Ploieșteanul Costin Adam, solistul legendarei trupe Phoenix, se implică în lupta împotriva poluării din orașul său

0

Poluarea Ploieștiului și localităților limitrofe înseamnă CANCER pentru populație.

Nu o spunem noi și puținii oameni care se mobilizează la protestele împotriva poluării, ci statisticile medicale. Bolile pulmonare și circulatorii grave, ajungându-se până la cancer, figurează în rândul ”cadourilor” livrate de marii poluatori.

Autoritățile de mediu dau răspunsuri evazive la sesizările presei și populației, dând permanent senzația că nu din bani publici sunt plătite, ci dintr-o complicitate criminală. ”Abur tehnologic”, ”disconfort olfactiv”, ”ușoare depășiri” cam asta găsim în comunicatele care apar doar la presiunea venită din partea mass media. Rareori câte o amendă, de câteva zeci de mii de lei, maxim 100.000 de lei. Ce înseamnă asta pentru un combinat petrolier? Nimic! Dacă vreți, mărunțiș plătit în bătaie de joc.

Oamenii nu cer închiderea marilor poluatori, pentru că toată lumea este conștientă de importanța economică pentru comunitate, de impactul social pe care l-ar avea. Cer însă conformarea la stadardele care să asigure că pentru populație nu este periculoasă activitatea lor, cer investiții serioase în retehnologizare, în echipamente care să reducă drastic poluarea.

Donațiile pentru spitale, făcute în perioada pandemiei, au fost de apreciat, dar, așa cum spuneam și atunci, nu reprezintă un CEC în alb pentru a avea permisiunea să polueze, fără ca noi să luăm atitudine. Am prefera să nu doneze nimic, dar să-și rezolve problemele care ne ucid.

Protestele anemice nu au adus schimbări profunde. Mai mult decât atât, după incidentul de de la Lukoil, asociației ”Stop poluării orașului Ploiești” i s-a refuzat autorizarea unui nou protest în stradă. Pe ce motiv? Dacă v-am spune că autoritățile se gândesc la sănătatea populației, motivând că ne-am putea infecta cu Covid, ar suna de noaptea minții, un fel de a spune: ”e mai bine să mori de cancer, nu de un soi de gripă”. Atât de multă grijă pentru sănătatea noastră ne emoționează, asta ca să nu spunem că ne scârbește profund.

Totuși, indiferent de piedici și de complicitatea autorităților, lucrurile nu trebuie să rămână așa, iar populația nu trebuie să se simtă descurajată. Cumva, toate nemulțumirile trebuie să iasă din spațiul online, să ajungă în stradă, într-o presiune reală, singura ca poate să schimbe ceea ce este cu adevărat ”o problemă de viață și de moarte”.

Costin Adam nu este doar o personalitate din lumea muzicală, un continuator al legendei Phoenix, alături de Nicu Covaci. Costin Adam este un ploieștean cu atitudine, o voce care adesea se face auzită pe teme sociale. Exasperat de situația poluării, Costin Adam atrage atenția în felul său, sperând ca oamenii să se trezească din idiferența care-i va ucide încet și sigur:

Costin Adam, pe pagina personală de facebook:

”În Ploiești, zilnic, mor 3 oameni din cauza substanțelor dispersate în aer.

În Ploiesti sunt de 3 ori mai multe cazuri de cancer decât media pe Romania. 30% din cazuri sunt la COPII.
În Ploiești PUTE INGROZITOR de la mai bine de 3 kilometri înainte de vederea pancartei cu Ploiești!
ÎN PLOIEȘTI îNCEPEM Să NU MAI TRĂIM! ÎN PLOIEȘTI SUPRAVIETUIM!
ÎN PLOIEȘTI MAI AVEM PLOIEȘTENI!?!? C-AM AJUNS SĂ VĂ-NJUR, BĂ!!!!!
Hai, unu’ coios, care să mobilizeze mai mult de 30 de inși, din care jumate jurnaliști și… Adam cu Eva…!
Nu mai e loc de „Lasă, bă, că merge..”
Aveți copii, oamenilor! Gândiți-vă!
2 ani mai devreme la pensie înseamna FIX p…
Da, am scris „FIX”!!
Vă-mbrățisez!”
Costin Adam și-a completat protestul și cu interpretarea unei piese, pe care o puteți asculta AICI.
*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău