Punguța cu polistiren-VIDEO

0

Era odată o babă şi un moşneag. Baba avea o găină, şi moşneagul un cucoş; găina babei se oua de câte două ori pe fiecare zi şi baba mânca o mulţime de ouă; iar moşneagului nu-i da nici unul.”….Așa începe binecunoscuta poveste “Punguța cu doi bani” scrisă de Ion Creangă; o poveste frumoasă plină de aventurile fantastice ale unui cocoș năzdrăvan pus pe tot felul de peripeții năstrușnice. Cele mai mari năzdrăvănii făptuite de cocoșul din poveste erau acelea în care el înghitea tot ce-i pica în plisc (apa dintr-o fântână, o cireadă de vaci, bogătiile nemăsurate din visteria unui boier, etc.) și ieșea astfel din orice încurcătură buclucașă în care se băga.

O fi știut Creanga ceva despre comportamentul bizar al unor galinacee de a scris el această minunată poveste. Dar probabil că nu și-ar fi imaginat nici el și nu ne imaginăm nici noi astăzi, după mai bine de un secol și jumatate de la apariția poveștii că aceste oratanii vor ajunge să ne mănânce casele, sau mă rog, exteriorul caselor 😊, mai exact polistirenul de diverse grosimi care izolează unele case.

Nu există deocamdată nicio explicație științifică pentru acest comportament al păsărilor dar este știut faptul că doar găinile și struții sunt pasionați de consumul de polistiren, căruia delatfel se pare că nu-i rezistă. Ciudat este faptul că rațele, curcile, găștele și alte păsări domestice de prin bătăturile oamenilor nu sunt atât de atrase de consumul acestuia.

Până când specialiștii își vor da cu părerea în privința acestui fenomen și mai ales până când se vor exprima oficial asupra efectului datorat consumului de polistiren de către galinacee și implicit al modului în care consumul cărnii acestor păsări de către oameni poate fi nociv sau nu, vă lăsăm să vizionați imaginile de mai jos:

Punguța cu polistiren

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău