De ce concedierea pilelor din instituțiile publice, anunțată de Ilie Bolojan la Bihor, ar trebui aplicată și în CJ Prahova și Primăria Ploiești

În avalanșa de știri despre apocalipsa covid, o informație interesantă a captat atenția opiniei publice în ultimele două zile.

Este vorba de anunțul noului președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, de concediere a jumătate dintre angajații instituției pe care i-a găsit tăind frunze la câini. Bolojan are experiența Primăriei Oradea, unde a făcut o treabă excelentă cu 532 de angajați, așa cum o demonstrează organigrama care poate fi consultată AICI.

”În urma unei analize am descoperit că în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată și că sunt structuri întregi fără obiect de activitate”, a declarat Bolojan în prima conferință de presă susținută în calitate de nou președinte al CJ Bihor.

El a dat ca exemplu o structură care, pe hârtie, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, în condițiile în care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajații structurii aveau în realitate alte însărcinări”.

Bolojan a propus reducerea organigramei de la 195 de posturi la 88, iar din economiile realizate la buget urmează să mai facă un pod în Oradea.

”Rețeta” Bolojan va fi aplicată și de liberalul Romeo Dunca la Consiliul Judeţean Caraș-Severin. Acesta a anunțat că vrea să concedieze aproximativ 500 de angajaţi pentru a face o economie de 600.000 de euro pe lună la bugetul judeţean.

Firesc, se naște întrebarea de ce exemplul lui Ilie Bolojan, unul dintre cei mai performanți primari din România de după 1989 nu este urmat și la Consiliul Județean Prahova, respectiv Primăria Ploiești?

În cele două instituții au fost angajați, de-a lungul anilor, pile politice, rude de diferite grade, prieteni, fini, nași, care au încărcat structura de personal atât de mult încât cheltuielile cu salariile și alte drepturi bănești au devenit uriașe!

Frustrarea adevăraților profesioniști din cele două instituții este cu atât mai mare cu cât ei fac și munca celor aduși ”pe ochi frumoși” în primărie sau CJ pe salarii de directori de multinaționale.

Și, pentru că cifrele vorbesc, iată situația din Primăria Ploiești:

Bugetul alocat anual pentru cheltuielile de ordin salarial din Primăria Ploiești au crescut anul trecut la aproximativ 28 de milioane de lei. Un paznic angajat la Primăria Ploiești are un salariu brut de 3.078 de lei/lună, în timp ce un șef de birou are un salariu brut de 10.234 de lei/lună. Adăugați la aceste sume și norma de hrană, respectiv voucherele de vacanță (lista completă a funcțiilor și salariilor din Primăria Ploiești o regăsiți AICI)

O situație similară se regăsește și la Consiliul Județean Prahova, unde un director ajunge la 13.000 de lei brut, un șef de birou la 12.000, iar unul de serviciu la 11.000 de lei. La aceste sume adăugați, acolo unde este cazul sporuri cuprinse între 10 și 25% pentru diverse condiții de muncă, respectiv 50% pentru cei care lucrează la proiecte finanțate din fonduri europene, dar și norma de hrană și voucherele de vacanță  (lista funcțiilor și a salariilor din CJ Prahova o puteți accesa AICI)

Revenind la întrebarea de mai sus, reformulez: Vor avea curajul primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, respectiv președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, să aplice ”rețeta” Bolojan și la serviciul lor? Așteptăm un răspuns fie și după alegerile parlamentare că, deh, fiecare vot contează…din păcate pentru noi, contribuabilii.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596