Când Guvernului îi pasă mai mult de bani și mai puțin de sănătate. Așa am aflat că există un consilier guvernamental pe probleme de jocuri de noroc

0

O știre publicată în această dimineață ne-a dus în atenție un nume de consilier guvernamental și o funcție. Există o explicație: interesul pentru bani versus dezinteresul pentru alte domenii vitale pentru societatea românească.

Știrea a fost publicată sub titlul ”Când se vor deschide sălile de jocuri de noroc și de pariuri sportive”. Face referire la intenția Guvernului de a redeschide sălile de jocuri de noroc, pariurile sportive, locuri cunoscute generic ca ”păcănele”. Marea revenire va fi probabil pe 15 iunie.

Anunțul a fost făcut de Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc. Scuzați ignoranța, deși în domeniul nostru de activitate nu este permisă, dar nu prea am avut tangențe cu domeniul și nu am bănuit că există un asemenea post guvernamental.

Domnul Sorin Constantinescu este expert în jocuri de noroc, cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniu. Se numește expert al industriei de gambling, și a fost desemnat consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc, la începutul acestui an. onstantinescu este un personaj în această lume a jocurilor de noroc, cu pregătirte incontestabilă. Nu el este însă problema, ci abordarea guvernamentală în raport cu problemele cu adevărat importante pentru societate.

Conform financialintelligence.ro, ”Sorin Constantinescu a fost președinte AOCR (Asociaţia Organizatorilor de Cazinouri din România), consultant-expert la ONJN și la Academia de Poliție și în alte funcții deținute, el a oferit mereu un punct de vedere competent și actualizat la chestiunile în discuție, fiind chiar cel care a semnalat necesitatea unui Oficiu Național pentru Jocuri de Noroc și contribuind la fondarea acestuia.”

Industria jocurilor de noroc plătește 45.000 de salarii lunare și în jur de 800 de milioane de lei, pe an, taxe și impozite. Statul plătește lunar în jur 20 de milioane de euro lunar, șomaj tehnic, pentru angajați.

Conform informațiilor furnizate de Constantiescu la Digi24, 4.000 de euro anual plătesc operatorii statului pentru fiecare aparat. Taxele CASINO sunt percepute însă anticipat, iar din cauza inactivității din ultimele luni, patronatul estimează că 30% din operatorii care au închis în martie vor rămâne închiși.

Așadar, este despre bani. Nimic nou și poate de înțeles, cu mici amendamente… Spre exemplu, sperăm să existe în Guvern și profesioniști în educație, care să ia măsuri în calitate de profesioniști, sperăm să existe și în sport, ca să poată milita pentru reluarea activităților sportive atât de necesare menținerii sănătății.

Exemplele pot continua, în cazul în care nu se dorește să devenim o țară de creiere spălate, cu trupuri anchilozate, bolnave, o populație ca cărei principală preocupare să nu devină ”băgatul la păcănele”, doar pentru că este o industrie atât de profitabilă pentru bugetul de stat.

Poate că România are nevoie de un post de consilier pe probleme de consilieri…

foto PokerNews Sorin Constantinescu

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău