Gunoiul din Ploiești vs gunoiul din Sectorul 1 : Prefectul de Prahova face ședințe secrete, cel al Capitalei a decretat starea de alertă

0

Criza gunoiului din Sectorul 1, respectiv Primăria Ploiești, a fost tratată diferit de Prefectura Prahova, respectiv cea a Capitalei. Dacă în București s-a decretat starea de alertă din cauza munților de gunoi de pe străzile sectorului condus de Clotilde Armand, prefectul de Prahova a convocat astăzi o ședință la care presa nu a avut acces pentru a recomanda o mai bună colaborare a instituțiilor. Pe bune?!

Ploieștiul condus de liberalul Andrei Volosevici s-a umplut de gunoi și aproape concomitent cu Sectorul 1 al lui Clotilde Armand (USR-Plus).

Citește și De ce ați lăsat Ploieștiul îngropat în gunoi? Explicația Rosal și reacția primarului Volosevici

La Prahova, prefect este Cristian Ionescu, un liberal ca și Volosevici, numit și menținut în funcție de PNL atât în mandatul de premier al Lui Orban, cât și al lui Cîțu.

La București, prefect este user-istul Alin Stoica, ca și primarul Clotilde Armand.

Criza gunoiului a fost tratată diferit de cei doi prefecți. Dacă cel al Capitalei a decretat starea de alertă pentru ca gunoiul din sectorul 1 să fie ridicat în regim de urgență, la Prahova lucrurile au stat cu totul diferit.

Disperat că ploieștenii îl înjură pentru criza gunoiului, primarul Volosevici a solicitat de mai multe ori Prefectului de Prahova, prin intermediul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ploiești, să declare starea de alertă pentru a rezolva rapid problema care îi afectează puternic imaginea.

De fiecare dată, prefectul Ionescu a refuzat să facă acest demers, după cum urmează:

  • Pe 3 august, Prefectura Prahova a emis un comunicat de presă prin care anunța că s-a cerut prezentarea în regim de urgență a documentației legale care a stat la baza Hotărârilor C.L.S.U. Ploiești nr. 3 și nr. 4 privind existența și menținerea stării potențial generatoare de situații de urgentă la nivelul municipiului Ploiești. ”Fără prezentarea analizei factorilor de risc, conform O.U.G. nr 21/2004 și a tipului de risc identificat conform H.G. nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, considerăm că nu sunt întrunite condițiile legale pentru acordul prefectului privind declararea stării de alertă pe teritoriul municipiului Ploiești” a fost motivarea prefectului
  • Astăzi, 13 august, Prefectura Prahova a organizat o ședință pe tema gunoiului, la care presa nu a avut acces (de când gunoiul este un secret de stat?!) în urma căreia a emis un alt comunicat care se încheie ”apoteotic” astfel: ”Instituția Prefectului – Județul Prahova nu a rămas indiferentă la problemele sesizate privind salubrizarea în municipiul Ploiești, motiv pentru care, la fiecare adresă primită din partea Primăriei, prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat instituțiilor cu atribuții de control privind sănătatea publică și protecția mediului, să constate și să aplice măsurile legale”.

    Chiar dacă de 48 de ore angajații Rosal încearcă să curețe munții de gunoi din Municipiu, Ploieștiul rămâne un oraș mizerabil, în care crizele majore sunt ”rezolvate” cu ședințe și promisiuni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău