Pentru guvernanți, cimitirul e ca un hotel. Rămâne deschis, dar nu poți ajunge la el. O lumânare la mormânt nu e o ”urgență”

0

Avem sau nu voie să mergem în cimitir ca să aprindem o lumânare celor dragi? Acum, Poliția te poate amenda! Dar după 15 mai? Nu se știe…

Deși într-o discuție cu șefii PNL din teritoriu ministrul MAI, Marcel Vela a declarat că accesul în cimitire a fost interzis doar în perioada Paștelui, în realitate poliția te poate amenda dacă aprinzi o lumânare în memoria celor dragi. Motivul? O astfel de deplasare nu constituie o ”urgență”.

Potrivit reprezentanților SGU Ploiești ”după Paștele Blajinilor singura restricție în cimitire este pentru înmormântări, conform ordonanței militare, respectiv accesul în limita a 8 persoane”.

Totuși, în starea de urgență, părăsirea domiciliului se poate face doar în baza unei declarații pe propria răspundere, care să justifice urgența deplasării.

Iar singura permisiune pentru a merge la cimitir o reprezintă punctul 4 din declarație ”motive justificate, precum deces al unui membru de familie”.

Așadar, dacă astăzi mergi în cimitir să aprindem o lumânare celor dragi, poliția te poate amenda!

Este o situație identică, dacă putem spune așa, cu cea a hotelurilor. Activitatea lor nu a fost închisă, prin ordonanță militară, dar clienții nu pot ajunge să se cazeze în ele pentru că nu au un motiv justificat de deplasare, iar ”turismul” a fost suspendat.

Ce va fi după 15 mai? Încă nu se știe, cel puțin la Ploiești.

Astfel, cu două zile înainte de expirarea stării de urgență, Primăria Ploiești nu a precizat dacă accesul în cimitire va fi permis și pentru un alt motiv decât cel al unei înmormântări.

Sunt și primării, cum este cea a Capitalei, care au anunțat deja deschiderea parcurilor, grădinilor zoologice sau cimitirelor, după 15 mai. Ploieștenii mai au de așteptat…

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău