- Publicitate -

Știți cine a mai murit de Covid? Mica Economie românească. Avea și alte boli asociate cu nemernicia politică

Dumnezeu să o odihnească în pace! Anunțăm pe această cale că defuncta ”Mică Economie românească” va fi aruncată la ghena economiei, neavând bani pentru tradiționalele obiceiuri de înhumare.

Decesul survine după ce Marea Economie a fost îngropată cu succes, astfel încât nici naiba nu o mai găsește. Marea Economie a fost injectată sistematic cu tot felul de viruși, până când a crăpat. Ce a avut, cât era în viață, a fost dat sub formă de comision de distrugere, unora care aveau menirea să o îngrijească, să nu cumva să o siluiască rechinii. Tocmai ei, politicienii de mentenanță, ei au siluit-o și au dat-o ”la produs”, până când nu a mai fost bună de nimic. Exceptând comisioanele încasate, în rest nu prea a mai rămas nimic de ea, fie-i molozul ușor!

Cumva, orfană de mama Economie Mare, Mica Economie a crescut mai mult singurică, susținută doar de micul afacerist român, care spera să o facă măricică și să se poată descurca singură. Tot așa a dus-o vreo 31 de ani. Cam silfidă, dar măcar se susținea prin propriile puteri, plus prin munca unor antreprenori, denumiți în continuare ”fraieri”.

Știți cum se spune… ”ferește-mă Doamne de boală, că de restul mă feresc singur/ă!” Și uite că boala a venit. Îi zicea Sarscov-2. De frică să nu se contamineze (sic!), autoritățile au carantinat-o, respectiv i-au dat câteva luni de izolare, cu obloanele trase. Nu i-au dat un tratament fiscal corespunzător, ci doar niște injecții palitive, cum ar fi ajutorul pentru plata șomajului tehnic, plus niște promisiuni că vin și bani de la UE, ca să se întremeze.

Ăia mici (angajații) au rămas acasă, cu un soi de ajutor social. Au început să plângă: ”Noi cu ce plătim utilitățile, chiriile, ratele familiei, ce mai mâncăm și noi, că socialu’ nu ne ajunge nici să traversăm strada cu ocazia?” Au primit un săcotei cu promisiuni și așa au rămas. Au mai primit și capcana cu IMM Invest, cică sub formă de ajutor/facilitate, dar nu au pus prea mulți botu’ la ea. Băieți isteți, copiii Mici Economii au zis: ”Păi bine, dar de unde restituim noi împrumutul de la așa-zisa facilitate, dacă nu știm când o eliberează ăștia pe mama noastră, Mica Economie?” Și bine au făcut că nu au mușcat momeala, care i-ar fi băgat și mai adânc în fosa crizei.

Între timp, la spital, legată de pat și cu ușile închise, Mica Economie a fost ținută departe de posibilitatea de a produce, măcar atât cât să nu moară de foame/faliment și cât să își hrănească micuții. Ba chiar a fost intubată, livrându-i-se atât de necesarul/vitalul hidrogen sulfurat, alternat cu doze de monoxid de carbon.

În mod bizar, statul nu a spus: ”cât timp aveți obloanele trase, nu plătiți taxe și impozite.” A zis doar anul trecut că nu percepe penalități pentru întârzierea la plata impozitelor, dar a reluat încasarea lor. Și pentru că nu produsese, Mica Economie s-a scotocit prin buzunare, a vândut ce mai avea posibilitatea să vândă, tot așteptând să fie resuscitată. Cei care nu au avut ce să vândă s-au trezit cu conturile blocate, cu propriri și executări. Slavă Domnului, măcar asta a fost ultima încasare, pentru că purceua e moartă în coteț.

Întrebare de om prost: în cazul în care s-au reintrodus restricții în zonele roșii, care au și consecințe economice, de ce nu se reintroduc și niște facilități fiscale, măcar precum cele de anul trecut, dacă mai mult nu se poate? Ceva de genul: cât timp v-am blocat și nu produceți, nici statul nu vă ia un leu. Ar fi fost măcar fair-play, ca să nu mai existe cârcotași, care să pună că intenționat se întâmplă așa, ca să moară Micul Antreprenor și mă-sa, Mica Economie.

Miloși din fire, între două înjurături pe facebook, românii au întrebat ce se va întâmpla cu odraslele Micii Economii. Statul român s-a gândit și la ei, oferindu-le posibilitatea să ajungă în plasament pe la diverse multinaționale și își câștige umila și insignifianta existență pe minimul pe economie, plus bonuri de masă. Bine că nu mai este criză de hârtie igienică, pentru că la cât ne-am c… pe noi, chiar aveam o problemă.

Există și o veste bună, deși puțini mai sperau: s-au schimbat regulile pentru înhumarea decedaților de Covid 19. Aceștia nu vor mai fi ”ambalați” creștinește în saci de plastic, permițându-se chiar și priveghiul. Pe cale de consecință, vă anunțăm că felicitările, masa și dansul pentru funeraliile Micii Economii nu vor fi sancționate cu amenzi, dacă nu participați la ele mai mulți de 16 și purtați mască. Procesiunile vor fi oficializate de cioclii din politica românească. Mască ajută!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

SURSE: Compensarea cu 50 de bani a prețului la benzină și motorină a fost prelungită până la 31 decembrie

Coaliția de guvernare a decis, în ședința de luni de la Palatul Victoria, prelungirea compensării cu 50 de bani pentru motorină și benzină până...

Zeci de mii de tichete pentru alimente au fost blocate

Zeci de mii de vouchere pentru alimente au fost blocate, iar numărul lor ar putea crește. Motivul? Beneficiarii lor au fost depistați cumulând venituri...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Accident pe DN1B, la Ploieștiori. O minoră în vârstă de 10 ani a fost transportată la spital

Accidentul rutier s-a produs, luni seară, pe DN1B, pe raza localității Ploieștiori după ce două auto au intrat în coliziune. În urma impactului, o...

Mihai Tonsciuc, ploieștean și consilier local: “Iulian Dumitrescu este vinovat pentru că nu avem apă caldă în Ploiești”

Mihai Tonsciuc, consilier local și ploieștean, a acceptat invitația de vorbi deschis despre ceea ce se întâmplă în Ploiești cu apa caldă. În cadrul...

„Nimeni nu mai vrea să lucreze într-un spital de stat. În doi ani, riscăm să rămânem fără medici pediatri!”

Nemulțumiri la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Periodic, părinții se plâng că așteaptă cu copiii bolnavi ore în șir la triajul de la UPU....

Marian Godină, reacție după ce ministrul Educației a venit cu „motivații” la acuzațiile de plagiat: „Domnule ministru, nu mai bine vă dați dumneavoastră demisia?”

Jurnalista Emilia Șercan a susținut, luni, că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a plagiat într-o lucrare din trecut și că, acum, prin funcția deținută, încearcă...

A incendiat o mașină și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ciorani au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 35 de ani, bănuit de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -