Mă bucur din suflet că politicienii de azi sunt înjurați de victimele sistemului de educație. Nu mă bucur pentru că o parte dintre acești români au ajuns scalvii celor care ne dau lecții

Ne-am dorit și ne dorim o țară ca afară. N-o vom avea prea curând, poate niciodată, iar asta se întâmplă nu doar din cauza lipsei noastre de educație, ci și din cauza felului în care ne vor cei care au nevoie de ”serviciile” noastre.

Sunt români cu situație bună în afara țării. Pregătirea profesională, seriozitatea, felul în care au știu să își negocieze pozițiile și contractele le conferă acum stabilitatea de care au nevoie. Au carte, acum au și parte. Nu despre ei vorbim astăzi, ci despre cei care au plecat de aici din disperare, fără să știe nimic despre ceea ce îi așteaptă.

Sunt oameni amărâți, oameni pe care sărăcia i-a învățat că nu prea există limită a compromisului, dacă vrei să ai o pâine pe masă. Nu sunt de criticat, nu sunt condamnat. Sunt produsul unei societăți care și-a bătut joc de educație, în mod constant, cu o tenacitate demnă de cauze cu adevărat bune.

Nu poți spune că acestor oameni le e lene să muncească. O fac în condiții inumane, nedemne de acest secol. O fac de parcă ar fi sclavi, de parcă trebuie să își dea viața pentru un euro în plus, față de cât câștigau în țară. Nu au plecat să se îmbogățească, ci doar să lupte pentru supraviețuire.

De ce sunt batjocoriți? Pentru că se poate, dacă îmi permiteți doza de cinism necesară unei descrieri obiective. Sistemul de educație din România nu le-a asigurat cu mult peste ceea ce acumulaseră în perioada preșcolară, mulțumindu-se să își asigure astfel forța de muncă brută, dar și votul iresponsabil, atât de ușor de cumpărat. Pentru politicieni este masa de manevră perfectă.

Și nu toți au plecat din țară. Mulți au rămas, scriind cu â din a la începutul cuvântului, aruncând câte o cratimă aiurea, după propria părere, despărțind astfel cuvinte care sunt, de fapt, un cuvânt, dar având cunoștințe medicale ”incontestabile”, ba chiar specializări în epidemiologie. Contează mai puțin… Ceea ce contează cel mai mult este că o bună parte dintre ei înjură acum sistemul. Sunt produsul politicii celor înjurați copios.

Este un cerc vicios, pentru că și politicienii sunt produsul acestei majorități, că doar un popor educat nu ar fi acceptat în frunte analfabeți, bețivi notorii și botoxate. Votăm ceea ce suntem în majoritate și apoi ne mirăm de ce suntem săraci și umiliți. Atenție, nu e vorba despre un partid, ci despre TOATE. Și cum să le reproșezi oamenilor că se îndoiesc de informațiile oficiale, cân la început nu era bun alcoolul sanitar, iar acum este foarte bun, când masca era ineficientă la început, iar acum nu se poate fără? Nu cumva bâlbele oficialilor au sădit neîncrederea, apoi au cultivat-o cu sârguință?

Vă mirați că nu există politicieni care să se intereseze despre soarta românilor plecați peste graniță, umiliți acum prin Germania, pe câmpurile cu sparanghel, prin abatoarele unde peste 1000 de români s-au îmbolnăvit.

Nu o spunem noi, nici imbecila și perfida propagandă rusească, ci chiar ZDF-ul, unul dintre cele mai serioase posturi tv din Germania. Reporterii de acolo au stat de vorbă cu zilierii români:

„I-am spus şefei mele: Sunt bolnav, nu mai pot, iar ea a spus: Nu te duci nicăieri!”

Lucrez de 12 ani în Germania, însă ce am trăit în ultimele luni a fost cea mai grea experienţă a vieţii mele.”

Oamenii s-au îmbolnavit. Muncitorii care au fost testaţi pozitiv veneau la muncă. Atâta timp cât se simţeau bine, nu s-a interesat nimeni.”

Muncitorii români şi bulgari îl consideră pe prim-ministrul landului, Laschet, direct responsabil pentru infestare, sunt în continuare indignaţi. Deoarece în timp ce în Germania în aprilie erau aproape 30.000 de cazuri de coronavirus, în România erau doar 7.000 de cazuri. Dacă aveți dubii în privința veridicității acestor declarații, le găsiți preluate de la ZDF, pe DIGI24, AICI.

Să revenim la țara noastră, cea care furnizează materialul de umilit și exploatat în țările care ne dau lecții. Nu suntem în Schengen, dar suntem în UE, certați permanent pentru că nu respectăm reguli, pentru că drepturile unor categorii sociale sunt încălcate, pentru… multe. Cum facem acum, că doar de la ei învățăm cum e mai bine? Cam cum am învățat să respectăm regulile de la premierul nostru, ”cel degrabă consumatoriu de tiutiun și alcool în birou și neputătoriu de mască”.

Din păcate, România este acum terenul fertil pentru propaganda rusească, devenită astfel o ”trompetă de ascultat”. Are răspândacii ei aici, din ce în ce mai activi mai vehemenți. Nu s-ar întâmpla asta, dacă am avea politicieni neîncovoiați, neslugarnici, netoți. Este capcana clasică a istoriei, din care nu învățăm nimic, repetând-o păgubos. Când ești condus de incompentenți, vin javrele să îți arate asta, să îți întărească ceea ce deja constați, pentru ca mai apoi să le ia locul și să ”ți-o tragă” mai abitir.

Chiar dacă doare, chiar dacă atitudinea unor conaționali este iresponsabilă, punându-ne tuturor viitorul în pericol, mă bucur că acum există acest val de neîncredere. Dăunător pe de o parte, însă o oglindă perfectă a mizeriei politice de 30 de ani. Ați produs generații de analfabeți funcționali, pe unii i-ați promovat până la cel mai înalt nivel, iar acum încercați să puneți biciul pe ei, ca să poarte mască și să nu o mai arunce la întâmplare după utilizare. Trebuia să vă gândiți la asta când dăteați pungi cu făină și găleți…

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Scriem,citim,si cu ce ne alegem? Barfe la cap de ulita sunt si vor fi mereu.Rezultatul? Zero barat,romanul sta in banca lui,nu l intereseaza de ceilalti iar profitorii isi fac de cap,mai ales dupa ce fraierii se cearta si injura ca partidul lor e mai bun si voteaza avand creierul spalat. Imi pare rau sa o spun dar cu asa popor ne meritam soarta,dar cine e interesat ca poporul sa ramana fraier si sclav?

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău