Unde-i lege, nu-i tocmeală! Ei, nu?! Ba este!

0

Știm cu toții vorba asta din popor. Și la fel mai știm și că nu mai este valabilă în zilele noastre. Exemplul recent ni l-a dat un cititior al ziarului.

Am primit recent un mesaj însoțit de o imagine, al unui cititior al ziarului.

De profesie taximetrist, acesta se afla în fața Curții de Apel Ploiești, în timp ce era cu un client în autoturism.

Legea spune că purtarea măștii de protecție este obligatorie inclusiv în mașină, în cazul în care pasagerii nu fac parte din aceeași familie. Și o scurtă definiție a legii susține că aceasta este o regulă  obligatorie stabilită de stat și care trebuie respectată de fiecare cetățean.

Astfel, taximetristul și clientul acestuia purtau măști de protecție, care știm că nu sunt deloc comode mai ales la temperaturile din zilele astea. Dar dacă astea-s regulile, le respectăm…

La doi pași de taxi, însă, se afla o mașină cu 4 jandarmi. Niciunul nu purta mască. Ceea ce ne face să credem că, fie sunt frați, fie nu respectă legea tocmai fiindcă sunt oamenii legii.

Și cum la noi unde-i lege, e tocmeală, de ce ar face-o?

“Astăzi la Curtea de Apel Ploiești. Eu, taximetrist daca nu am masca iau amenda. Inclusiv clientul. Ei? Probabil sunt rude,nu? Sau ei nu sunt plătitori de amenzi?”, este mesajul trimis de cititor.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău