Nu v-ați săturat de cocalari, cu sau fără BMW-uri? Aveți grijă când le dați o lecție, să nu vi se deschidă dosar penal

0
MCZoPTQ0MCZoYXNoPTU5OTdhYTM5NTM4MDYyMzcxMTZjNDE3NjFkYjk0MjNi.thumb_9999c_bc375.jpg

MCZoPTQ0MCZoYXNoPTU5OTdhYTM5NTM4MDYyMzcxMTZjNDE3NjFkYjk0MjNi.thumb_9999c_bc375.jpg

E plină România de cocalari. Unii au BMW, alții Audi, alții Mercedes, alții… Logan. Nu marca mașinii este de vină pentru că unii dintre noi sunt bătuți în cap.

Incidentul cu BMW-ul împins ușor de un tramvai a ajuns viral. Detaliile și imaginile AICI. Cum deschizi facebook-ul sau un site de știri, printre primele subiecte se află povestea unui neghiob, la volanul BMW-ului, care nu-l face nici mai frumos și nici mai deștept decât este, cel mult evidențiindu-i prostia.

Nemaisuportând imbecilitatea unuia pentru care nu reprezintă o problemă interdicția de a circula pe linia de tramvai, vatmanul și-a pierdut cumpătul și i-a dat o lecție. Sper doar ca toți cocalarii să înțeleagă faptul că oricine își poate pierde cumpătul și oricând le-ar putea șifona singurul reper, care (cred ei) că îi face să pară mai ”șmecheri” decât sunt, mai inteligenți, mai importanți.

Șoferul, Mark Simion, a fost sancționat: a primit o amendă de 2230 de lei și a rămas fără permis de conducere timp de 30 de zile. Partea tristă, dar asta este legea, e că vatmanul îi va achita reparația, tot el va fi cercetat disciplinar la muncă și tot el va fi cercetat penal pentru distrugere sau pentru ce i-o mai trece prin minte anchetatorului. Repet, asta-i legea! Chiar dacă de cele mai multe ori este frustrant, nu ne facem singuri dreptate, iar cei care ar trebui să o facă sunt depășiți numeric de cocalarii din România. 

Un alt aspect important este legislația, care trebuia modificată cu mult timp în urmă, deși promisiuni și proiecte există. Unde este aberația din lege? Pe baza probelor video din trafic, provenind de pe camerele neomologate, încălcări grave ale regulilor de circulație nu pot fi sancționate. Se întâmplă să vină sancțiunile, doar dacă aceste încălcări sunt urmate de evenimente rutiere. Concret, dacă vatmanul nu-i dădea ”un șut” cu tramvaiul din dotare, cocalarul cu BMW-ul putea fi chemat la poliție, pe baza imaginilior, doar pentru a i se bate obrazul, nu și pentru a i se aplica vreo sancțiune.

Vi se pare corect ca vatmanul să fie aspru sancționat, poate chiar penal, iar imbecilul care a încălcat Codul Rutier și a provocat să fie sancționat doar contravențional? Specialiștii în drept vor spune că vatmanul a reacționat disproporționat și situațiile nu se compară. Foarte bine! Atunci luați în calcul că un cocalar va continua să încalce regulile de circulație, poate chiar să depășească peste linia continuă, pentru că vrea și că poate, iar specialistul în drept, venit de pe sens opus, să fie făcut terci de un astfel de specimen. Vom avea un specialist în drept mai puțin, poate un legiuitor, dar vom avea mai muți Chițoi în plus. 

MCZoPTQ0MCZoYXNoPTU5OTdhYTM5NTM4MDYyMzcxMTZjNDE3NjFkYjk0MjNi.thumb_9999c_aa9de.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău