Altceva, în afară de Covid? Să vorbim și despre jalnicul oraș Ploiești

0

”Nu sunt bani.” De unde să mai fie, când salariile din administrație au sufocat bugetul, iar despre programe pe banii UE nu avem ce discuta?

Viața oamenilor, cu Covid sau fără, trebuie să continue. Ok, am înțeles, e destul de rău în toată lumea, poate cu cifre dubioase, dar asta nu ne împiedică să trăim. Mai avem și altele de făcut în viața asta.

Trebuie să trăim și depinde de noi să ne recăpătăm viața, să ne intereseze ce avem de gând mai departe, ce le cerem celor pe care îi plătim regește. Ce au făcut în ultimele trei luni?

Să ne raportăm la Ploiești, teoretic locul de unde se dă ora exactă în Prahova. Doar teoretic, pentru că în realitate se dă doar tonul incompetenței, al indolenței, al nepăsării față de oameni.

Primim zilnic imagini din toate cartierele orașului. Circulăm și noi prin ele și constatăm aceleași situații. Parcă știam că am fost într-un fel de carantină, în ultimele trei luni, nu în război. Spre exemplu, imaginile care ilustrează acest text sunt din zona Domnișori, alături de următorul mesaj:

”Bună ziua! Vă rog să ne ajutați, dacă se poate. În parcul de lângă magazinul Mega Image, strada Domnișori, băncile sunt sub orice critică, murdare și rupte. Pot apărea accidente. Vă rugăm, ajutați-ne! Vă mulțumesc!”

Cu mare drag îi ajutăm pe oameni. Cum altfel, dacă nu publicând? De ajutat cu adevărat o pot face doar cei pe care îi plătim pentru asta, cei care administrează Ploieștiul. Și nici măcar nu se numește ajutor, ci justificarea lefurilor babane. După patru ani e clar că vorbim și scriem doar pentru a nu-i ignora pe cei care ne solicită sprijinul. Chestie de bun simț, de respect reciproc…

Poate că v-ați fi așteptat ca în cele trei luni de pauză să regăsiți domeniul public măcar cosmetizat, cu bănci reparate și revopsite, cu locuri de joacă fără scânduri rupte și fiare care să pună în pericol integritatea utilizatorilor. Pe bune, ce era atât de greu să trimiți pe teren oamenii de la SGU, să inspecteze și să rezolve toate astea? Aaa… nu sunt bani, daaa…

Să lăsăm argumentul cu nesimțiții care distrug, care lasă covoare de coji de semințe și peturi în urma lor. Pentru ei există Poliția Locală. Salarii mari au, plătite la timp sunt. Apropos, unde sunt? I-o fi obosit subordonarea MAI din starea de urgență…

De ce nu sunt bani? Ditamai orașul industrializat, cu pretenții, cu blazon. Oradea poate, Cluj Napoca poate, Iași poate, Brașovul poate? De ce toate pot și noi nu? Pentru că au primari, viceprimari, consilieri, directori care știu meserie și se implică. Pentru că au făcut proiecte sustenabile și au adus bani de la UE. De aia au, nu din alte motive. Ce naiba au făcut ăștia de la noi timp de trei luni, în afară de a-și încasa salariile la timp?

Știu, ne desconsideră și vă desconsideră. ”Ce știu fraierii ăia, ce treburi importante avem și rezolvăm noi?” Ba chiar, pe la colțuri, la mișto, discută despre cei care sesizează public ca despre Radio Erevan. Latră fraierii, șmecherii fac ce vor.

Nu cred că o să reușesc să înțeleg vreodată, de ce un edil nu ar vrea să lase ceva în urmă, ceva pentru care oamenii să-l respecte, să vorbească cu drag despre el, să și-l amintească cu plăcere. Mi-e greu să cred că în fruntea Ploieștiului sunt doar oameni rău intenționați și atât de incompetenți încât să nu lase în urmă decât o ploaie torențială de înjurături.

Vin alegerile în toamnă. Încă mai sper că o să mă pot plimba prin oraș, cu aceeași plăcere cu care o fac prin Alba Iulia, prin Oradea, prin Cluj, chiar și prin unele zone din Constanța.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău