plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Nici acum nu e foarte clar ce va face și cum, dar unii vor beneficia de mila guvernamentală, alții nu.
  • ROBOR a luat-o razna, leul se depreciază față de toate celelalte monde, așa că indiferent de moneda în care românul are credite… rata lunară este mai mare de la o lună la alta. În plus, ”datorită” mărinimiei domnuli Cîțu, încă de pe vremea când era ministru de Finanțe și a negociat exclisiv în favoarea băncilor amânarea plății ratelor, acum plătim rate și mai mari cu dobândă la dobândă. Meritam asta, că doar noi cerusem un lockdown. Adevăru-i că ne cam plictisisem la muncă și voiam puțin șomaj tehnic.
  • Să mai amintim despre falimentul multor afaceri? Să mai spunem că iar sunt multe în pericol și că nu există niciun sprijin real din partea statului care le-a blagoslovit cu tot felul de interdicții? Ce sens are să mai spunem…

Spunem doar că veniturile românilor au scăzut sau cu chiu cu vai s-au menținut la nivelul de acum aproape doi ani.

Făcând un calcul simplu, la venituri mai mici sau egale cu cele de acum doi ani, dar cu prețuri care au explodat la tot ce mișcă, vrem să aflăm formula de calcul după care Cîțu cuantifică bunăstarea, nu de alta, dar noi e clar că nu stăm bine cu aritmetica și ne cam dă cu minus.

Pe cale de consecință, prezumăm ca variantă pentru a ne da cu plus, adică să o ardem pe opulență sau măcar pe bunăstare, ar fi să fumăm o țigară din care premierul a tras cu nesaț. Ar mai putea să i se tragă de la vaccin, deși ne așteptam să aibă 5 G, nu delirium tremens, așa cum au unii de la alcool. Nu de alta, dar premierul interimar nu bea. Mă rog, nu mai bea…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Probabil el vede buastarea ciocoilor din PNL care si-au umflat buzunarele de cand a ajuns PNL la guvernare.
    PSD=PNL=aceeasi mizerie

    Cum e posibil ca lumea sa aleaga in continuare PSD si PNL…. ne meritam soarta.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău