VIDEO-Persoanele dintr-un centru de carantină fac mofturi la mâncarea primită. Și la somon tot nemulțumiți suntem?

0

Peste 6 100 de persoane se aflau vineri dimineață în carantină instituționalizată în România, iar peste 110 000 erau în izolare din cauza pandemiei de coronavirus. Carantina instituționalizată presupune ca persoanele întoarse din afara țării, din zonele galbene și roșii, să fie monitorizate timp de 14 zile, fără ca acestea să intre în contact cu alte persoane. În toată această perioadă statul român le asigură cazare și mâncare.

Așa cum era de așteptat, românii nu înțeleg necesitatea acestor măsuri și cred că totul este o glumă pusă la cale de autorități. Drept urmare, numai în Prahova au fost deschise în ultimele săptămâni zeci de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele monitorizate de autorități fie au început să arunce cu bani pe ferestrele centrelor de carantină, fie au plecat la cumărături deși nu trebuiau să părăsească domiciliul, fie s-au întors din zone roșii și nu au anunțat Direcția de Sănătate Publică.

În lipsa unui vaccin împotriva coronavirusului, distanțarea socială rămâne cea mai eficientă soluție pentru limitarea răspândirii bolii, iar persoanele vizate de aceste măsuri trebuie să înțeleagă că în joc este, nu  doar propria sănătate, ci a întregii familii, a prietenilor, a rudelor și a unor comunități întregi.

Recent am intrat în posesia unor înregistrări video realizate de o persoană aflată într-un hotel din Otopeni, transformat de Guvern în centru de carantină. Nemulțumirile reclamate sunt legate de meniul sărăcăcios și de faptul că oamenii sunt înfometați. Mai mult, mesele ar fi servite la o „distanță de șase ore”.

La o simplă vizualizare a imaginilor am putut constata însă opusul. Mâncarea este variată și spre deosebire de cea servită în multe spitale din România, arată chiar apetisant. Mai mult, la felul II, persoanele carantinate au avut și un sortiment de pește care seamănă izbitor de mult cu somonul. Drept urmare așteptăm cu interes și părerea dumneavoastră în secțiunea „comentarii”.

Imaginile pe care vi le prezentăm mai jos au venit însoțite de următoarea descriere, pe care ne-am permis să nu o corectăm:

„Stiti ce se intimpla in centrele de carantina? INFOMETARE. ASTA FACE STATUL CU: COPII .PARINTI.FRATI CARE SANT IN CARANTINA. ORI SE DORESTE CRESTEREA NUMARULUI DE BONLAVI CU COVID19? DECE NU VORBITI SI DE ASTA LA TV?

SAU MAI BINE INTREBATI PE DOMNUL ARAFAT. UNI NU AU MINCAT DE 2:3 ZILE DECIND AU FOST IN CARANTINA. OARE PRIN INFOMETARE OMUL SE POATE IMBONLAVI SI ASTFEL CRESTE NUMAMARUL DE INFECTATI .SA POATA LUA BANI DE OMS .

Domnilor asta este hrana unui om in carantina. Ce se vrea, nu stim. slabirea organismului prin infometare provoaca alte boli. 2 mese pe zi la distanta de 6 ore”

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău