Nu vă supărați, ce fumați voi acolo, în Guvern? Că noi stăm în case și ne minunăm de prostia voastră

0

La ora când scriu aceste rânduri nu a devenit oficial motivul demisiei ministrului Sănătății, însă sunt 99% sigur că are legătură cu declarația făcută la ceas de seară că vor fi testați TOȚI bucureștenii pentru coronavirus. Culmea ironiei, Costache a fost înlocuit interimar cu secretarul de stat Nelu Tătaru, cel care spunea aseară că va extinde mega-programul de testare în toate orașele României.

În plină isterie provocată de coronavirus, ministrul Sănătății a vrut să liniștească populația cu un anunț pe care nici măcar nord coreenii nu l-ar fi crezut, chiar dacă ar fi fost rostit de marele lor lider.

„Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.) Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, la Știrile Pro TV.

Un calcul simplu arată că, pentru a testa întreaga populație a Capitalei, cu toate resursele Ministerului Sănătății, ar fi nevoie de cel puțin trei ani. În acest timp, mulți se vor fi îmbolnăvit, vindecat sau murit.

O astfel de declarație iresponsabilă denotă haosul din Palatul Victoria. Ori miniștrii noștri trăiesc pe altă planetă, în care spitalele sunt pregătite să facă față invaziei de COVID-19, totul este sub control, economia își va reveni rapid, ori ”fumează” ceva de calitate…

În realitate, medicii și asistentele nu au nici măcar materiale sanitare și de protecție, testăm într-o lună cât alții în 24 de ore și ne rugăm să nu ajungem pe un pat de spital.

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău