Cât de prost este Ciolacu? Suficient cât să creadă ”testul COVID costă 17 euro în Germania” :)

1

Pe Facebook este distribuită la ”greu” postarea unui membru al Pro România care compară o așa zisă factură de test COVID de 18 euro în Germania, cu cei 80 de euro cât costă același test în România. În realitate, este vorba de un fake-news, pe care l-am ”mușcat” chiar și șeful PSD, Marcel Ciolacu, într-un discurs de o prostie de toată frumusețea.

Postată de un membru al partidului lui Ponta, Pro România, respectiv de un oarecare Alin Marina, fotografia unei facturi este însoțită de următorul text:

”Poporul german plătește 18 Euro pentru un test de Covid-19. Populimea din Romania, prostită de Guvernul #PNL, plătește până la 80 Euro pe același test. Oare de ce știrea asta nu apare în mass-media românească?”

Colegul meu, Claudiu Vasilescu, a demontat acest fake-news printr-o traducere simplă din limba germană a facturii respective.

Astfel, cei 18 euro au fost achitați drept o taxă medicală percepută de la pacienți, suma fiind folosită pentru protecția medicilor care intră în contact cu ei. Suma nu reprezintă așadar costul testului COVID din Germania, așa cum au ”mușcat-o” mulți, distribuind indignați tâmpenia pe Facebook.

Detalii aici: Covidul, prostia și inevitabilul fake news. Presupusa factură pentru taxa testului Covid în Germania (18,74 euro) este doar o taxă suplimentară, percepută pentru protecția medicilor care intră în contact că pacienții

Printre cei care au luat în serios acest fake-news se numără și șeful PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a atacat Guvernul Orban, care poate fi considerat incompetent din multe alte puncte de vedere, cu argumente reale, nu furate de pe Facebook, invocând diferența uriașă între cât costă testul COVID în Germania și cel din România.

Manipularea de la început a dus şi la această lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea acestei pandemii. Nu ei fac toate testele. Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât toată Europa. La noi costă 70-80 de euro un test, iar în Germania costă 17-18 euro. Cam asta e diferenţa. Ei vin acum şi spun că sunt 20.000 de teste făcute astăzi, pentru că românii merg şi se testează singuri” a declarat astăzi Ciolacu, citat de digi24.ro.

”Tariful dă jărmania”, ”dezvăluit” de Ciolacu, este identic cu cel din postarea habarnistului lui Ponta că doar cine se aseamănă se și adună.

Dacă ”Ciolacul” PSD-ului, principalul partid de Opoziție, a mușcat această momeală banală, vă dați seama care este alternativa la Sică Mandolină? Vai mama noastră….

 

 

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău