Starea de alertă se transformă în haos! Cum putem părăsi localitatea de domiciliu fără să luăm amendă?

0

Starea de alertă instituită de autorități s-a transformat în stare de haos. Ca să nu riscați o amendă cuprinsă între 500 și 2500 de lei dacă părăsiți localitatea de domiciliu, completați-vă declarația pe propria răspundere. Adeverința de angajator sau zona metropolitană Ploiești nu sunt valabile!

Începând de luni, 18 mai, polițiștii pot da amenzi pentru încălcarea restricțiilor de circulație în starea de alertă.

Este vorba de părăsirea localității de domiciliu, care trebuie justificată prin completarea unei declarații pe propria răspundere unde figurează 11 motive, printre care se numără și cumpărăturile sau drumețiile.

În ultimele două zile, Grupul de Comunicare Strategică, Consiliul Județean Prahova și Prefectura Prahova s-au contrazis în declarații privind libera circulație a locuitorilor din zona metropolitană Ploiești.

Până când toate instituțiile vor vorbi aceeași limbă, polițiștii vor aplica legea existentă, așadar nu plecați din localitatea de domiciliu fără declarație pe propria răspundere!

Atenție! Aceeași declarație poate fi folosită mai multe zile, dacă locurile de deplasare sau motivele rămân aceleași, singura condiție: data se taie cu o linie și se înlocuiește cu cea din ziua respectivă.

În ceea ce privește adeverința de angajator, aceasta nu mai este valabilă și în stare de alertă.

Dealtfel, documentul a și fost eliminat de pe site-ul știrioficiale.ro, de unde a putut fi descărcat numai pe perioada stării de urgență, care a expirat pe 15 mai.

Așadar, dacă sunteți navetist, iar locul de muncă se află în altă localitate decât cea în care locuiți trebuie să completați zilnic declarația pe propria răspundere! Altfel riscați să fiți amendat!

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău