M-am convins de ce mor oameni nevinovați de drumurile infecte și pline de ”bizoni” din România

6

Weekend-ul trecut mi-am riscat viața și am făcut un drum Ploiești-Sibiu-Deva-Hunedoara și retur. De ce spun asta? Pentru că aproape fiecare km parcurs pe drumurile din România este o ruleta rusească atât din cauza infrastructurii rutiere oribile, cât mai ales din cauza bizonilor din trafic.

Iată, pe scurt, ce m-a șocat:

 • în timp ce coloana de mașini se deplasa cu viteza melcului (DN 1  –  Valea Prahovei, respectiv DN 1 A –  Cheia) s-au trezit unii cretini să depășească, în curbă și pe linie continuă. Am asistat la faze limită, când unii dobitoci au țâșnit din coloană și au tras dreapta de volan când s-au trezit cu tirul în față, forțându-i pe ceilalți să trântească frâna ca să le salveze viața. Ce m-a șocat este că nu erau singuri în mașină, ci cu soțiile și copiii! Unde se grăbesc și câte secunde câștigă dacă au depășit trei mașini din coloana de km, riscându-și astfel inutil existența?!
 • îi respect pe motocicliști, le fac loc în trafic mergând cât mai lipit de acostament atunci când dau semne că vor să mă depășească. Au fost însă multe situații în care mi-au dat flash-uri și m-au depășit prin dreapta pentru că nu am devenit invizibil ca să-și poată impresiona gagica din spate turând motorul la maxim. Unora ca ăștia expresia ”donatori de organe” li se potrivește precum geaca de piele.
 • lipsa respectului în trafic. Am fost claxonat de nervoșii din spate pentru că, în coloană fiind, am permis altora să intre sau să iasă de pe drumuri secundare. Repet, eram în coloană, iar viteza de deplasare era mai mică decât cea a melculuiÎn ceea ce privește infrastructura rutieră, nu are sens să vă mai plictisesc cu ceea ce știm cu toții în ultimii 30 de ani: drumurile sunt pline gropi, fără marcaje rutiere, da cu polițiști la ”datorie”, cu radarul, acolo unde drumul este mai liber.

  P.S. Domnului ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, îi doresc să stea blocat în trafic, în fiecare zi, cel puțin trei ore, pe Valea Prahovei ca să regrete că a acceptat patru ani doar pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate și proiectarea autostrăzii Ploiești-Brașov. Vineri am parcurs distanța Nistorești-Predeal în trei ore!  Sincer, deși am 44 de ani, nu cred că voi mai apuca ziua în care voi circula pe autostrada vieții…

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

6 COMENTARII

 1. Domnului ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, îi doresc să stea blocat în trafic si sa-l apuce o diaree, combinata cu o criza de stranuturi.

 2. Observațiile dumneavoastră sunt, evident, ca se poate de reale. Din nefericire, situații de genul celor prezentate sunt cu miile, dacă nu mai mult pe drumurile patriei.
  Cat despre domnul ministru, nu a stat și nu va sta în trafic, cel puțin cât va avea aceasta funcție (vezi cazul Bode pe DN7).

 3. pai si unde ai vrea sa stea cu radarul? nu acolo unde este liber si alergati ca disperatii si cocalarii omorand oameni nevinovati? maturizati-va in plm

 4. Sâmbăta am făcut cam 3 ore din Ploiești la Constanța prin București și pe A2. Am mers suspect de bine, deși se lucra pe porțiuni unde se reducea traficul. Dar nu am stat în coloana.
  Plec ieri duminica din Constanța ora 17 sa vin acasă. Drum de 3 ore. Ma apropii de Cernavodă pe A2 și se blochează traficul. Și înaintăm încet. Curios, nimeni nu depășea pe dreapta pe banda de urgenta, cel puțin la început. Și înaintez cu 2 km pe ora, pana ajung la Cernavodă de unde intrau alte mașini în A2, venite pe 22C. Fiind cald , m-am hidratat bine la plecare, doar găsesc eu un popas pe drum la nevoie. Ce crezi, ca am rezistat ? Am tras dreapta în Cernavodă, ies din A2, pierd rândul. Dau sa întru iar din Cernavodă de pe 22C în A2 și aștept mila de la alți șoferi sa ne facă loc și noua. După încă vreo ora întru pe unde iesisem, dar măcar golisem vezica.
  Podul peste Dunare este în lucru, se circula doar pe un fir dus, un fir intors. Tot traficul de gatuia aici. Și aproape de București, circulație iar pe un singur fir. Banda CT-Buc este în lucru. Și uite asa am făcut 5 ore pana acasă, riscând, vizibilitate redusa, șoferi nervoși, și bizoni/ berbeci din belșug, mai ales aia cu 3 litere sau 4 cercuri.
  Mai dute la mare anul asta dacă ai răbdare sa stai în trafic. Duminică A2 era egal cu A zero barat. Or vrea sa o dea gata pana vinerea viitoare ! Sa facă o bucurie copiilor!

 5. Un articol bun! Ma aflu in aceeasi situatie cu un drum catre Oradea. Infrastructura suficient de proasta incat sa faci ore in sir, inutil. Ca tot vorbim de Oradea, suntem (Ploiesti) foarte departe, din punct de vedere al curateniei. Oradea, un oras ponosit, dar curat. Spun toate cele ca problema nu e in mare parte a autoritatilor, lucru pe care il stiam deja, ci problema este a oamenilor din Prahova, respectiv Ploiesti.

 6. Daca si Oradea e ponosit, oras ce este superb arhitectuaral si al civilizatiei, la o aruncatura de Viena, rahatul asta infect de Ploiesti, mahala cu tigani agresivi si infractori, ce mai este?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău