Valentine’s day sau Dragobete? Dragoste pe propria răspundere :)

0
lor_4b41c.jpg

lor_4b41c.jpg

“Mă întreb, bunăoară, dacă nu cumva în ziua când am început să iubesc nu s-a întâmplat ceva lângă mine, ceva pe care eu nu l-am văzut sau pe care nu l-am înţeles şi prin ignorarea căruia m-am abandonat, fără luciditate, cu totul iresponsabil, întâmplărilor.”

De ani de zile de când cu toții existăm mai mult în onlie decât în viața reală se duce o luptă între două tabere. Cei care sunt setați pe inimioare, flori și ciocolată astăzi și cei care sunt setați pe iubirea tricoloră pe 24 februarie. Mai există o categorie care urăște ambele sărbători în aceeași măsură, dar nu ne concetrăm pe aceasta.

Cred că trăim vremuri în care așa cum mi-a spus cineva recent, avem darul de a ne concentra mai mult pe ceea ce ne desparte decât pe ceea ce ne apropie cu adevărat. Trăim din păcate vremuri când uneori în loc să ne fericim sufletele cu „ceva-ul” care ne inundă de bucurie, simțim o  nevoie de validare socială inclusiv când vine vorba de dragoste.

Adevărul este că nu degeaba dragostea e cântată în cele mai frumoase cântece, compusă în cele mai frumoase poezii, pictată în cele mai frumoase tablouri, pentru că uneori doar prin artă ea poate fi exprimată cu adevărat, înălțător. Nu orice pământean reușește să atingă o dragoste adevărată, intensă, pasională, consumatoare, pe alocuri traumatizantă pentru suflet, pentru ca acest gen de dragoste implică virtuți pe care nu mulți le pot atinge. Sacrificiu, înțelepciune, asumarea viciilor dragostei, gelozia, frica de a nu rămâne singur și conștinetizarea târzie a sentimentelor.

Nu știu exact cum ar trebui să fie, știu însă că vă invit să faceți cum simțiți. E vremea să trăim pentru noi, nu pentru alții, oricât de greu ar fi!  E vremea în care validarea trebuie exclusă din viața noastră. În general, cred că dragostea adevărată nu face gălăgie, ea se trăiește pe silențios. Dacă simțiți însă să o expuneți, nu cred că asta ar trebui să deranjeze pe cineva. Dacă simțiți să sărbătoriți azi sau pe 24 februarie, faceți fix cum considerați. Viața nu e un dolce far niente, e cam greu să îți sărbătorești dragostea în fiecare zi, în societatea zilelor noastre când la tot pasul grijile cotidiene ne trag de mânecă.

Iar dacă în loc de o zi pe an, există două zile în care inima ta ridică întrebări care de obicei stau ferecate cu lacătul rutinei în care ne ambiționăm să trăim, eu zic că e de bine!

Bucurați-vă inima, trăiți-vă dragostea pe propria răspundere.  Cu sau fără semnătură!

Închei cu o recomandare muzicală pentru azi,  de excepție aș spune, Eugen Doga,” Dulcea și Tandra mea Fiară”, și cu 2 strofe dintr-o poezie care poate vă va inspira azi!

Tu când ai de gând să-mi spui că mă iubeşti?

Tu când ai de gând să-mi spui că mă iubeşti?

Ce evenimente ar trebui să mai aibă loc

Pentru ca să poţi articula cu subiect şi predicat,

Să declari pe propria răspundere

De bună voie şi nevăzută de nimeni,

Să te eliberezi de această povară

A orgoliului şi a inimii deopotrivă.

Tu când ai de gând să-mi spui că mă iubeşti?

Ar trebui să te gândeşti ce înseamnă,

Să-i înţelegi rostul şi locul în tine,

Te cunosc, de-acum, altfel ai fi spus-o demult.

De atunci, de când privirile noastre

Au sărit în gol şi în căprui, una în alta,

Iar noi, ca o izbăvire, eram goi, unul în pielea celuilalt.

Marius Tucă

CU DRAG,

LOREDANA

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here