Eficiența sistemului de învățământ românesc: autoritățile au prelungit anul școlar pentru… o zi de școală!

6

Puntea decisă de autorități pentru vacanța copiilor din aprilie a adus cu sine o prelungire a anului școlar cu o săptămână. Conform programei, acesta trebuia să se încheie vineri, 18 iunie 2021. Prin decizia autorităților, anul școlar 2020-2021 s-a prelungit cu o săptămână, adică elevii, exceptându-i pe cei din anii terminali, termină anul școlar pe 25 iunie 2021.

Cui a folosit această prelungire? Nu s-a gândit nimeni că această ultimă săptămână coincide cu examenele celor de clasa a VII-a? Să vă dau un exemplu de „școala” care se face în această ultimă săptămână la o unitate de învățământ din Ploiești. Cred că mai peste tot este situația similară.

Luni, 21 iunie, este zi liberă legală, deci nu se învață. Marți, 22 iunie, este examenul de limba română pentru clasa a VIII-a deci, cei care învață dimineață fac școală online „asincron” pe Google Classroom, ceilalți au „program normal”. Miercuri au toți „program normal”. Joi toți participă la ore „asincron”. Vineri merg la școală să predea manualele și să își ia diplomele dacă este cazul.

Și vine întrebarea: Cât au recuperat copiii noștri în această ultimă săptămână de școală?

Aici la școală se fac, măcar teoretic, ore… unii marți și toți miercuri cel puțin… J Manualele se predau vineri. Știu școli însă unde manualele s-au predat deja din data de 18 iunie.

Deci pentru cine a fost făcută această „prelungire” a anului școlar? Cine sunt beneficiarii? Că nici într-un caz copiii sau cadrele didactice care, după un an cumplit, s-au trezit în săptămâna de examene și evaluări cu o grijă în plus.

Modul în care a fost gestionat anul școlar 2020-2021 vine încă o dată să certifice incompetența crasă a autorităților noastre. Cred că nici nu mai contează domeniul.

La Sănătate suntem la pământ, la Transporturi suntem la pământ, și tot așa. A avea incompetenți la Învățământ mi se pare cea mai periculoasă situație. Ne jucăm efectiv cu viitorul nostru. Scoatem analfabeți funcționali pe bandă rulantă. Școala a ajuns să bulverseze copiii și… cam atât.

Oare mai avem vreo șansă să meargă ceva în țara asta? Sau… facem bagajele și ne cărăm?

Cine rămâne să stingă lumina?

Sursa foto agora.md

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

6 COMENTARII

  1. Din cauza vacantei prelungite, s-a ramas in urma cu materia.
    Iar gestul ministrului de a fi dat evaluare nationala elevilor de clasa a sasea, imediat dupa 4,5 saptamani de vacanta fortata, a fost nepedagogic si chiar incalificabil.

  2. Motivul real al „prelungirii” anului școlar este unul pur contabil. Inițial s-a dorit și amânarea examenului de Evaluare Națională dar în urma protestelor (justificate) ale elevilor și părinților, care doreau să scape de stresul așteptării, s-a revenit la data inițială și așa s-a ajuns la suprapunerea celor 2:cursuri și examen.

  3. O mare parte din profesori au fost trecuți în concediu, asta înseamnă mai puțină indemnizație de hrană sau chiar deloc. Motivul este pur contabil, nu mai puteau ei de copii.

  4. Vad ca sunt multi parerologi pe aici! Am vazut prin toate domeniile atoate stiutori! Unii au impresia ca stiu multe, ca sunt priceputi, ca profesorii nu-si fac treaba, etc. Eu vin si spun: daca eu nu stiu sa sudez, nu ma bag, dar altul stie ce trebuie sa faca un profesor/ invatator si orice ar face, nu e bine. Toti habarnistii se pricep si se mira ca nu sunt rezultate si ca odata erau! Pai atunci erau ca la scoala era disciina si nu erau atatia priceputi la toate. Si mai este o solutie: daca tot te pricepi, pune mana si invata-l tu ziarist priceput, sudor, mecanic sau ce-oi fi pe copil si nu-l mai trimite la scoala, la acel cadru nepticeput! Cred ca asta e cea mai mare problema a noastra ca natie, ca ne-am nascut facand tot timpul nazuri, ca nu nu ne place nimic si nu e nimic bun.

  5. Scuzați-ma eu sunt eleva în clasa a-12-ea , am examen pe 29-30. Și mi-se pare normal chestiunile acestea.., din cauza pandemiei cu toți am avut de suferit și la fel și ce-i mici iar invatamantul Romanesc a incercat sa mai bage o zi din școală pentru toți elevii. Eu de exemplu trebuia să iau vacanță de pe 2 Iunie dar noua ni-sau prelungit orele.., cea ce mi-se pare normal. Anul acesta subiectele aproape acelasi ca si la atrenament dar tot trebuie sa lupti. Iar parintii sau oamenii care nu-s de acord..spun si eu ceva , dar dv. ca parinte vi-se pare normal ca copil dv. sa devina un analfabet multi functional din cauza ca li-sa luat un an pretios din scoala pentru o pandemie ? Nu ! Asa ca mai bine va documentati si dupa comentati..Profesorii mereu incearca sa invete copii. Chiar si dupa pandemie…

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău