Jurnaliștii vor fi scutiți de impozit pe venit. Mulțumim, dar băgați-vă banii undeva!

0
17
jurnalisti_15926300_fb8f8.jpg

jurnalisti_15926300_fb8f8.jpg

Parlamentul a votat o lege, care acum va merge la promulgare la președintele Iohannis. Mă număr printre cei care nu vor o astfel de ”facilitate”.

Știrea, pe scurt: ”Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, a adoptat marți un proiect de lege care prevede scutirea de impozit pentru veniturile din salarii precum și pentru veniturile din drepturile de autor, realizate ca urmare a desfășurării activității de jurnalism. Măsura a fost propusă de PSD, fiind justificată în contextul ”situației economice foarte dificile” în care se află mass-media. Atât Guvernul Dăncilă, cât și Guvernul Orban s-au opus adoptării proiectului. (sursa profit.ro)

Proiectul a fost adoptat prin votul majorității parlamenterilor PSD, primind 174 de voturi favorabile de la aceștia și aliații lor, în timp ce 91 de deputați, de la partidele din opoziția parlamentară, s-au abținut, iar doi au votat împotrivă. 

Așadar, PSD-ul încearcă să-i facă pe români să urască presa. Nu mă mir, la cât de prietenoși am fost cu guvernările lor dezastruoase. Cum ar fi să te bucuri, ca jurnalist, de POMANA lor? Niciodată! Așa cum nu sunt de acord cu pensii speciale, cu scutiri de impozite doar pentru anumite categorii socio-profesionale, nu pot să fiu ipocrit și să mă bucur dacă noi primim astfel de facilități? Nu așa se face.

Această lege nu este doar un motiv pentru care oamenii vor ajunge să ne urască, chit că vina nu ne aparține, dar mai presus de toate este o jignire pentru jurnaliști, aici nefiind inclusă presa de partid, oricare ar fi acesta. Cu siguranță, toți ne dorim să trăim măcar decent, într-o țară care își respectă contribuabilii și nu-i discriminează în funcție de interese, în care nu scutești de impozite IT-iștii, ca să dea bine la imagine, în care nu plătești regește magistrații și polițiștii ca să nu te deranjeze, în care nu creezi facilități pentru jurnaliști, ca să scrie povești nemuritoare, nu ceea ce trebuie. Nu contest că unii dintre noi se bucură, însă știu că cei mai mulți nu o fac. Consecințele vor fi dezastruoase pentru toți. Și nu despre sume este vorba.

Ridicați economia, redobândiți resursele și nu le mai înstrăinați pe șpăgi și lăsați-ne să câștigăm dintr-o economie sănătoasă, nu bolnavă și excesiv fiscalizată. Sunt zeci de măsuri, pe care le puteți lua, pentru a relaxa fiscal acest domeniu, dar și altele. Abia atunci rotițele se mișcă natural în economie și implicit în domeniul nostru de activitate.

Acesta este motivul pentru care ”VĂ MULȚUMIM”, DAR BĂGAȚI-VĂ SCUTIREA DE IMPOZIT UNDEVA!

PS: Sper ca această lege să fie contestată la CCR, ca fiind discriminatorie.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here