Anticipatele lor, leul în picaj și plățile noastre

0
rezultate-alegeri-europarlamentare-2019-primele-rezultate-exit-poll-surpriza-colosala-la-vot-595777_8edb2.jpg

rezultate-alegeri-europarlamentare-2019-primele-rezultate-exit-poll-surpriza-colosala-la-vot-595777_8edb2.jpg

Românii sunt spectatori neputincioși ai unui film prost, regizat de indivizi care nu dau doi bani pe ceea ce trăim. Deși previzibil răul care ne paște, ni se spune că urmează să pășim pe calea cea bună.

Explicațiile oficiale nu țin pasul cu realitatea, oricât de mult se străduiesc politicienii să ne spună că va fi bine după anticipate. Care anticipate? Nu de alta, dar ceea ce ieri părea o certitudine, azi nu mai este la fel de sigur. PSD a anunțat că va boicota mecanismele declanșate de PSD, astfel încât să blocheze procedura declanșării anticipatelor. Imediat, PNL a declarat că ceea ce face PSD este ”o mârșăvie”. O fi, dar au altă variantă PSD-iștii? 

Dacă ar fi fost invers, PNL ar fi făcut jocul PSD? Desigur, nu! USR țopăie bezmetic pe margine, măcinat de conflicte interne, de un sistem de execuții într-un partid care se vrea democratic, o alternativă la ceea ce oamenii numesc ”ciuma roși” sau ”ciuma galbenă”, respectiv vechea clasă politică. Atunci când inspiri neîncredere, ești orice, dar nu alternativă. S-a văzut asta pentru USR-PLUS la europarlamentare și prezidențiale. Se vede și în aceste zile, în nenumăratele conflicte și execuții politice din cadrul filialelor din țară. 

În afară de cele trei forțe, mai sunt câteva partidulețe care sub o formă sau alta pier sau sunt absorbite de cele două mari, PSD și PNL. Între ele țopăie indivizi, cei care migrează politic, în funcție de cum cred că va înclina balanța. Niște dezgustători, curve politice, orientate libidinos spre ciolan. Nu au doctrină, nu au principii, nu au nimic în comun cu valorile pe care se presupune că ar trebui să le aibă un personaj din această sferă. 

Apropos de migrație, PNL-ul trebuie să explice cum se face că primește PSD-iști pe bandă rulantă, deși se jurau că nu vor să se contamineze, să sufere și ei de ”ciumă roșie”. Rareș Bogdan spunea, la intrarea în PNL, că aceasta va fi principala lui preocupare. A fost…

Până la urmă, este treaba fiecărui partid cum își gestionează activitatea și promisiunile făcute electoratului, însă să nu se mire de rezultat. Dar dincolo de miile de declarații, alarmiste din partea opoziției și optimiste din partea puterii, realitatea este singura care nu poate fi distorsionată, iar realitatea este doar una: nivelul de trai se degradează de la o zi la alta. Și dacă am crede că va fi așa doar în perioada de interimat, de buluceală și bulversare politică, atunci am putea spera că din iunie – iulie va trece. Dar nu este așa. Se pare că nicio formațiune politică nu este capabilă să comunice cu românii, altfel decât înjurându-și și acuzându-și adversarii. 

Ieri, după atingerea unui minim istoric pentru leu în raport cu euro, am primit explicația că acesta a fost trendul în toată zona de est a Europei. Și gata! Cu explicația asta au scăpat, cred ei. BNR nu a mai intervenit, sătui cei de acolo să tot repare imbecilitatea politică, să tot compenseze neîncrederea din piață. Se va vedea în următoarele luni că deprecierea are cauze majoritar interne, nu trenduri regionale. Sunt acele minciuni care au picioare extrem de scurte.

Știți, ”dragi politicieni”, că doare? Doare al naibii să nu ai măcar speranță, ci doar certitudinea că mâine facturile vor fi mai mari, că aproape că nu mai este ceva românesc care să aparțină României? Într-o zi, toată durerea asta se va transforma în furie. 

rezultate-alegeri-europarlamentare-2019-primele-rezultate-exit-poll-surpriza-colosala-la-vot-595777_d2fc1.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău