Prostie liberală marca ”Dăncilă”. Prahovenii din mediul rural nu își mai pot face cumpărăturile la ”oraș”

3

Odată cu starea de alertă, care a intrat în vigoare vineri, 15 mai, a fost schimbată și declarația pe propria răspundere pentru părăsirea localității de domiciliu.

Spre deosebire de vechea declarație din starea de urgență, care nu mai este valabilă, în noul document, care poate fi descărcat de AICI, pentru părăsirea localității de domiciliu NU mai figurează punctul 2 privind ”asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice”, adică pentru cumpărături.

Comitetul pentru Situații de Urgență, condus de premierul liberal Ludovic Orban, a considerat suficientă ridicarea restricțiilor de circulație în interiorul localităților.

Practic, începând de astăzi, 15 mai, locuitorii din mediul rural nu mai pot merge la oraș, la supermarket, pentru a-și face cumpărăturile, ci sunt ”prizonierii” magazinelor sătești.

În Prahova vorbim de o populație de o jumătate de milion de locuitori afectată de această ”scăpare”.

Așa cum am mai scris astăzi, și în marile orașe există însă o situație atipică, pentru că multe magazine se află pe teritoriul localităților învecinate.

Citește și Zona Metropolitană Ploiești nu există! Trebuie votată de consilierii tuturor localităților limitrofe

De exemplu, la Ploiești, magazinul Metro este amplasat pe raza teritorială a comunei Păulești, iar celelalte mari magazine de la km 6, precum Carrefour din incinta mall-ului PSC sau Decathlon, Leroy Merlin și Bricostore se află pe teritoriul comunei Blejoi.

Așadar, teoretic, ploieștenii care merg la cumpărături la aceste magazine pot fi amendați de polițiști deoarece în declarația pentru părăsirea localității de domiciliu nu mai există motivul cumpărăturilor.

În aceste condiții trebuie să recunosc că haosul și bătaia de joc create odată cu declararea stării de alertă întrece gafele comise până și de ”duamna” Dăncilă.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

3 COMENTARII

 1. Imi da cu virgula! No Comment :

  Zona Metropolitană Ploieşti

  Anul înfiinţării: 2009 Membrii actuali: Municipiul Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Orașe: Băicoi, Boldești Scăieni, Bușteni și Plopeni, Comune: Ariceștii-Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăvești, Păulești, Târgșorul Vechi și Valea Călugărească Populaţia totală*: 336,203 locuitori Observații privind forma juridică, evoluția, parteneriatele și statutul centrului urban polarizant: POL DE CREȘTERE, Asociație de dezvoltare intercomunitară (În prezent, Zona Metropolitană Ploiești are aceeași membri de la momentul înființării.)
  Citeşte întreaga ştire: Care sunt, oficial, cele 22 de zone metropolitane din România

 2. Buna ziua,
  Aceeasi situatie este in orasul municipiu Campina. Aici sunt comunele limitrofe Poiana Campina, Banesti, Brebu, Telega, Sotrile, Valea Doftanei si altele. Aceste comune sunt practic lipite de Campina. Locuitorii acestor comune si-au facut cumparaturile toata viata din orasul Campina.
  Acum ce fac ?

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău