Încetați cu cenzura informațiilor despre cazurile Covid la nivel local! Oamenii au dreptul să știe adevărul, chiar dacă nu este unul ”convenabil”

6

Dragi cititori și ”onorabile” autorități. De mai bine de o săptămână, informațiile despre situația răspândirii coronavirusului la nivel local sunt CENZURATE. Până la un punct am înțeles de ce nu se mai oferă astfel de date, dar situația s-a schimbat, iar abordarea necesită și ea o modificare radicală. Autoritățile au demonstrat în ultimele zile că nu se pricep chiar la toate, așa cum vor să dea senzația, ca dovadă și reveniririle pe care le fac asupra unor măsuri. Apreciem eforturile, dar vrem ADEVĂRUL.

Sunt zile pe care nimeni nu le-ar fi dorit, nici populația, nici autoritățile, nici presa. Nu-i ușor pentru nimeni și toți învățăm din mers regulile acestui joc sinistru. Doar că, apar probleme grave în societate, pentru care singura soluție este ADEVĂRUL. Să nu vină ziua în care populația să acuze autoritățile de ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Dacă vă imaginați că ”strategia cenzurii” este soluția, atunci închideți aproape toate canalele de comunicare, lăsând doar unul, pe cel guvernamental – Grupul de comunicare strategică. În felul acesta, așa cum procedați de o săptămână, dați un comunicat, la ora 13.00, din care să aflăm un număr aproximativ de îmbolnăviri, unul de carantinați, unul de izolați și pe cel al decedaților. Și gata! Nefiind testată populația, oricum nu știm numărul real al îmbolnăvirilor. Putem apoi să ne semnăm declarațiile pe propria răspundere și să ieșim, uitându-ne peste umăr, pentru a merge să ne cumpărăm făina și hârtia igienică. Din când în când, pentru variație, mai urmărim câte o declarație de presă, ca să știm dacă mai putem trece de colțul străzii sau avem voie doar până la jumătatea ei.

Ne-ați cerut nouă, celor care compunem populația, să facem un efort comun, să stăm în case, să renunțăm la viața socială, să renunțăm la venituri și chiar la locurile de muncă, să acceptăm ideea unei crize din care doar băncile vor câștiga. Am acceptat o parte dintre acestea, doar pentru a ne proteja sănătatea, viața. În majoritate nu suntem iresponsabili și asta se vede. Am acceptat și cei mai mulți ne-am conformat prevederilor ordonanțelor militare, pe care le vom respecta. Dar nu ne dați, pe zi ce trece, senzația că ordonanțele militare ne pot duce la dictatură. Nu vă comportați ca și când ați instaurat-o deja. Stăm în case, dar nu alterați dreptul la informare corectă, dreptul la adevăr.

Am înțeles că doriți să nu panicați populația. Mai este cazul să vă puneți problema așa, după ce ați băgat-o în case, cu ordonanțe militare și amenzi din ce în ce mai mari? Ați luat în calcul impactul psihic major asupra populației? Înțelegem că situația este mai mult decât complicată, am trecut peste momentul de panică și aproape că am învățat să conviețuim cu perspectiva contaminării. Știm, nu avem spitale cu ATI, deci trebuie să ajungem cumva, pe rând, la internare, ca să nu fim nevoiți să bolim pe pături, nu în paturi, pe holurile spitalelor. Când se va termina, vom discuta în detaliu despre ce s-a întâmplat cu sumele plătite de populație pentru sănătate.

Deocamdată avem o problemă extrem de gravă de sănătate, plus una economică, plus încă una care aduce grave atingeri democrației. Suntem sub limitările impuse de o ordonanță militară, le înțelegem, acceptăm restrângerea unor drepturi și libertăți, dar NICIODATĂ nu vom accepta ascunderea adevărului, înlocuirea acestuia cu sferturi de adevăr, care știți foarte bine că înseamnă MINCIUNĂ.

Oamenii au dreptul să știe adevărul, să știe care este situația de dincolo de ușile caselor lor. Doar așa puteți să stopați propagarea fake-news-urilor, doar așa puteți să puneți capăt isteriilor online sau speculațiilor din zona iresponsabilă din mass media. Pe bună dreptate, oamenii încep să nu mai aibă încredere în noi, nu puțini considerându-ne părtași la stategiile voastre, care este evident că șchiopătează.

Să vă dăm doar un exemplu, cel de luni seara, când brusc apar 13 decese, la persoane cu vârste între 40 și 80 de ani, în Suceava. Doar că, cele 13 se produseseră într-un interval de o săptămână, între 22 și 29 martie, la finalul comunicatului aflând că abia pe 30 ați avut confirmarea testelor. Să înțelegem că pentru unii rezultatul a durat o săptămână? Bulversant! Am publicat comunicatul, fiind singurele date pe care le-ați oferit. Apoi, la declarațiile de la sediu MAI, aceleași cifre, câteva modificări în ordonațele șchioape, însă zero explicații despre cum au venit rezulatele testelor de la Suceava. Ce credeți? Tocmai aceste informații sunt de interes public. Nici nouă nu ne face plăcere să publicăm statistici sinistre, nici cititorilor să le lectureze. Avem însă o situație complicată, prin care trecem împreună și vrem să știm adevărul. Se va afla oricum, așa cum s-a aflat și cel de la revoluție, apoi de la Colectiv și din alte momente complicate ale ultimilor 30 de ani. Doar că, acum, având experiență, nu mai avem voie să lăsăm să treacă timpul.

Credeți că ar mai fi umblat lumea pe străzile din Ploiești, cu atâta nonșalanță, dacă le spuneați oficial că paturile de la Movila sunt deja ocupate, că duceți suspecții la Pneumologie și la CFR? Noroc că nu e încă o situație gravă la Ploiești, dar să nu ne culcăm pe o ureche. Știți, domnilor de la Ministerul Sănătății, că nu ați semnat încă ordinul prin care să desemnați care este spitalul covid din Prahova. Ba e Câmpina, ba CFR, apoi iar Câmpina, apoi nu e niciunul? Cum vi se pare circul ăsta în ochii populației? Combinațiile acestea cu iz politic sunt cele care generează neîncrederea în rândul populației și de aici… panica.

Stimare autorități, aici, în Prahova, de unde vă trimitem aceste rânduri, jurnaliștii fac eforturi să ofere cu mult mai mult decât ceea ce livrați domniile voastre. În plus, pe lângă informații, ducem în spate și campanii prin care strângem bani și materialele necesare pentru spitale. Stați liniștite, dragi autorități, nu o facem pentru voi, pentru acoperirea dezastrelor tuturor guvernărilor. Și chit că unii ne ceartă pentru aceste apeluri, că doar fiecare plătește sutele de lei lunar la CAS, tot continuăm, pentru a ne salva pielea, pentru a face ceea ce voi ar fi trebuit să faceți pe banii noștri.

Nu este acum momentul nici pentru politică, nici pentru răfuieli cu sistemul. Toate la timpul lor, nu vă faceți iluzii. Acum, tot ceea ce dorim este să oferim populației informațiile reale, necenzurate, care să ajute la stoparea propagării știrilor false și inerentelor speculații.

VĂ CEREM SĂ FURNIZAȚI ZILNIC DATELE REALE DIN FIECARE JUDEȚ, CU ACCENT PE ZONELE CU PROBLEME MAJORE! Și da, credem că VA FI BINE, că toate vor trece, dacă spunem adevărul.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

6 COMENTARII

  1. Nu este forma de exprimare corectă când grăiești că ,,ai acceptat restrângerea unor drepturi,,ci ai respectat constituția și anume atunci când exerciți anumite drepturi ai OBLIGAȚIA să nu afectezi drepturile și libertățile celor din jur adică geniule pornind de la faptul că avem de-a face cu un virus extrem de contagios ai obligația să nu facilitezi contaminarea celor din jur atunci când vrei tu să socializezi plimbându-te pe stradă sau intrând în cluburi sau cum gândește creierele tău să-și manifeste unele drepturi .Mai ai pretenția de a ști cum stăm la nivel local cu răspândirea virusului sub pretextul că oamenii trebuiesc informați ,abureli de doi bani nu mai ai tu cu ce să-ți oblăduiești frustrarea dând sfaturi de mare specialist.Adevărul este că ești inutil amice să avem pardon.Acesta este un pamflet așadar tratați-l ca atare el oricum va fi lipsit de sens odată cu vindecarea prostiei,sau nu.

  2. A citit și politrucul Toader Presedinte Cj-Cozma PSD cele de mai sus ?nu n-are timp,are de citit felicitarile pentru activitatea de ieri când a facut ordine de tip PSD-ist,pozind magazii mici gen butic(cu echipamente)unde daca vă uitați mai bine nu încap mai mult de 10 baxuri de eugenii.
    Catdespre DSP si institutia prefectului balteste minciuna.

  3. Unul din motivele pentru care nu suntem informarti este pentru ca habar nu au de capul lor. Nici carantinarea nu sunt in stare sa o manajeze ce sa mai vorbim de tratare. Si vorbesc pe tot judetul Prahova nu doar Ploiești. Intrebare pentru cei responsabili de gestionarea deseurilor rezultate.. cei carantinati la domiciliu care evident genereaza deseuri..unde se duc aceste deseuri ? Iar pentru cei care locuiesc la bloc, cand intrati si iesiti din bloc folositi manusi pentru a deschide/închide usa? Folositi manusi la cumparaturi dar cu aceleasi manusi atingeti si obiecte personale cum ar fi telefonul/portofelul care mai apoi le folositi cu mainile libere.. Asa ca.. este atat de usor sa fim infectati toti pentru nu ne duce capul. Suntem in 2020 si nu suntem in stare sa ne protejăm corespunzator macar.. trezirea!

  4. Susțin cu tărie ceea ce scrieți în acest articol și nu numai. Pe lângă faptul că este necesar să știm cum stăm cu covidul pe plan local ar trebui să vedem și echipajele de poliție pe străzi.

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău