Bravo, Ana Maria Popescu! Lecția usturătoare predată politicienilor români m-a uns la suflet

4

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ana Maria Popescu a predat o lecție usturătoare politicienilor români care se laudă cu performanțele sportivilor fără să le ofere condiții decente. VIDEO la finalul articolului.

Totul a plecat de la o declarație neinspirată a  ministrului Sportului, Eduard Novak: „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur”.

Citește și Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

La revenirea în țară, Ana Maria Popescu a reacționat sincer, ignorând toate cutumele privind atitudinea umilă pe care sportivii români o au, de obicei, față de oficiali.

Primul semnal l-a dat când a refuzat mâna întinsă ministrului Sportului, care a așteptat-o la aeroportul Otopeni, simțindu-se probabil vinovat pentru gafa de mai sus.

Apoi, într-un recital oferit presei, sportiva a criticat lipsa finanțării sportului românesc, victime fiind copiii talentați care nu vor avea șansa de a face performanță din cauza infrastructurii precare.

„Am în spatele meu patru oameni. Atât am avut la jocuri. Pe lângă ei – apropo de finanţare, domnule ministru – am avut ca sparring-partneri sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii.

Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu e problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia”, a spus Ana Maria Popescu.

VIDEO

4 COMENTARII

  1. Felicitari! BRAVO! Cum se duc leprele astea de politruci numai la festivitati, sa apara si ei in poze acolo. Nu se face nimic pentru sportul romanesc in general de 30 de ani, niciun sprijin real, semnificativ al statului, dar venim sa ne tragem in poza si sa dam un buchet de flori, bineinteles, cumparat tot din bugetul statului.

  2. Eduard din exprimarea ta reiese clar ca nu stii cu ce se mananca sportul de performanta la cel mai inalt nivel,cate sacrificii si etc. fac toti sportivii.Lasa oamenii de specialitate sa vorbeasca si vezi de treaba ta.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău