Cât să mai publicăm imagini cu gunoiul care sufocă Ploieștiul? Suntem integrați perfect în gunoi, mai ceva decât în UE

3

Avem mesageriile pline… pe WhatsApp, pe Facebook messenger, pe mail, toate canalele pe care vi le punem la dispoziție. Sunt atât de multe imagini cu gunoiul care sufocă Ploieștiul și alte localități prahovene, încât ne e teamă că nu ne mai țin serverele, deși sunt foarte generoase.

Și mai toate pozele sau filmulețele sunt însoțite de mesaje de tipul: ”Vă rugăm, ajutați-ne! Am văzut că dacă publicați, se mai mișcă lucrurile… Gunoiul este pe strada…” Așa a fost și este… se mai mișcă lucrurile, dar asta nu este o rezolvare.

Deja este imposibil să le publicăm pe toate cele care ne vin, pe toate cele pe care noi le pozăm. Ar însemna să nu mai facem altceva, să ne ocupăm exclusiv doar de problema gunoiului. Și nu este singura…

Sunt vreo 3-4 ani de când a devenit o problemă curentă, poate cea mai gravă a orașului. Se joacă tenis cu acuzații din toate părțile și, ascultându-i pe rând, înțelegi că fiecare are partea lui de adevăr. Dar noi nu suntem contribuabili pentru a da dreptate cuiva, ci pentru a beneficia de un serviciu public pentru care plătim. Nu suntem noi salariații din administrație care să trebuiască să își justifice veniturile de la bugetul local. Noi doar plătim pentru servicii și funcționari publici care să își facă treaba.

Și nu vă supărați pe noi pentru că nu reușim să publicăm TOATE imaginile primite și numele TUTUROR străzilor de unde faceți sesizări, pentru că TOATE sunt la fel de mizerabile.

Vă mulțumim pentru că v-ați implicat în campania din secțiunea Observatorul verde – ”Filmează-i pe cei care au transformat orașul într-o ghenă de gunoi!” Vom continua această campanie, mai ales că a avut un ecou fabulos, iar cei surprinși în imagini au fost amendați. Ei sunt însă doar o parte a problemei, deși nivelul nesimțirii se vede că are cote ridicate. Singura soluție rămâne ”biciul pe ei”, respectiv amenda, apoi munca în folosul comunității.

Problema și mai gravă este meciul operator-autorități. Rosal este același operator care ținea orașul curat de când a venit în Ploiești, prin 2010, în primul mandat al primarului Andrei Volosevici. Mai era și prestația SGU pe domeniul public, unde fostului director Dan Ioniță nu prea aveai ce să îi reproșezi. Așadar, se putea.

Ce s-a schimbat radical în toată povestea, în ultimii 3-4 ani? În primul rând, a apărut ADI Deșeuri. S-a vrut ca această entitate constituită din administrațiile locale să fie un manager mai bun în problema colectării și gestionării deșeurilor. Rezultatul se vede. Nu putem să renunțăm, pentru că pierdem banii europeni! Nu ne putem întoarce la vechiul sistem, care părea eficient, pentru că acum suntem mai ”șmecheri”, mai ”integrați”. Râd șobolanii din gunoaie de noi… Suntem integrați perfect în… gunoi.

Să colectăm selectiv pentru că… UE? Iar râd șobolanii… Păi noi nu suntem în stare să colectăm la grămadă…

M-am săturat de întâlniri, de dezbateri, de partide reunite la aceeași masă, de discuții sterile. Repet, erau două contracte: cel pentru colectarea deșeurilor menajere de la populație, gestionat de ADI Deșeuri și cel pentru curățarea căilor publice, aflat în sarcina Primăriei Ploiești, reziliat.

Rezilierea are fundament, pentru că situația era clară. Dar, oamenii sănătoși la cap, când renunță la ceva ce nu merge, deși este un serviciu indispensabil, trebuie să aibă și alternativa pregătită în momentul rezilierii. S-au tot vehiculat nume noi pentru operatorul care să preia activitatea. Unii deja sunt în faza de punct de lucru. Tot felul de combinații care vor fi vizibile la un moment dat, dar nimic ACUM, în momentele în care este nevoie disperată!

Ce facem ACUM? Reprezentanții operatorului spun că nici măcar nu mai au unde să ducă aceste deșeuri. Autoritățile ridică din umeri, oameni continuă să plătească, cu excepția celor foarte mulți care nu au contracte și care își varsă tomberoanele la colț de stradă. Ori sunt incapabili, ori sunt iresponsabili, ori au un MASTERPLAN pentru un alt operator.

Am ajuns de râsul orașelor civilizate din România. În timp ce alții renovează, restaurează, vin cu proiecte noi de îți e mai mare dragul să te plimbi prin acele orașe, Ploieștiul a ajuns o rușine națională, unul dintre cele mai împuțite orașe din țară. Toată această mizerie nu are cum să se termine bine pentru cei care se fac răspunzători, dar asta nu e o consolare pentru oamenii obișnuiți, pentru cei care plătesc și vor un singur lucru: să li se ia gunoiul, că de tromboniști li s-a luat deja.

Și pentru că știm că vă era dor, iată încă o serie de imagini cu doar câteva străzi din Ploiești:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

3 COMENTARII

  1. Mai terminati cu gunoiul din Ploiesti ! Credeti de Volo are timp de toate ? Are pe cap atatea, inclusiv o marsavie impreuna cu cateva capuse din primarie, vor cu orice pret echipa de fotbal Petrolul, doar ptr ei. Deocamdata nu le iese, din pacate ptr ei, din fericire ptr noi, echipa de fotbal chiar merge si Rachita e in continuare “pieton”….ha, ha,ha, ce ma bucur !

  2. Datorita acestor gunoaie sîntem plini si de gîndaci. Nimeni nu ia masuri. Ai vrut județul Prahova domnule Iulian Dumitrescu.Acum ce faci cu acest județ?

  3. Am.facut sesizare la cei de la rosal de 3 zile ii doare fix in cot este pura nesimtire si bataie de joc o sa merg mao departe la.protectia consumatorului si in tribunal cu ei taxe stie sa mărească dar de oferit servicii pauza sa le fie rușine

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău