Nu vă bucurați, că nu s-a apucat Rosalul să spele cu detergent străzile din Ploiești. E ”doar” poluare. FOTO

Dacă vă era ”dor” de fenomen, aflați că străzile din Ploiești au început să facă iar ”spume”.

Și nu pentru că Rosal ar fi trecut la spălarea cu detergent a străzilor mizerabile dealtfel, ci pentru că pe carosabil s-a depus o pulbere fină de substanțe toxice, pe care le inhalăm, evident, zi de zi.

Fenomenul este pe cât de periculos, pe atât de ignorat de autoritățile locale și mai ales de către cele de mediu.

Singurul care a reacționat pe această temă a fost deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, încă de acum doi ani, după ce observatorulph.ro a publicat articolul ”Minune” la Ploiești. Străzile au fost spălate cu detergent de…ploaie. FOTO.

Atunci, deputatul a luat mai multe probe din ”apa cu spume” pe care le-a trimis la un  laborator acreditat.

Rezultatele au arătat că acestea prezentau structuri aromatice (benzenice) și grupări sulfonice specifice agenților surfactanți cu efect de curățire și spumare (detergenți).

Aceste substanțe pot avea consecințe importante pe termen lung atât asupra stării de sănătate a populației, asupra produselor alimentare (fructe, legume) cât și asupra vegetației.

Detalii aici: Ce conține ploaia cu spume de la Ploiești. Rezultatele analizelor de laborator, altul decât cel al APM Prahova.

De atunci, nicio autoritate, fie ea locală sau de mediu nu a s-a ocupat de ”problemă”. Ne vedem la vot!

FOTO

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Doamna Gavrilescu-PNL-ALDE-PPU ce zice ,că afirmă de 7 ani că Ploiesti nu e poluat?sau asa zisii membrii trandafirii PSD-isti care nu observa…Rușine!

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău