Lipsa de respect față de cetățean se vede în ordonanțele militare de la miezul nopții

1

Lipsa de respect față de cetățean se vede în ordonanțele militare de la miezul nopții. Sunt sigură că era nevoie de ordonanță militară în toiul nopții, că fugeau toți biscuiții din țară și peștii din Dunăre.

text semnat de Oana Despa, contributor observatorulph.ro

Ordonanța ne spune că statul nostru e disperat că o să murim de foame, că agricultorii nu pot să își vândă produsele altundeva decât în piețe și că nu putem deranja vreun supermarket cu ce fac producătorii români.

Citește și Ordonanța Militară nr. 8. Ministrul MAI: Piețele agro-alimentare rămân deschise

Un stat adaptat, modern și inteligent nu ar fi ținut piețele deschise după imaginile de ieri. Ar fi vorbit cu supermarketurile și le-ar fi rugat frumos, sau mai puțin frumos, să preia toată producția agricultorilor locali și să o vândă, fără adaos eventual. Dar alta e senzația să mori cu burta plină aprovizionată de la piață.

Supermarketurile corporatiste nu pot fi deranjate cu probleme românești, că ne dau păpică, ieftină și de import, iar guvernanții noștri știu bine cum reacționează românul dacă nu are potol.

Citește și ”Felicitări!” Prin ordonanța militară nr 8, tocmai ați distrus piețele din România!

Suntem o țară bananieră care găsește soluții după cum scrie la gazetă – a scris de domnul care-și repara mașina, pac s-a dat drumul la mersul la service, sau după cum bate vântul. La ordonanța precedentă le-au dat drumul să plece la munci sezoniere în străinătate, acum făceau scandal că de ce e aglomerat la aeroportul din Cluj.

Ce nu gândește guvernul militarizat care ne conduce e că, peste puțină vreme, o să fim atât de săraci de la măsurile lor de susținere a economiei, că nici nu o să mai avem nevoie de piețe, iar biscuiții or să fie un lux.

Ghinion!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

  1. Si eu ma gandesc (asa mai incet ) ca e o utopie sa crezi ca un „stat adaptat,modern si inteligent ” ar putea sa forteze un supermarket sa preia/sa depoziteze/sa cumpere cu plata in avans o cantitate enorma de marfa (perisabila) si sa o vanda fara adaos satisfacand doar interesele producatorilor insa afectand grav interesele samsarilor ,pardon comerciantilor agricoli DIN PIETE care nu ar mai fi avut obiectul muncii si care ar fi acuzat (evident) ca sunt marginalizati si ca nu avem economie de piata si ca au copii de crescut sau alte texte lacrimogene,dar e mai usor sa ne jucam cu vorbele crezand ca ne pricepem la toate ?!
    Ca s-ar fi putut folosi militia locala,consilierii primariilor,militarii,jandarmii( ce sunt platiti din bani publici) la organizarea unui sistem de preluare de la producator si comercializare in pietele existente deja , dar sistematizate pentru a corespunde actualelor necesitati ar fi fost o discutie corecta cred (eu).Niste preturi fixe de achizitie si vanzare astfel incat sa fie toti multumiti(pardon macar o parte) ar fi fost realizabil.Dar cum intr-o tara bananiera cresc doar banani (atat pe stanga cat si pe dreapta) cu cine si cu ce? Ma scuzati ! NOROC BUN !

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău