Educația Sexuală în școli. Sunteți Pro sau Contra?

1

Una dintre temele majore de discuție pe Facebook și la TV este introducerea disciplinei Educația Sexuală în școli. Vorbim aici despre o disciplină care ar trebui introdusă de anul viitor, potrivit anunțului făcut de premier (detalii AICI).

Așa cum era de așteptat, opinia publică s-a împărțit rapid în două tabere: pro sau contra acestei inițiative, în România sexualitatea fiind în continuare un subiect tabu, rușinos, jenant, de care nu e bine să vorbești în public și, mai ales în prezența copiilor.

Recunosc, mă poziționez în tabăra părinților care își doresc ca această disciplină să fie predată în școli de specialiști dintr-un motiv foarte simplu: copiii s-ar simți mult mai liberi în timpul unei astfel de ore decât la o discuție cu mama și/sau tata, indiferent cât de ”cool” ar fi aceștia. E o barieră pe care foarte puțini părinți reușesc să o spargă, mai ales că au avut parte de o copilărie în care subiectul nu a existat în discuțiile de familie.

Am remarcat și virulența cu care mulți dintre cei aflați în tabăra ”anti” educație sexuală în școli critică acest demers, încurajați și de poziția, dacă îmi permiteți expresia, Bisericii Ortodoxe Române.

Mai marii Patriarhiei au calificat introducerea acestei discipline drept  “un atentat asupra inocenţei copiilor” de parcă cineva ar preda încă de la grădiniță lecția ”poziții de făcut sex”!

Educația sexuală în școli este binevenită și dintr-o altă perspectivă. În era internetului, copiii noștri au acces, chiar dacă mulți părinți încearcă să împiedice acest lucru, însă fără succes, la tot felul de imagini șocante, pe care nu pot să le filtreze în lipsa unor informații dobândite într-un mediu controlat și sigur.

Așadar, voi cum sunteți: Pro sau Contra? Puteți vota mai jos în sondajul observatorulph.ro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

 1. Pro sau contra?
  Mai întâi să vedem cuprinsul materiei, ca după denumire aș zice acum NU!
  Poate o redenumește altcumva.
  Simplu: „Cum sa nu rămână minorele gravide !” , ca doar asta e problema, sa nu mai fim campioni europeni la asta, nu alimentația, nu igiena, nu exercițiile fizice, nu gimnastica de dimineață, sau somnul de după amiaza…
  Sa fim serioși, ne ascundem după deget ?
  Sub subiectul de mai sus, se ascunde și creșterea gradului de toleranță în alte direcții??

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău