Dacă ar fi după Dana Budeanu, mafioții nu ar merge niciodată la toaletă. Și dacă ar face-o, nu s-ar șterge singuri. Au oameni

0
media-157252630737105500_1b6b7.jpg

media-157252630737105500_1b6b7.jpg

Cum deschizi facebookul, mai nou și presa online serioasă, dai inevitabil de zicerile înțelepte ale Danei Budeanu. ”Mafioata națională” încearcă să ne transforme dintr-o nație de melteni troglodiți, într-una de mafioți. De ce se uită oamenii în gurița ei?

Dacă visul tău în viață este să ajungi mafiot, atunci te poți considera cu un pas mai aproape de deziderat, având-o pe (pardon, pă!) tanti Budeanu ghid într-ale etichetei din Cosa Nostra. Mă gândesc că e banal să trăiești ca un om normal, așa că de ce nu te-ai lua după sfaturile uneia, pentru care și limba română trebuie neapărat mafiotizată. Bă, un mafiot adevărat, nu spune ”pe care”, că ”pă care”! Nu de alta, dar să vorbești corect sună prea efeminat. Un mafiot adevărat trebuie să dea senzația de putere, să sfideze regulile și să aibă alături o melteancă, pă care să o deteste, să o umilească și să i se adreseze cu ”fă, amețito!”

Chiar așa, v-ați gândit că, din 2020, puteți să deveniți mafioți? Nu mai ieșiți la proteste cu pancarte. Aveți oameni, pă care îi trimiteți înarmați în Piața Victoriei. Să vedeți ce fețe vor face jandarmii, de li se îndoaie pulanele de la mijloc. Bă, nu ești bărbat adevărat, dacă te duci personal la protest! Stai acasă, îți aprinzi un trabuc, apoi te uiți la tv cum oamenii tăi fac legea la proteste. Asta înseamnă să fii mafiot! Dacă ești fătălău și te duci personal, amețita ta nu te va mai respecta cum se cuvine, arzându-ți o tigaie în cap, încă din clipa în care te întorci de la vreun protest, eventual gata fezandat de jandarmi. Ea nu vrea să trăiască alături de un hipster fătălău, dar cu principii. Dacă nu suporți umilința, poți să-i arzi și tu vreo două poșete în căpățâna aia de amețită. Dă-i ușor, totuși, să nu-ți sară lacul de pe unghii.

În mod clar, nu se mai cuvine să trăiești într-o stare de normalitate. Bine, nici să te pensezi și să te epilezi, ca o cocotă, apoi să te îmbraci cu pantalonași cu gleznuța la vedere, eventual cu un pantofior roșu, că doar nu te mănâncă în funduleț. Dar cum? Păi, cum zice Dana Budeanu: pui sacoul pe tine și nu îl scoți ”supt” nicio formă! Faci duș, lași sacoul la locul lui. Faci sex, sacoul rămâne! (ați sesizat că nu am scris că faci dragoste, pentru că doar fătălăi fac, asta în cazul în care nu s-au plictisit de ei înșiși). Un mafiot nu scoate niciodată sacoul, nici când îl schimbă! În cel mai rău caz, dacă vrea diversitate, pune altul peste, cu un număr mai mare. Dacă Dana a zis să nu îl scoți, păi nu îl scoți. Jegul îl va transforma în armură, ceea ce pentru un mafiot adevărat merge pe post de vestă antiglonț, un must în domeniu.

Tot de la Dana am aflat că femeile de mafioți nu mănâncă fasole cu ciolan și mici. Dacă totuși cad în acest păcat, trebuie musai să se ascundă în momentul penibil al ingerării scârbavnicelor alimente. Să nu le știe nimeni. Nasol e dacă fasolea nu a fost fiartă în vreo 3 ape, pentru că mafioata se va confrunta apoi cu scene de flatulență, de zici că mafiotu de bărba-su a început să tragă într-un clan rival. Iese de o scenă cu mafioți, dar e fake.

Un mafiot nu-și plătește niciodată facturile! Un mafiot împușcă furnizorii la data scadenței, ca să fie un exemplu pentru ceilalți, care îi vor mai trimite facturi la apă, curent, telefon etc..

Dacă ești politician și ești mafiot, Dana te poate sfătui să te duci în sediul SRI, să le scoți ălora mufele de la căștile de ascultare, apoi să le bagi într-un podcast cu manele. La ieșire, îi privești sfidător și le spui: ”Vă pupă Jean, fătălăilor!” 

Și pentru că tot am ajuns la politicieni, să spunem două cuvinte și despre premierul Orban, deși asocierea cu politicienii este ușor forțată. Dacă era după Dana Budeanu, o țară ca România trebuia să aibă un premier mafiot, ca să fie un exemplu pentru toți fătălăii și amețitele din popor. Păi, când l-a pus Klaus Iohannis premier, îl loc să meargă la Cotroceni pentru depunerea jurământului, trebuia să trimită pe cineva, cu mesajul ”Am om!” Un mafiot nu se duce niciodată personal la ceremonii d-astea. Un mafiot nu dă doi bani pe autorități! Ce exemplu e omul ăsta pentru un popor al cărui vis este să se transforme într-un stat mafiot? Bătaie de joc… Până și Viorica era mai mafioată, dacă e să ne luăm după cum lua româna la mișto. 

Dacă ar fi după Dana Budeanu, mafioții nu ar merge niciodată la toaletă. Și dacă ar face-o, într-un acces de furie sau o scăpare de moment, nu s-ar șterge singuri. Au oameni.

Așadar, România s-a mai ales cu o ”influențăriță”, Dana Budeanu… ce nume predestinat. Aici am prins-o! Nici ea nu e chiar mafioată. Dacă era mafioată și nu amețită, nu se numea Budeanu, pentru că vine de la budă. Putea să își schimbe numele în Vespasianu, spre exemplu. Sau Weceescu. Păi, ori suntem mafioți, ori nu mai suntem…

Și dacă stau bine să mă gândesc, deși mi-e greu să trec peste momentul în care a făcut mișto de proiectul Spitalului de Oncologie Pediatrică, mafioata are dreptate în unele privințe: România chiar e un stat de mafioți. Nu ai cum să trăiești cu salariul minim pe economie și să nu cazi din picioare, în drum spre muncă, dacă nu ești mafiot. E clar că mai faci tu ceva pe lângă, ceva ilegal, ca mafioții…

* Acest text este ca un pamflet, deși nu e un pamflet, pentru că doar fătălăii scriu așa ceva. Se încadrează la genul epico-amețito-mafiot.

media-157252630737105500_713cf.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău