În atenția tuturor suporterilor din România: boicotați tot ceea ce înseamnă mocirla numită fotbal autohton!

1

Deși previzibil, am tot sperat să nu se ajungă aici. Să nu vină ziua despre care vorbea Hagi, aceea în care să ne fie rușine să spunem suporterii cărei echipe suntem.

Îmi place acest sport. Nu mă întrebați de ce. Poate că am crescut cu el, cu bucuria unor trofee obținute de favoriți, cu anii în care vorbeam despre sport, cu anii în care banii erau puțini și veneau doar ca răsplată pentru performanță, cu anii în care fotbaliștii erau sportivi adevărați, nu niște cocalari prăjiți, disperați după mașini, femei îndoielnice și fluturat de izmene prin cluburi.

De ce să mai plătesc bilete sau abonamente pe stadioane? De ce să mai deschid televizorul și să fac rating, pentru ca milioanele să circule dubios pe la ei? Steaua, Dinamo, Petrolul, Rapid, Craiova/una din ele, habar nu am care, U Cluj, UTA, Oțelul, Poli… toate au rămas doar niște nume, niște poze cu amintiri, niște sentimente în sufletele unor oameni care au avut ocazia să vadă fotbal adevărat.

Adevărații fotbaliști au dispărut de vreo 20 de ani. Sunt acum în vârstă și trăiesc din amintiri. Unii mai încearcă să facă ceva, se încăpățânează în câte un proiect, dar sunt înghițiți de mocirlă.

Ce mai înseamnă fotbalul românesc? Să nu poți trece măcar cu o echipă de prima etapă din cea mai slabă competiție europeană. Să te elimine Karagandi, Abracadabra din Albania sau orice altă echipă de pe locul țânșpe de oriunde, din cine știe ce văgăună a Europei… Echipa campioană să bată la limită o echipă din Gibraltar. Nu am nimic cu bieții oameni de acolo, dar ăștia-s toți, cam cât intră în 3 echipe, ca să poată să încropească un campionat.

Ăsta-i fotbal? Pentru asta plătim bilete sau facem rating la TV, privind în gol? Cât să mai auzim inepțiile unui cioban analfabet, un samasar de jucători care ”antrenează”, care dictează, care a distrus un simbol. Cât să mai scoată din buzunar fanii dinamoviști, ca să finațeze ciuca miștourilor ultimului deceniu? Cât să mai dea bani pe abonamente galeria Petrolului, ca să fie umilită de unii care ori își fac campanie electorală pe spatele lor, ori finanțează cât să mai spele ceva? Și exemplele pot continua…

Rezultatele s-au văzut ieri, în cupele europene. Rezultatele s-au văzut la Olimpiadă, la neparticiparea la Campionatul European și se vor vedea la toate neparticipările care urmează. Suntem deja circurile lumii fotbalistice și așa vom rămâne: niște samsari de pseudojucători, de Mbape de Ciofliceni, de oieri speculanți, de foști hoți de buzunare ajunși impresari. O cloacă din care și dacă astăzi s-ar schimba totul, nici peste 20 de ani nu ieșim, pentru că nu am semănat nimic. Federația de minifobal, condusă de minisecuriști dezgustători și o ligă infestată de vagabonzi și bagabonți e tot ce ”avem”.

Chiar nu v-ați săturat să plecați oftând sau plângând de pe stadioane? Ăsta-i deja masochism pentru cei care continuă să meargă la meciuri.

Treaba voastră, dragi suporteri, dacă le mai mai puneți piciorul pe stadioane, dacă mai comutați pe canalele care transmit meciurile echipelor românești, dacă le mai sponsorizați limuzinele și mașinile sport, averile fabuloase, curvăsăraia (scz, dar nu puteam spune abonamentul la Biblioteca Academiei).

Pe dragostea voastră pentru acest sport se bazează ei, mizerabilii fotbalului. Știu, mereu veți spune… ”dar eu iubesc această echipă, eu sunt pasionat, e o tradiție, e o legendă, e sufletul meu…” Nu, nu mai e nimic din toate astea. E doar umilința pe care o suportați și pe care, culmea, o finanțați.

Un boicot i-ar ustura grav. Ar rămâne fără grosul finanțărilor și credeți-mă că ar avea de suportat costuri fabuloase, fix ceea ce le displace. La bani e singur loc în care putem să-i ”ardem”. Fără suporteri în tribune sau la tv nu ar mai avea încasări pe bilete, nu ar mai fi niciun sponsor interesat să se promoveze pe burțile lor. În schimb, ar avea de achitat contractele jucătorilor, chirii, drepturi tv, cotizații la federație și la ligă, deplasări, echipament și tot ce mai înseamnă logistică. Boicotați masiv această mizerie, ca o ultimă soluție de ieșire din ea!

Dacă uniți reușim acest boicot, au două variante: ori se lasă de o afacere falimentară, ori încetează să mai fie samsari de gloabe, lăsând antrenorii de meserie să-și facă treaba, crescând jucători, închegând echipe. Vor crește și vor face performanță, se vor transfera pe sume adevărate, iar banii vor fi investiți în adevăratul fotbal, cel după care tânjim și pe care l-am pierdut. Dacă alții au putut, atunci putem și noi!

foto digisport

1 COMENTARIU

  1. Trist dar adevarat.noi regretăm pe bani multi altii progresează cu bani putini.era inevitabil atata timp cat impresarii fac legea în fotbal.antrenorii de la copii si juniori prost platiti si nu li se promoveaza talentele.jucatori străini de fotbal vor doar cașcaval mai si pupa steagul echipei despre care habar nu are.nimic nu mai e ce a fost

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău