Lupta dintre David și Goliat pentru Primăria Ploiești

0
primarie-ploiesti_8095b.jpg

primarie-ploiesti_8095b.jpg

Biblia descrie o luptă dintre armatele israelienilor si cele ale filistenilor devenită legendă. Filistenii în acea perioadă aveau șansa să fie conduși de un supraom, Goliat, războinic desăvârșit dar și cu o statură impresionantă. Un uriaș de aproximativ doi metri după relatarea scripturilor. Acesta a ieșit în fața armatei lui Israel „ aruncând cuvinte de ocară” și cerând desemnarea unui adversar, astfel ca victoria să fie tranșată de rezultatul luptei între cei doi.

În spatele lui Goliat, siguri de victorie, luptătorii lui scoteau strigăte de biruință. Din partea lui Israel nimeni nu vroia să iasă la luptă. Timorați își așteptau moartea sau sclavia. Însă un tânăr de șaptisprezece ani, David, venit cu merinde la frații lui care erau în armata lui Israel, motivat fiind de faptul că poporul lui era batjocorit, cere să i se permită să lupte cu uriașul. Determinat și îndrăzneț la gândul că vine „în numele oștirii lui Israel” David aleargă în calea lui, îl ia la țintă cu praștia și cu o singură piatră intrată în fruntea uriașului, îl doboară la pământ.

Războinicii lui Goliat, văzând că uriașul lor a căzut, au fugit îngroziți.

Pentru Primăria Ploiești, în anul 2020 povestea este aceeași. Armata liberalilor nu își face decât calculele victoriei de când Andrei Volosevici, acest Goliat al zilelor noastre, candidează din partea lor. De mult nu am mai văzut o regrupare a oportuniștilor, a sinecuriștilor în aceeași tabără, uniți doar pentru că victoria pare sigură.

Oamenii au sancționat PSD-ul la vot nu pentru a  asista la revopsirea multora dintre oamenii lui în culori liberale, ci pentru că așteaptă altceva.

Din partea USR-PLUS, dat ca victimă sigură, vine un tânăr arhitect, Razvan Enescu, motivat de dorința de a transpune în politici publice speranțele oamenilor. Susține că vine în numele reprezentării cu adevărat a intereselor urbei.

Pentru că de treizeci de ani ne învârtim în cerc, orașul devine mai trist, mai poluat, mai neîntreținut, bugetele topindu-se în special pe salarii, pe tichete de vacante, pe bonusuri, pe susținerea unui număr impresionat de angajati în aparatul administrativ. Aparat administrativ format în general din pile, prieteni, clientelă de partid și foarte puțini profesioniști.

Goliat, să mă ierți, dar pariez pe David. Și vei vedea că toată această impresionantă armată ce calculează împărțirea prăzii se va risipii la căderea ta. Și nici măcar nu va mai recunoaște că te-a urmat.

Piatra cu care vei fi doborât va fi exact această motivație puternică de a sparge aranjamentele pricepuților zilei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău