România – ciudățenia Uniunii Europene. Am devenit studiu de caz pentru medicii străini și subiect dezbătut de presa internațională

4

Rata mică de vaccinare din țara noastră și recordurile negre absolute pe care le deținem la nivel european în ceea ce privește cazurile grave de coronavirus și decesele, au adus România în atenția europenilor.

O delegație a Organizației Mondiale a Sănătății vine în țara noastră pentru a înțelege care este fenomenul. Da, am ajuns un fenomen în ochii oficialilor internaționali. O țară care are acces la toate vaccinurile autorizate, o țară care a avut de la bun început vaccinuri la discreție… pentru toate categoriile de vârstă, înregistrează zilnic atâtea cifre negre. Este un studiu de caz. Și, din păcate, oficialii internaționali vin degeaba. Nu vor putea înțelege niciodată de ce suntem în această situație.

Pentru a înțelege cu adevărat, ar trebui să fi trăit în România comunistă, ar trebui ca acum, să trăiască, să se plimbe și să vorbească zilnic cu oamenii de rând. Ceea ce nu se va întâmpla. Așa că delegația OMS, se va întoarce probabil, așa cum a venit: fără nicio explicație logică. Pentru că ceea ce se întâmplă în țara noastră este irațional pentru aproape oricine.

Euronews.com: Mulți români sunt neîncrezători în vaccin

Presa internațională este cu ochii pe noi. Site-ul european de știri, euronews.com titra sâmbătă, 16 octombrie: Spitalele din România sunt sufocate de pacienți nevaccinați.

„Sistemul de sănătate din România este sufocat de pacienți nevaccinați în toiul brutalului val patru de COVID-19.

La București ambulanțele se aliniază în fața Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș. (…)

Au fost 15.828 de noi cazuri de COVID-19 la o populație de doar 19 milioane de cetățeni (din păcate, presa internațională nu știe că, în realitate, am rămas mult mai puțini – n.r.).

(…) Mulți români sunt neîncrezători în pledoariile autorităților pentru vaccin, ceea ce este o moștenire din perioada când românii trăiau sub dictatura lui Nicolae Ceaușescu. Mulți dintre ei (români – n.r.) sunt influențați de dezinformările care circulă online cum că vaccinurile ar fi ineficiente sau, mai rău, periculoase. (…)”, scrie euronews.com.

Da, din păcate, pentru europeni, și nu numai pentru ei, este foarte dificil de înțeles de ce noi, românii, suntem cum suntem, suntem unde suntem.

Romania spirals into health, energy and political crises (România se învârte între crize sanitare, energetice și politice), scria Financial Times în data de 14 octombrie.

Și lista de titluri din presa străină poate continua.

Din păcate românii se îndârjesc mai mult pe zi ce trece

După 1989, libertatea câștigată s-a transformat într-o libertate prost înțeleasă. Exact ca un copil căruia i-ai interzis totul, odată scăpat din mână, l-ai scăpat cu totul de sub control.

Exact așa este și românul. După anii de comunism plini de restricții, teamă, rații și interdicții, odată scăpat, nu poți să-l determini să mai facă nimic. Nici măcar ceva spre binele propriu.

Involuntar, tot ce „vine de sus” este împotriva lui. Nu, nu e vina românului, ci este vina sistemului în care a trăit.

Da, sunt mulți români care se opun sistemului deși nu au trăit în comunism, sau au trăit prea puțin. Aceștia refuză orice pentru că așa au fost învățați de către înaintașii lor: nu te încrede, mamă, în nimic din ce vine „de la ăștia”.

Astfel, suntem în situația în care, ne învârtim într-un cerc vicios: cu cât autoritățile insistă pentru vaccin, cu atât românii antivacciniști se pun de-a curmezișul. Delegațiile OMS pot veni și să studieze mult și bine problema. Nu vor ajunge la nicio concluzie.

Putregaiul este prea adânc înrădăcinat și, doar cine stă aici, știe și vede problema. Cât timp clasa politică va fi cea care este, românii vor refuza din start tot ce vine dinspre ea, chiar dacă își riscă propria sănătate.

Obsesia românilor de a nu deveni cobai, exact la asta ne-a dus: vom fi studiați precum cobaii

„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. – ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată.”, a declarat sâmbătă 16 octombrie, la Digi24, Laura Ghibiu, un medic român stabilit în Suedia.

Ea a mai spus că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și, foarte probabil, România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume.

Antivaccinismul românesc depășește granițele țării și ne transformă într-o ciudățenie a lumii. E timpul să acceptăm asta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

4 COMENTARII

  1. Cu toata dragostea, bateti campii cu gratie. Situatia actuala este atat de grava pentru ca asa doreste conducerea tarii, dat fiind faptul ca in timp ce toate tarile normale la cap testeaza si de cateva ori pe saptamana toti cetatenii, gratuit, atat vaccinati cat si nevaccinati, Romania nu mai tine cont de nici un test, ci se inchina pios de dimineata pana seara la vaccin.

  2. Chiar crezi ca daca esti triplu vaccinata, covidul nu isi va face treaba? Toata lumea se va duce din cauza covidului, si vaccinatii, si nevaccinatii, e o chestiune de timp. Singurul drept pe care-l ai este ca poti sa faci recurs pe lumea cealalta. Pai stii Doamne, eu am fost triplu vaccinata, nu-i corect. Da??? Poftim de fa recurs!

  3. Mare brinza ca vine alde OMS-ul aici ! Mari plecaciuni, spaga data, doar doar sa nu ia nota mica la inspectie cu lectia deschisa! M-am saturat de astia care ne tot vor binele cu forta, sa ne mai lase. S-a vazut in peste 30 de ani ce au vrut de la noi. D-aia il respect atit de mult pe Doiaru, seful de gara si zic: Fack UE, Fack OMS si p-aia de la Bucuresti!

  4. Comentariile postate nu fac decat sa intareasca cele scrise in articol. In nicio tara nu se mai testeaza gratis ; ori esti vaccinat, ori iti platesti singur testul. Altfel…bye-bye serviciu, terasa, discoteca ! Romania a primit peste 13 milioane de doze de vaccin. Vreo 5 milioane s-au aruncat (au expirat). Suntem nr.1 MONDIAL la numarul de decese de Covid19… Si tot ne intrebam de ce sa ne vaccinam, si tot gasim scuze sa nu ne vaccinam. Am devenit toti specialisti in medicina, epidemiologie, sanatate publica. Dar, de fapt, suntem vai de capul nostru !

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău