Cum și-a bătut joc Ministerul Sănătății de miile de români care și-au ratat vacanța în Grecia printr-un fake news grosolan

3

Românii nu mai pot intra în Grecia cu mașina, pentru vacanța de vară, decât după 15 iulie și numai în baza unui test COVID valabil cel mult 72 de ore de la prelevarea probelor. Pe lista țărilor europene care impun această nouă regulă figurează și alte state precum Austria, Ungaria, Cipru ș.a.

Mii de turiști români au început disperați să caute o soluție pentru a intra în posesia certificatului non-covid fără de care nu mai pot ajunge în destinația mult visată.

În acest context, Ministerul Sănătății a comis un fake-news de toată frumusețea.

Pe site-ul oficial al ministerului, a fost postat următorul comunicat:

”În sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în Grecia și care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene,

Ministerul Sănătății a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele și numerele de telefon ale acestora”.

Cel puțin în Prahova, dar situația este valabilă la nivel național, laboratoarele din lista ministerului, cel de la DSP și din spitalul județean Ploiești, nu fac teste COVID pentru cei care vor să călătorească în străinătate.

Motivul este simplu și de bun simț: laboratoarele de stat, acreditate să facă teste PCR, abia mai fac fac față focarelor de covid descoperite zilnic în Prahova.

Așa că prahovenii nu mai au decât alternativa laboratoarelor private, însă lista de așteptare este de cel puțin două săptămâni.

În concluzie, Ministerul Sănătății și-a bătut joc de miile de români care nu pot călători în străinătate printr-un fake news grosolan.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

  1. Nu Ministerul Sănătății și-a bătut joc de miile de români care nu pot călători în străinătate printr-un fake news grosolan,ci PSD(membrii sai) împreuna cu cei care nu respecta purtarea măștii și distanta fizica.Nu mai deturnați adevărul fiți jurnaliști onești!Ca de obicei nu veți posta comentariul.

  2. Guvernantii si-au batut joc de romani si asteapta ca cei saraci sa moara ,sa dispara de pe fata pamantului ,ptr.ca, nu-i asa,sa ramana ei,cei bogati.
    Atat trebuia sa faca:sa testeze,sa faca anchete epidemiologice si sa izoleze.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău