Mulți nu au nevoie de implantarea unui cip pentru a fi controlați. Este suficient să le spui unora că au tigăi la promoție într-un supermarket

După mai multe zile, în care mi-am stors creierul, dacă să scriu aceste rânduri sau nu, am decis să o fac. Poate un text prea lung, care îi plictisește pe cei care citesc doar titlurile și cred că știu tot, însă lor le este adresat în mod special.

E mai bine să ne mintă ei, să ne mințim noi… sau să ne punem mintea la contribuție și să eliminăm atât teoriile lor, dar și pe ale noastre, din categoria celor care nu se susțin?

Nu îmi doresc să ofensez pe nimeni, nici să subestimez capacitatea de a înțelege a multora dintre noi, ci doar vă propun o altă abordare a neîncrederii în nebunia coronavirusului.

Admit că îmi e greu să mai aud cuvinte precum coronavirus (noul!), covid 19, imunizare, pandemie, mască, criză, măsuri, izolare, carantină, Arafat, Tătaru, Vela, Orban. Am deja traume, după ce președintele s-a răstit de câteva ori la populație. Sunt la fel de astupat, cum eram în perioada în care premier era Viorica și mă trezeam de dimineață, realizând pe mâna cui a ajuns executivul României. Diferă contextul, nu și starea generată.

Saturația. Cum să nu ajungi la ea, când pe toate canalele asta auzi, incluzând de facto toate cuvintele enumerate mai sus? Pentru Dumnezeu, viața asta mai are și alte probleme, unele deosebit de grave, pe care am ajuns să le neglijăm, care s-au agravat și care vor avea consecințe economice și sociale extrem de grave. Reacția de respingere devine firească, deși generează capcane despre care e bine să vorbim acum.

Manipularea. Autoritățile manipulează, medicii manipulează, vectorii de imagine manipulează și presa manipulează. Clar, presa e cumpărată. Neclar e care parte, cât din ea, pe ce bani, cum. Nici nu prea mai contează… dacă ai citit o informație care nu-ți e pe plac, e clar că presa manipulează. Niște nenorociți, ce să mai… Dacă să difuzezi o campanie în care populația este sfătuită să poarte mască în spațiile închise se numește că ai fost cumpărat, atunci suntem cumpărați. Nu se mai pune la socoteală că întreaga planetă insistă pe prevenție, dacă ”știm noi mai bine că nu există virus.”

Dar… dacă există? Te-ai gândit vreodată că este de noaptea minții ca rusul, chinezul, americanul și francezul să se pună de acord să ne prostească? (Veți vedea mai jos câteva linkuri, care vă vor demonstra că am fost cumpărați și că pupăm în fund guvernul și chiar oculta mondială.)

Mă amuză o teorie, susținută de un citat: ”Dacă vrei să trăiești fericit, nu mai urmări știrile!” Perfect! Fă-o!

E mai bine să stai pe facebook, unde tanti Florica îți arată pomul cu antena 5G, desigur camuflată, care e din 2012, atunci când nici 4G nu exista. O iei de bună și îi dai share, eventual cu un comentariu în care îți arăți profunda indignare.

La fel de bine, poți să dai share la teoria vaccinului prin care, de fapt, ți se implantează un cip, ca să… Chiar așa, te-ai întrebat vreodată ”ca să ce?” Adicătelea să te controleze oculta, să știe ea tot ce faci. Te-ai întrebat vreodată ce faci, ca să merite să te asculte ăia care învârt trilioanele lumii?

Ce vorbești tu atât de important în casă, ce secrete cunoști, ce ar putea fi atât de interesant și determinant pentru viitorul omenirii, încât să te asculte? Îmi imaginez cum oculta s-ar extazia, aflând unde ai găsit telemeaua cea mai iefitină și mai puțin sărată. Imediat ar activa cipul din tine, implantat atunci când mucoasa nazală ți-a curs excesiv, pentru ca oculta să te redirecționeze de la obor, unde găsisei tu telemeaua, către un hipermarket unde are ea interes să vândă brânză proastă, din reziduuri petroliere.

Ai un smartphone? Desigur, ai. Și ești încântat de cât de performant e. Dacă se poate, dacă îți permiți, l-ai vrea pe cel mai performant. Îl ai asupra ta tot timpul. Ce naiba le mai trebuie unora cip, când îți este permanent cunoscut traseul, obiceiul de cumpărător, absolut tot ce faci, tot ce cauți pe net, adică ceea ce te definește ca minunat consumator ce ești. Crezi că mai e nevoie de vreun cip? Ai vorbit despre izmene sau le-ai căutat pe net? Ai observat apoi că ești bombardat în toate navigările tale de reclame la izmene? Ceva neclar?

Am zis în titlu exact așa: ”Mulți nu au nevoie de implantarea unui cip pentru a fi controlați. Este suficient să le spui unora că au tigăi la promoție într-un supermarket.” Nu vă supărați, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar este ceea ce sunt convins că ați văzut și voi, poate chiar live. Și nu e specific comportamentul doar românilor, pe care mulți i-au desconsiderat. Am văzut asta și la francezi, la americani… Pur și simplu anunți o perioadă de ”sales” și ai rezolvat problema. Necazul nu este cu cei care cumpără o tigaie, la preț redus, pentru că poate oamenii nu și-ar permite altfel. Prostia apare la cei care cumpără 10 bucăți, spunând ”lasă, să fie acolo, dacă tot s-a ivit ocazia!”

Complicat cu omul modern, mândru de ceea ce crede că știe, mândru de adevărurile pe care crede că le deține. Uite, eu nu știu mare lucru despre virusul sufletului. Treaba mea, ca jurnalist, nu este să îți spun dacă există sau nu, dacă e atât de agresiv pe cât se spune, dacă e ucigaș. Treaba mea este să îți spun ce comunică oficial autoritățile, apoi să încerc să aflu dacă ele mint sau nu. Treaba mea este să le transmit întrebările, temerile tale, ale mele, iar ei să răspundă coerent, credibil. Apropos de asta, poate că măsurile au fost bune, eficiente, dar au fost comunicate atât de prost, cu atât de multe ezitări, încât guvernanți sunt singurii vinovați pentru valul de neîncredere, de ură chiar, care acum vine peste ei.

Să ne amintim de începuturile poveștii Covid. E foarte important! De la președintele țării și până la ultimul membru de partid, am aflat că e o simplă răceală, că e mai important să avem alegeri anticipate, nu să blocăm școli și activități economice. Ba chiar au râs de cutrele alea de la PSD, care simțiseră miros de oportunitate, de capital electoral, începând să urle: ”Băăă, liberalilor! Băăă, impuneți măsuri, ocupați gările, otrăviți fântânile, apărați populația, că uite ce se întâmplă în lume!”

Imediat s-a inflamat mediul online… ”Ia uite, ai dreacu, nu le pasă, nu iau măsuri, nu îi interesează! O să muriiiim, iar ăștia nu fac nimic!” Cum s-a mai agitat populația… Știți cum se spune: ”ai grijă ce îți dorești, că s-ar putea să primești!”

Și… începe circul. Ce ți-e viața… Cum o sucește ea radical… Ăia (liberalii) care la început râdeau, au devenit fanii măsurilor radicale, poate mult disproporționate în raport cu ceea ce nici măcar ei nu știau precis, în timp ce ăilalți (pesedeii) au început să urle că nu așa se face, că drepturile omului, că abuzuri, că… că… că… și că. Și tot viața a demonstrat că adevărul e undeva la mijloc, iar cei care au interese prezintă doar adevărurile convenabile lor.

Cine e cea mai înjurată acum? Presa. Așa, la grămadă. E de vină pentru că manipulează, pentru că nu vrea să spună ADEVĂRUL, mai ales că e plătită de guvern. Nu mă interesează de ceilalți, așa că mă refer strict la noi:

  • De ce nu spunem că statistica GCS este o manipulare? De ce nu spunem că raportările sunt false, că nu ”se pupă” cifrele de la o zi la alta? Să publici statistica oficială, cea furnizată zilnic, la ora 13, nu înseamnă că tu ai făcut-o. Este ceea ce autoritățile comunică, iar noi îți prezentâm ca atare. Depinde de fiecare să analizeze, să informeze, să concluzioneze. Nu cumva, la început, cei care acum sunt iritați de cifre, ne certau că nu le mai publicăm, că nu vrem ca lumea să știe adevărul, că ascundem adevăratele proporții? Păi… luați de citiți AICI sau AICI.
  • De ce nu spunem că se dau bani pentru a se declara toți morții ca fiind de Covid? Ați adus vreunul o probă, o înregistrare audio sau video? Povești am citit, dar niciuna susținută de probe. Păi… luați de citiți AICI.
  • De ce nu scriem despre achizițiile oneroase de echipamente medicale și consumabile? Păi… luați de citiți AICI sau AICI.
  • De ce nu scriem cum spitalele sunt blocate și oamenii mor pentru că pe nimeni nu interesează? Serviți, vă rog, AICI sau AICI.
  • De ce nu ne interesează și de alte subiecte, că doar Covidul nu e Dumnezeul informațiilor de interes? Aici chiar nu e cazul să punem linkuri, fiind suficient să intrați pe www.observatorulph.ro. Scuze, chiar acum sunteți pe el 🙂
  • De ce nu scriem că ne-au furat ăștia pădurile, cât timp am fost ținuți în case? Încercați totuși să citiți AICI sau AICI.
  • De ce nu am scris despre abuzurile polițiștilor? Ooo, dar nu aveți timp să citiți câte linkuri putem pune. Totuși, încercați AICI și AICI.
  • Am fost certați pentru că nu ne interesează ce nenorociri fac bombardierii reveniți în patria-mamă. La polul opus au fost cei care ne-au reproșat lipsa de toleranță. Serviți, vă rog, AICI
  • De ce, de ce, de ce? Sunt sute de întrebări, de teme care produc iritarea, de frustrări acumulate, care sunt aruncate acum în spațiul public, într-un război al acuzelor, din care cei mulți au de pierdut. Am pus doar câteva link-uri, spre exemplificare, având la dispoziție sute, poate mii din această perioadă.
  • Cât despre degringolada economică, pe care guvernul nu pare capabil să o strunească, să o compenseze, scriem zilnic. Am scris despre cum doar băncile sunt favorizate, despre pensii, salarii, alocații, programe paliative de tipul IMM Invest și cam tot ce s-a trâmbițat în ultima vreme. Despre toate puteți să citiți, tastând ce vă interesează în ”căsuța search”.  În particular, despre Prahova și mai ales despre Ploiești scriem zilnic, deși avem convingerea că doar alegerile locale ar mai fi o șansă să se schimbe ceva. Patru ani ne-au fost și v-au fost suficienți, ca să mai avem măcar o urmă de speranță.

Faptul că unii nu au citit, că au văzut doar un titlu sau o poză, dar au crezut că au deja știință despre întreg conținutul, ba chiar s-au și exprimat, fără să aibă idee despre abordarea unui subiect, nu înseamnă că au dreptate. Și noi am analizat tot felul de capcane, dar nu am abandonat, sau nu am tras concluzii, aflând până la urmă adevărul. Nu putem schimba cursul vieții la nivel mondial, fiind totuși cu sănătatea mintală controlată la zi, dar asta nu ne împiedică să avem răbdare, să citim, să aflăm, apoi să raționăm, nu să dăm verdicte din prima, influențate doar emoțional.

Unde ajungem cu abordarea superficială? Evident… nicăieri. Din încăierarea socială vor profita tocmai despre care vorbim și noi, dar și tu. Vor profita și cei care răspândesc fake news, cu titlu de adevăr absolut, doar pentru că s-a iscat emoție, prin titlu sau/și foto.

Ca și ție, nici nouă nu ne este încă foarte clar ceea ce se întâmplă, însă toate necesită timp, verificare, aprofundare. Toate la timpul lor, chiar dacă așteptarea nemulțumește, dar garantat merită.

Mulți au spus că lumea se va schimba după episodul pandemic, poate umflat de interese. Poate că da, poate chiar se va schimba, dar nu sunt semne că neapărat în bine, la câtă ură se propagă.

Nu e rău să porți mască, să ai o atitudine preventivă, să nu te îngrămădești în diverse locuri. Gândește-te că grija pentru igiena trebuie să fie permanentă. În plus, respectând aceste norme, nu facem altceva decât să nu le dăm motive să ne prelungească tot felul de stări, poate chiar să le reactiveze pe altele. Întâi de toate o facem pentru noi, pentru sănătatea noastră.

Și dacă tot ne-a cumpărat guvernul, ca să vă manipulăm, poate găsiți o explicație pentru ce am publicat despre domnii Ludivic Orban și Rareș Bogdan, cei dintâi încălcători ai regulilor pe care le propovăduiesc AICI și AICI. Probabil sunt niște scăpări, pentru că altfel nu-mi explic… Deci… nu suntem PNLiști, nici PSDiști, nici USRiști, nici de pe la partidulețele ale mici și vioaie. Ceva e în neregulă cu noi.

Pentru toate necazurile prin care trecem există o unică soluție, iar aceasta se numește EDUCAȚIE. Să citim cât mai mult, să învățăm, să analizăm, să avem termeni de comparație. Doar așa dispare fake newsul, doar așa devenim mai greu de manipulat.

Am ajuns la finalul textului. Nu-i așa că i-am pierdut pe drum tocmai pe cei cu care am încercat să vorbim? Restul sunteți aici și vă mulțumim. O să ne descurcăm împreună!

Sănătate!

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău