Haos în învățământul din Prahova. De ce nu poate fi implementat nici măcar sistemul hibrid

4

Din cauza lipsei de spațiu pentru păstrarea distanței sociale în sălile de curs, majoritatea claselor având aproximativ 30 de elevi mai ales în mediul urban, școlile din Prahova sunt nevoite să apeleze la Scenariul galben, adică cel al învățământului hibrid.

Practic, elevii vor fi împărțiți în două grupe, care vor veni, prin rocadă, la școală. O jumătate de clasă va asista fizic la ore, iar cealaltă online.

Citește și Lista localităților din Prahova, cu 0 cazuri covid, unde elevii pot veni la ore în școli

Actuala infrastructură nu permite însă implementarea acestui scenariu galben. Puține unități de învățământ sunt dotate cu camere video performante, care să poată transmite în condiții optime video și audio cursuri pentru elevii rămași acasă, iar actualele abonamente de internet plătite de școli nu suportă un trafic mare de date simultan.

Este incredibil cum Ministerul Educației nu a făcut nimic timp de șase luni, de când a început pandemia, pentru ca aceste probleme tehnice să fie rezolvate.

Orban, Anisie &Co au preferat să transfere responsabilitatea infrastructurii pentru școala online primăriilor, care, cu puține excepții, nu au fonduri suficiente pentru astfel de investiții, dar și părinților, obligați să le asigure, în ciuda veniturilor deloc mari, tablete/telefoane/calculatoare și internet copiilor care vor face cursuri online, chiar și prin rotație!

Așa am ajuns ca astăzi, cu o săptămână înainte de începerea anului școlar să nu știm nimic despre cum se vor desfășura orele! Ceea ce este inadmisibil!

Din păcate, iresponsabilitatea guvernanților dăunează acum grav chiar educației copiilor noștri…

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

4 COMENTARII

  1. Convenabil. Se spală pe mâini, iar noi, părinții trebuie sa acceptăm ce nu se bagă pe gat! Nepăsare și iresponsabilitate! Prioritatea lor sunt alegerile, nu copiii!

  2. Buna ziua. Din cate cunosc toate scolile din judet sunt conectate la internet,dar sa mareasca viteza de trafic a semnalului. Pentru achizitionarea de tablete pentru copiii,ar trebui parintii care fumeaza sa lase tigarea 30 zile si achizitioneaza o tableta pentru copil. Asata daca doresc sa invete ceva copii lor. Sunt foarte multe de explicat parintilor. Din pacate noi nu mai avem SPIRITUL CIVIC in noi. Asteptam sa faca Statul.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău