PNL și USR = aceeași mizerie. Parlamentarii lor au transportul gratuit, studenții noștri nu! Cât de ticăloși pot fi?

”Oprim robinetul scurgerii banilor publici! Nu mai sunt bani la buget pentru pomeni electorale! Bugetarii încasează sporuri nesimțite! Studenții nu vor mai avea transportul gratuit pentru că nu mai sunt fonduri! Înghețăm pensiile și anulăm voucherele de vacanță!” Acestea au fost mesajele transmise de liderii PNL și USR în ultima perioadă, când proiectul de buget pe 2021 era în chinurile facerii.

Lăsând la o parte modul abject în care actualii guvernanți reiau tema lui Băsescu din 2010, cu ”privații care țineau în cârcă bugetarii”, care a fost lansată pentru a justifica tăierea salariilor din sectorul public cu 25%, aș vrea să scot în evidență jegul moral de care dau dovadă liderii coaliției USR-Plus.

Înghețăm pensiile amărâților care se zbat la limita supraviețuirii, dar păstrăm pensiile speciale?!

Înghețăm salariile bugetarilor, dar păstrăm indemnizațiile nesimțite ale politicienilor numiți în AGA, CA-urile companiilor de stat?

Eliminăm transportul gratuit pe calea ferată pentru studenți, dar păstrăm această facilitate pentru parlamentarii PNL-USR și evident PSD/AUR/UDMR care câștigă într-o lună cât un student eminent din bursă într-un an?

Asupra acestei situații aș vrea să mă opresc pentru că mi se pare relevantă în actualul context al crizei financiare invocată de guvernanții coaliției PNL-USR-UDMR.

”Acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul studenților se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară” a glăsuit Florin Cîțu, care descoperă în calitate de premier dezastrul financiar național la care a contribuit inclusiv fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Orban, adică tot el – Florin Cîțu!

Păi dle premier, eu văd un capăt de țară din eliminarea transportului gratuit pentru studenți prin prisma legislației care oferă parlamentarilor, inclusiv cei ai PNL și USR, următoarea facilitate la transporturile rutiere, feroviare și aeriene:

”Deputații și senatorii beneficiază, pe perioada mandatului, de transport gratuit intern pe calea ferată cu orice categorie de trenuri de călători. De asemenea, le sunt decontate cheltuielile cu benzina pentru transportul în teritoriu și au dreptul la un bilet de avion gratis pe săptămână, pe liniile aeriene interne”.

Vorbim aici de aleșii neamului, care câștigă în medie, lunar, peste 10.000 de lei și care mai beneficiază și de alte drepturi, precum: indemnizație de prezență la ședință, bani pentru chirie, diurnă, telefon și bani pentru cheltuielile cu biroul parlamentar din teritoriu.

În schimb, studenții care fac naveta sau cei care merg, atunci când timpul le permite, acasă nu merită transportul gratuit, deși veniturile lor sunt incomparabil mai mici! Păi este corect, măi domnule Cîțu?

Iată încă un motiv pentru a face tot ce îmi stă în putință pentru ca fiul meu să nu ajungă bătaia de joc a cîților, barniștilor, ludovicilor sau ciolacilor.

P.S. Fanilor partidelor PNL și USR, care se vor grăbi să mă înjure și să mă facă ”pesedist”, le readuc aminte felicitările lor pentru textele subsemnatului din perioada ”ciumei roșii”. La cum procedează ”actualii” parcă Dăncilă nu mai pare atât de proastă….

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

7 COMENTARII

  1. Bravos, dl.Nica…bun articol…pe cand si despre angajarile multiple,incepand cu data de 01.02.2021, din primariile de pe Drumul Vinului, facute pe posturi de asistenti personali ai sefilor mari sau dublarea posturilor pentru ascultatorii pe la usile birourilor ?sau despre inutilitatea politiei locale dpdv a gastilor minorilor „care au doar drepturi” in atacarea localnicilor la orele 21.00-23.00 in deplasarea lor catre casa, in jurul automatelor de cafea si saormeriilor-centrul de start al infractiunilor de mai sus?..sau aici nu se pune problema de economii…pilele trebuie sa traiasca si ele, nu?

  2. Ne zbatem ca pestele in apa, pana la alegeri ce mai putem face?
    Ei fac pentru ei, noi trebuie sa-i alegem, pe cei care sunt mai tari in clanta, dupa care uita poezia si devalizeaza Romania !

  3. Felicitări pentru articol domnule Marius Nica! Pe când și un articol cu reorganizarea unor instituții publice, motivul fiind reducerea cheltuielilor, însă, în același timp, se fac transferuri și detașări, iar aceste posturi nu sunt supuse reorganizării?

  4. Este un articol vadit tendentios ! Fiecare are dreptul la propia opinie, insa un jurnalist trebuie sa fie echilibrat, aici autorul se grabeste sa eticheteze pentru a induce lipsa de insemnatate a votului, pe principiul ca nu este nicio diferenta. Sunt enorm de multe diferente, trebuie sa fi orb sau rauintentionat sa nu le observi .

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău