Sute de mesaje :”Se dau bani pentru familiile decedaților, ca să spună că au murit de covid”. Cei care afirmă nu prezintă nicio probă, dar nici nu au curiozitatea să verifice cifrele

1

Antene 5G, termometre cu laser care-ți amestecă gândurile, cipuri și cipciripuri mintale, conspirații de tot felul și zvonuri pe care nimeni nu reușește să le probeze.

Printre aceste teorii se regăsește și povestea familiilor care primesc bani pentru a accepta ”să își declare morții ca fiind bolnavi de covid, ca să ia mai mulți bani”.

Mai mulți bani de unde, din ce fond? Cu ce scop să se plătească mortul de covid? De la unii am și primit răspunsuri ”inteligente”: ”Păi, ca să aibă statul motive să ne țină acasă și să ne vândă măști…” Nu vi se pare suficient că se vând oricum, cu sau fără morți declarați, doar pentru că prin lege s-a impus obligativitatea de a le purta în spații închise? În plus, oricât de multe ai vinde, tot o afacere mică rămâne, de pe urma căreia statul nu poate compensa lipsa încasărilor la buget… Greu cu calculele astea… greu…

Ca în cazul teoriei prin care pandemia ar fi fost declanșată pentru a reduce numărul bătrânilor, asta ca să nu le mai plătească statele pensiile, dacă te duce puțin mintea faci un calcul rapid.

Spre exemplu, în România, conform datelor INS, erau aproximariv 5,2 milioane de pensionari. În timpul pandemiei au fost, corect sau nu, înregistrate peste 1100 de decese, din care în jur de 1000 în rândul persoanelor de vârsta a treia, ceea ce reprezintă aproximativ 0,02% din totalul pensionarilor. Ia spuneți sincer, merită o pandemie, ca să reduci doar cu atât bugetul alocat plății pensiilor. Și unde mai pui că cei mai mulți aveau boli incurabile, așa că nu necesitau vreun accelerator de trecere în lumea celor drepți.

La o populație de puțin peste 60 de milioane, Italia are peste 15 de milioane de persoane trecute de a doua tinerețe, considerate a fi în zona de risc în cazul infectării cu covid. Până acum, în Italia s-au înregistrat aproape 32.000 de decese, dintre care 30.000 în rândul persoanelor de vârsta a treia, asta însemnând 0,02% din totalul pensionarilor Italieni. După cum observați, mortalitatea este similară, raportată la numărul pensionarilor din ambele țări pentru care am făcut un calcul simplu.

Așadar, se mai susține teoria conform căreia suntem prea mulți pe planetă și ne-a împroșcat oculta cu viruși, ca să fim mai puțini, iar statele să scape de povara pensiilor? Nu uitați, 0,02% este ponderea victimelor pandemiei, în rândul pensionarilor. Și 1%, adică dacă aveam de 50 de ori mai multe decese, tot nu reprezenta un procent care să susțină o asemenea aberație. La o asemnea ”eficiență” în decimare, putem concluziona că ăștia din ”ocultă” sunt proști ca noaptea, dacă doar atât au putut. Corect ar fi să ne punem întrebarea ce IQ avem noi, în cazul în care plecăm pe fentă, la fiecare teorie lansată în spațiul public.

Revenind la povestea banilor pentru morții de covid, așteptăm cu interes probe în acest sens. Toată lumea doar a auzit, dar nu am găsit încă pe cineva care să și ”primească” sume suplimentare, altele decât ajutorul de deces. Și încă ceva: oficial, în Prahova sunt doar 5 decese cauzate de covid. Or fi sau nu reale, dar am auzit despre zeci de oameni care au primit bani. Nu vă întrebați de ce nu figurează în statistica oficială zeci decese, ci doar 5? Susținătorii teoriei vor spune: ”nu sunt proști ăia care au primit să și recunoască, lasă că știm noi…” Corect, nu sunt proști, dar unde sunt? Nu uitați… 5, doar 5…

Înainte de a propaga toate prostiile pe care le întâlnim pe net, nu ar fi rău să facem un mimim efort, în care să ne folosim mintea, presupunând că există, să încercăm să vedem cifrele și să realizăm că nu se susțin teoriile aberante. Vă mai amintiți despre tancurile care intrau în România, la începutul pandemiei? Ia vedeți, nu cumva sunt ascunse în copaci, la fel cum au fost camuflate și antenele 5G? Ați avut curiozitatea să verificați povestea antenelor camuflate, și să vedeți că imaginile sunt din 2012? Aflați că atunci nici tehnologia 4G nu fusese lansată.

În România s-au făcut multe afaceri oneroase în această perioadă. Unele dintre ele au fost dezvăluite în presă, altele sunt în documentare, dar asta nu înseamnă că era necesar să oprești o țară. Sunt multe spitale care nici măcar la capitolul donații nu suferă de transparență, dar nici în acest caz nu vom lăsa lucrurile așa. De aici și până la a debita enormități fără sens este însă o cale lungă…

Dacă vreți, o întrebare pe care ar trebui să ne-o punem, deși poate să pară cinică, este: ”Trebuia oprită lumea în loc la asemenea procent?” Populația României este oficial de puțin peste 19 milioane. Numărul deceselor cauzate de Covid este de puțin peste 1100, asta reprezentând 0,006%.

Veți spune că, dacă nu se luau măsuri, am fi avut mult mai multe decese. Corect, fiecare viață contează, dar dacă ne punem problema așa, atunci este corect să ne întrebăm de ce am blocat un întreg sistem sanitar, neglijându-i astfel pe cei care sufereau de alte boli grave, oameni care ar fi avut o șansă să fie salvați, dar nu ai mai ajuns prin spitale, fie de frică, fie pentru că au fost plimbați între ele până au murit (două cazuri au fost doar în Prahova).

Să ne întrebăm de ce, de două luni, lipsește Eurytoxul, un medicament vital pentru cei care au probleme cu glanda tiroidă, de ce lipsesc medicamente pentru bolnavii de diabet sau sau pentru bolnavii de cancer. Dacă tot suntem atât de preocupați de viețile oamenilor, poate primim răspunsuri din partea grijuliului stat român. Abia atunci mai stăm de vorbă, iar acestea nu sunt prostioare inventate pe net, ci realități din sistemul de sănătate publică… Avem atât de multe probleme reale grave, încât nici nu e cazul să mai inventăm altele.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău