Încă o aberație în privința măsurilor anti-covid – Sălile de fitness vor funcționa cu capacitate redusă. Accesul se face cu adeverința de vaccinare

1

Deși s-a dovedit în ultimul an că nu au reprezentat un pericol pentru clienți și cele mai multe dintre ele au respectat cu strictețe măsurile igienico-sanitare, sălile de sport sunt din nou lovite de ”mințile luminate” care trebuie să își justifice existența prin luarea unor măsuri halucinante.

Cifrele ”pandemiei” sunt în scădere. Starea de alertă a fost totuși prelungită, măsura dând posibilitatea guvernului să mențină unele restricții. Pe fondul unei relaxări generale, care a intrat în vigoare de astăzi și care presupune eliminarea obligativității purtării măștii în spațiile publice, cu mici excepții, revenirea la program normal pentru magazine și ridicarea restricțiilor de circulație după ora 22, apar însă alte aberații din care este greu de înțeles ceva.

Spre exemplu, restricțiile impuse sălilor de sport. Acestea vin după ce, anul trecut, sălile au fost închise forțat mai bine de trei luni. Au acumulat datorii la bugetul de stat, la chirii și alte plăți obligatorii, deși nu au încasat niciun leu în acea perioadă. Codurile CAEN ale sălilor nu au fost incluse în schemele de ajutor, evident în mod discriminatoriu față de alte activități comerciale. S-a dovedit că în România este posibil orice, dar nu în sensul bun.

Din punct de vedere sanitar nu există vreo dovadă că sălile ar putea face rău în această perioadă, ceea ce cu siguranță va duce la procese intentate de administratorii acestora. Iată și măsurile la originea cărora stă eternul Raed Arafat:

”Din 15 mai sălile de sport să funcționeze cu o capacitate de 50%. Ulterior, de la 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverința care atestă că au fost imunizați împotriva Covid-19. Patronii sau reprezentanții sălilor care nu respectă regulile vor fi amendați”, a precizat șeful DSU, Raed Arafat.

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că: Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

Cheltuielile agenților economici nu sunt reduse la jumătate, măcar în privința impozitării, iar patronii sunt amenințați ca în oricare altă dictatură ”care se respectă”.

În mod paradoxal, deși este medic, Raed Arafat nu știe sau nu vrea să știe că în aceste săli sunt foarte mulți abonați care vin la tratamente de recuperare. Pentru aceste persoane este vorba despre o necesitate, nu despre un moft. Nici pentru ceilalți clienți nu este un moft, atât timp cât sportul înseamnă sănătate. Nu este exclus ca domnul Arafat să fi absolvit medicina, specializarea ”sedentarism”.

Pe de altă parte, cine va suporta pierderile, în momentul în care abonaților li se va spune că degeaba au plătit abonamente, dacă s-a atins capacitatea maximă admisă, limitată la interior?

Pandemia pare a fi la final, însă nu și seria aberațiilor debitate de unii dintre cei care o gestionează și care par să țină neapărat să își bată joc la propriu de sănătatea multora dintre noi, de investii, de proprietatea privată și de multe alte drepturi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Pandemia nu este din păcate la final iar când se depune efort oriunde nu numai la fitness se respira mai des și mai intens , riscul de infectare fiind astfel mai mare.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău