Naționala de fotbal care ”ne reprezintă” la Olimpiadă e precum țara din care provine… încropită din cea a rămas și condusă de neaveniți

0

Cum e mai bine: să mergem cu ce avem sau să nu ne prezentăm? Merită să le luăm pe rând, pentru că această ”națională de fotbal” este fix imaginea României de azi.

Să dai vina pe Rădoi? Poate nu e nici cel mai bine pregătit, nici cel mai inspirat, dar nu cred că vreun superprofesionist ar fi putut face mai multe. Cu cine să lucreze Rădoi, când pe tavă i s-au pus niște resturi? Să nu uităm că este același Rădoi, cel care a făcut minuni când a avut cu cine, la naționala de tineret.

Cum s-a ajuns aici? În primul rând interesele! O federație condusă securistic de o nulitate absolută, care mai mult de minifotbal nu poate gestiona (ceea ce e evident!), nu are cum să vorbească și să construiască ceva în fotbalul adevărat. Cu texte corporatiste de marketing nu poți mobiliza o generație încropită din nimic. Ce ai semănat, ca să ai pretenția că vei putea culege și te vei bucura de rod?

Incapacitatea dovedită de Burleanu a durut cumplit la ultimul Campionat European, la care românii au fost exclusiv în tribune, deși ne-am numărat printre gazde. Se vede treabă că ”avem șanse” să lipsim și de la Mondial. Poate că e mai bine, pentru că audiența va fi mult mai mare, așa că ne-am face de râs la scară planetară. Mulțumim, Burleanu!… pentru mini-fotbal…

Revenind la interese, echipele din Liga 1 și-au păstrat jucătorii în lot. Poate că nu sunt de condamnat, mai ales că finanțarea le este adusă de prestația acestor jucători. Rădoi a luat în Japonia ce a putut, de unde a putut. Duce pe umeri o rușine de care nu se face vinovat, de te miri și cum e dispus să o accepte. Măcar pentru intenția de a construi o echipă care să joace un fotbal ofensiv, nu pase în spate, tot cred că merită felicitat. Doar că, indiferent de bunele intenții, chiar nu are cu cine. Băieții lui parcă sunt injectați cu ipsos și cu hormonul rușinii, asta în cazul în care există.

Așadar, cu părere de rău, dar incompetența de la vârf și încropeala din ce a rămas pe tarla, naționala arată fix precum țara din care provine ”naționala”, că doar de aia își și zice ”reprezentativa de fotbal a României”. Poate că nu ar strica să nu mai participăm pentru mulți ani, scuzându-ne în fața organizatorilor și spunându-le că nouă ne place mai mult să stăm în mocirla din țară, pentru care nu mișcăm un degețel să o schimbăm. Diferă cu ceva felul în care este gestionată ”naționala” de felul în care este gestionată România?

După atâția ani de umilințe în serie, să nu vă așteptați la demisii de onoare din fruntea FRF, dintr-un motiv simplu: ca să-ți dai demisia de onoare, trebuie să ai… ONOARE, ceea ce nu e cazul.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău