Aș anula toate restricțiile

Nu vă grăbiți să dați cu pietre. Și așa lumea s-a împărțit în deștepți și proști, în cobai și ființe responsabile, în legume și luptători, în stăpâni și sclavi. De ce să nu existe concordie, să nu fie toată lumea împăcată?

Cei care nu cred în eficiența lor și în cât de periculos este virusul nu au de ce să se ferească, așa că nu le pasă dacă pățesc ceva. Poate pățesc, poate nu. Treaba lor…

Cei care cred vor continua să se ferească, să se protejeze și fără vreo măsură impusă. Oricum dau mai mereu nas în nas cu cei care nu poartă mască.

Selecția naturală poate va funcționa, poate nu. Și toată lumea va fi fericită.

Totuși, pentru a păstra un echilibru, pentru a nu face ca cineva să se simtă nedreptățit, aș introduce un formular prin care fiecare să își asume decizia. Dacă ești din tabăra care crede, în cazul în care pățești nasoale, ai un loc la spital. Dacă ești în tabăra care nu crede, atunci nu ai nevoie de un loc în spital (valabil doar în caz de covid nu și pentru alte probleme medicale), pentru că nu pățești nimic. Dacă pățești, treaba ta… Cui îi pasă?

Să nu începeți cu responsabilitatea socială, din simplul motiv că nu funcționează, după cum bine s-a demonstrat în acest an, dar și pentru că 99% ne facem cumpărăturile prin supermarketuri, unde nu există nicio restricție. Teorectic există, practic nu. Dacă ești vaccinat nu pățești nasoale, pentru că doar vaccinul am înțeles că e eficient. Dacă nu ești vaccinat, oricum nu pățești nasoale, pentru că virusul nu există.

Politicienii nu vor mai face afaceri cu măști, PCRuri, teste antigen, dezinfectanți, urmând să aibă timp să facă afaceri cu autostrăzi, spitale noi, școli. Alți politicieni nu se vor mai mula pe necazurile oamenilor, speculându-le libidinos nevoia de susținere. Șomerii se vor întoarce la muncă, copiii se vor întoarece la școli, în lumea reală, ieșind din cea virtuală, micii afaceriști se vor relansa, poliția va putea să alerge după hoți, șoferi indisciplinați, violatori, nu după cei care au masca sub nas. Eroii din linia întâi vor redeveni cadre medicale care sunt bine plătite ca să practice medicina, că doar de aia au făcut Facultatea de Medicină, nu Facultatea de Eroi/Academia Militară. De ce să mai fie rău, dacă toată lumea vrea să fie bine?

Și toată lumea e fericită, economia își revine, bombardierii se întorc în Anglea. Ce mai vreți? Să fie paceee!

Imaginați-vă o lume în care să ne respectăm, chiar dacă avem puncte de vedere diferite, în care să nu ne mai desconsiderăm, doar pentru că unii au mai puțină școală sau sunt mai săraci, în care să învățăm să ne ascultăm unii pe alții, să nu ne mai etichetăm, deși nu ne cunoaștem personal.

Nu ve va întâmpla nimic din toate astea, pentru că fiecare le știe pe toate, pentru că mereu vor fi argumente despre riscurile pe care le implică o asemenea decizie, pentru că întotdeauna vor exista politicieni care decid cum să profite și de ”proști” și de ”deștepți”, că doar așa suntem împărțiți, nu?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău