Cum reușește un mecanic de locomotivă să facă cele mai bune gogoși pe care le-am mâncat vreodată. Povestea lui Tică, ploieșteanul care împarte desert și zâmbete în Parcul Municipal Vest-FOTO

1

Vă povesteam în urmă cu câteva săptămâni cum am ajuns să mă compromit, într-o documentare fiind, în Parcul Municipal Vest din Ploiești. Cum am cedat miresmei de gogoși care îmbia tot parcul și cum pofta mea, deja amânată multe zile la rând a învins rațiunea. Și nu în ultimul rând, cum am descoperit că gesturile de omenie și bunătatea sufletească ajung să ni se pară anormale într-o perioadă apăsătoare.

Dacă nu știți încă despre ce vorbesc, citiți mai multe detalii aici: Întâmplare reală, cu un om bun care vinde gogoși (la propriu) în Parcul Municipal Vest: ”Nu acceptăm plata cu cardul, dar te rog să le încerci că sunt bune și ți-e poftă!”

Povestea caravanei cu gogoși începe în 2016 când Tică Moldoveanu, un CFR-ist din Ploiești, și-a schimbat autoturismul. Deși era mulțumit de alegerea făcută, acesta a realizat rapid că suma de bani pe care a blocat-o cu achiziția unei mașini fabricată recent poate fi folosită în beneficiul întregii familii.

Așa că nu a stat prea mult pe gânduri, și-a schimbat din nou mașina cu una ceva mai ieftină, iar cu banii rămași a cumpărat caravana și utilajele pentru pregătit dulciuri.

Au urmat câțiva ani în care prezența ploieșteanului era una obișnuită la toate festivalurile de tip street food care se organizau în țară, iar gândul unui punct de lucru fix era departe de planurile lui de viitor. Tot el ne-a mărturisit că în vara anului 2020 ar fi trebuit să ajungă cu rulota cu gogoși și clătite din Ploiești la Untold, în Cluj, însă pandemia de coronavirus i-a dat planurile peste cap.

Cum organizarea unor astfel de evenimente nu a mai fost posibilă , Tică a trebuit să-și regândească strategia. În toamna anului trecut a încercat să obțină de la Primărie Ploiești un spațiu în zona centrală unde să-și poată amplasa caravana, însă birocrația și „profesionalismul” funcționarilor publici l-au făcut să renunțe rapid la idee.

Cu banii deja cheltuiți pe o serie de acte și proceduri pe care a fost nevoit să le urmeze, Tică nu a renunțat la ideea sa, iar de câteva luni a reușit să-și amplaseze rulota în Parcul Municipal Vest.

Chiar dacă în prezent se confruntă cu lipsa personalului, ploieșteanul se străduiește să țină caravana deschisă zilnic, de dimineață până seara, în ciuda faptului că nu a renunțat la job-ul pe care îl are de o viață: mecanic de locomotivă.

Ultima oară când l-am vizitat pe Tică și-a făcut timp cu greu pentru a schimba câteva cuvinte, printre zecile de copii, părinți și tineri care îl asaltau cu comenzi. I-am mulțumit încă o dată pentru gestul făcut, mi-a plătit gogoșile „restante” și am încercat clătitele cu ciocolată.

Concluzia? Aceeași ca după prima vizită. Ori de câte ori voi trece prin Parcul Municipal Vest, voi gusta delicioasele dulciuri. Dacă și voi sunteți curioși și pofticioși, nu uitați să aveți la voi bani cash, altfel veți ajunge ca mine, „certat” și „arătat cu degetul” pentru că „am mâncat gogoși pe datorie”.

Dacă se întâmplă totuși să nu aveți bani scoși de pe card, Tică nu vă va lăsa să plecați fără să vă faceți pofta. Credeți-mă pe cuvânt, asta am pățit eu!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău