FOTO: Ce mâncare au primit pacienții de la spitalul județean din Ploiești după controlul de la Ministerul Sănătății: un ou și două felii de pâine

În această dimineață, la nici 24 de ore după ce inspectorii Ministerului Sănătății au controlat spitalul județean de urgență din Ploiești, pacienții aveau parte de un mic dejun  ”special”: două felii de pâine și un ou.

Ieri a fost control mare, de la București, la spitalul județean de urgență din Ploiești. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a trimis Inspecția de Stat să verifice de ce este aglomerație de bolnavi la unitatea de primiri urgențe, în timp ce unitatea mobilă cu 12 paturi ATI pentru pacienții covid stă nefolosită de aproape două luni (rezultatele controlului le găsiți AICI).

În timp ce inspectorii de stat îi certau pe medici că nu se organizează mai bine, pacienții erau cazați în izolatorul suspecților de covid.

Citește și Calvarul celor care ajung la Județean: „Mama mea nu a primit apă și mâncare. I s-a spus că trebuie să aștepte 72 de ore rezultatul testului Covid”

Vorbim de un spațiu impropriu, neîncălzit, cu faianță desprinsă de pe pereți și un pat de campanie, din anii 70, lângă care a fost așezată, ”strategic”, o butelie cu oxigen.

În acest ”decor”, pacienții care așteaptă rezultatul testului covid au primit în această dimineață micul dejun compus dintr-un ou și două felii de pâine sigilate cu folie de plastic. Nici măcar o cană cu ceai!

”Acestea sunt condițiile de la spitalul județean din Ploiești. De ieri, de când am venit aici, nu m-a văzut niciun medic. O asistentă mi-a dat doua pastile de algocalmin” ne-a transmis unul dintre pacienși, alături de imaginile de mai jos din izolatorul pentru suspecții de covid și micul dejun servit acestora:

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596