PNL-ul a murit… de tot! PSD-ul a câștigat din nou România și jubilează alături de AUR

5

Nu scriu în general despre politică, prefer ciorile, gunoaiele, vaccinurile, învățământul. Rar mă apucă, doar când văd ceva strigător la cer. Iar ceea ce se întâmplă acum în PNL este, într-adevăr, din această categorie. Și, cu toate astea, apar zilnic la televizor ca niște floricele…

Indirect, luptele interne ale partidului au omorât PNL-ul și au lăsat România în mâna PSD-ului, care acum râde înfundat și își freacă mâinile. Încă o dovadă că, în afară de ciolan, în afară de lupta pentru putere, nu interesează pe nimeni nimic.

Cine a scos scheletul din dulap?

De ce dosarele din urmă cu 20 de ani au ieșit abia acum la iveală? Cine le-a scos?

PNL-ul, logic! Cred că e mai mult decât evident pentru toată lumea că această mascaradă este orchestrată din interiorul partidului aflat momentan la putere.

De ce s-a ajuns aici? Pentru că Ludovic Orban nu știe să piardă. Pentru că a simțit cum pierde printre degete șefia partidului și atunci, disperat, agățându-se cu ultimele puteri de orice speranță, a aruncat în luptă bomba supremă: dosarele lui Florin Cîțu.

Bomba însă, dincolo de alte efecte, a făcut implozie. Și astfel, PNL-ul s-a prăbușit în groapa produsă chiar de el, chiar de șeful partidului. Și peste el au căzut tone de pământ.

Să-i fie țărâna ușoară!

Prohodul a rămas să-l cânte PSD-ul. Și ce bine face asta! Are o întreagă orchestră la dispoziție.

Cine a câștigat de pe urma aceste lupte?

Tot PSD-ul, bineînțeles. Vă aduc aminte că, deși a fost declarat perdant, PSD-ul a câștigat de fapt alegerile politice. PSD-ul, ca partid, a avut cel mai mare procent de votanți.

Și atunci, la alegerile trecute, erau încă proaspete în mintea alegătorilor amintirile legate de gafele Vioricăi Dăncilă și de infracțiunile lui Liviu Dragnea. Ia să vedeți la următoarele alegeri cu ce procent halucinant va câștiga PSD-ul. Cred că nici măcar nu va avea opoziție în Parlament.

Și atunci, după alegeri, indiferent cine va fi președintele Partidului Național Liberal (dacă va mai exista partidul până atunci), nu va mai conta. PNL-ul nu va mai exista din punct de vedere decizional. Va fi doar scriptic, dacă va fi.

Iar președintele acestui partid-fantomă, dacă nu va trece la PSD, va avea foarte mult timp să se gândească de ce s-a ajuns în situația respectivă.

Indiferent de ceea ce este moral sau nu, corect pentru bunăstarea PNL-ului ar fi fost ca aceste schelete să rămână în dulap. Dacă cel care le-a scos la iveală s-ar fi gândit măcar un moment la binele partidului, le-ar fi lăsat acolo.

De unde tragem concluzia clară că, și în interiorul PNL, este vorba doar despre putere individuală.

Cine are cel mai mult de pierdut?

România, bineînțeles!

După atâția ani în care ne-am chinuit să ne facem o imagine bună în fața Uniunii Europene, vom ajunge iar pe mâna PSD-ului, care ne va da înapoi cu 10 ani cel puțin.

Stați liniștiți. La viitoarele alegeri președintele țării va fi tot candidatul desemnat de PSD. Și să vedeți atunci unde ajungem.

Iohannis, deși nu a făcut prea multe pentru români, măcar are o prestanță în fața liderilor europeni. Prin imagine, a ajutat România să crească. Stați să vedeți ce vine după el.

Și toate astea pentru ce? Pentru faptul că PNL-ul nu a putut să-și țină scheletele în dulap!

E adevărat, la cum au procedat, e clar că nici PNL-ul nu este o soluție pentru România.

Cei doi candidați la șefia PNL care au îngropat partidul

Gândindu-mă puțin la cei doi lideri politici care se luptă acum pentru șefia partidului, mă umflă râsul.

Pe de o parte îl avem pe Ludovic Orban… Nu mi-a plăcut niciodată personajul, nu am votat cu PNL din cauza lui. Are un stil superior de a vorbi, este un habarnist în ceea ce privește antreprenoriatul, și, dincolo de toate, deși se declară liberal, este un socialist până în măduva oaselor.

De partea celaltă îl avem pe Floin Cîțu… Când a apărut pe scena politică venea din mediul privat, părea o rază de lumină. Dar doar părea… A comis însă gafe impardonabile: a declarat că ceea ce s-a promis în campania electorală, a fost doar pentru că era campanie, nu știe cât costă o pâine, în condițiile în care, în România, consumul de pâine e în top. Și lista poate continua.

Ei doi se bat pentru șefia partidului de guvernământ. Niciunul nu inspiră încredere. Niciunul nu e mai breaz. Niciunul nu gândește dincolo de propria burtă.

Iar scheletele scoase din dulap în lupta pentru putere, arată clar câtă josnicie există în PNL.

Oamenii văd asta, oamenii care au pus ștampila pe PNL în trecut nu îi vor mai vota. Problema este că, unii se vor duce spre PSD și AUR (nu mulți), iar ceilalți… pur și simplu vor sta acasă în ziua alegerilor. Și iar va câștiga PSD-ul prin neprezentarea la urnele de vot.

Și, cum necum, cu toți Dragnii și toate Veoricile, PSD-ul ne va conduce din nou!

PNL-ul s-a îngropat singur şi PSD îi citeşte Stâlpii şi cântă prohodul! Fie-i țărâna ușoară!

5 COMENTARII

  1. 1. Iohannis a fost ocolit de toți liderii politici internaționali, aduceți-vă aminte cum era el singur la nu știu ce întâlnire și se uita în stânga și-n dreapta că nu-l băga nimeni în seamă!
    2. Iohannis nu a făcut nimic bun pentru România! Ne-a îngropat cu „primul Cîțu fugar” pe holurile parlamentului când a fost nominalizat prima dată ca premier, apoi ne-am pomenit cu Orban, ca mai apoi să îl nominalizeze iar pe „Cîțu 2”.
    3. Exprimarea de așa-zis „jurnalist” din care reiese că Iohannis e bun iar PSD „o să ne ducă înapoi 10 ani” nu este una tocmai deontologică!!!

  2. Ca sa intelegeti! PNL nu a fost invingator adevarat, a fost votat de, doar 25% din nr celor prezenti la vot pe cand PSD a avut 28,9%. Ca sa formeze un guvern a trebuit sa faca alianta cu inca 2 partide. Nu mai vorbim de prezenta la vot de 31,84%. Concluzia, singura o trageti! Faptul ca PSD este, inca, in topul preferintelor, alegatorul este suveran. Si nu cred ca doriti sa sugerati ca alegatorii PSD sunt….

  3. CEI CARE IL SUSTIN PE DOMNUL CIRTU SUNT FOSTII PDL ….BOC ….RALUCA TURCAN …SI ALTI….DECI DEDPRE CE VORBIM IN PNL ……SUNT ACEEASI OAMENI CARE NU AU FACUT NIMIK CAND ERA PDL=BASESCU…LA GUVERNARE SI VIN ACUM SA SE DEA MARI „LIBERALI”

  4. Eu nu inteleg de ce va certati, majoritatea partidelor sunt formate din gunoaie de oameni (ma refer in special la PSD si PNL, cele mai mari partide). Nu cred ca Romania are viitor cu asemenea partide, de fapt sunt absolut convins ca nu are viitor. Solutia este REVOLUTIE, sa-i bagam in puscarie si sa le confiscam averile. Nu stiu cum putem avea legi mai aspre pentru ei cand tot ei guverneaza dupa bunul plac si conform intereselor lor. Romanii sunt ca o cireada de vite, care conteaza doar la alegeri si nici atunci nu se chinuie prea mult…

  5. As fi zis ca site-ul asta este cat de cat echidistant. Nu sunteti deloc! Asta nu e presa! Nu aveti niste date concrete care sa va determine sa spuneti ca PSD e castigator si PNL perdant. Se va trage linie la un moment dat si se va vedea cine va fi mai castigat. Pana acum ambele au de castigat in detrimentul nostru, al cetatenilor.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău