De Crăciun, bucură-te de familie, de liniște, de sănătate!

0
loredana-chelba_ca8e3.jpg

loredana-chelba_ca8e3.jpg

E greu de Sărbători, nici nu știi cum să o dai ca să fie bine. Dacă ești mai bun decât de obicei, ești puțin ipocrit, dacă ești la fel de acid precum ești tot anul, nu ai intrat în spiritul sărbătorilor. E greu și cu online-ul căci, și aici, oamenii te judecă mai aspru decât în viața reală, pentru că, nu-i așa, e mai simplu să spui lucrurilor pe nume fără să privești omul în ochi.

Un mare stres apropierea sărbătorilor. Ce cumpărăm? Am luat oare toate cadourile? Am făcut curățenie generală? Cu ce ne îmbrăcăm de Crăciun, dar de Revelion?

Haideți să nu ne mai chinuim de Sărbători și să fie această perioadă despre liniște. Liniștea de care avem atâta nevoie!

Timp petrecut cu ai noștri, timp pentru noi, să fie despre conștientizarea stării noastre de normalitate. Ce înseamnă asta? E simplu? Poate că nu ți-ai atins toate targeturile anul acesta, poate nu te-ai mutat într-o casă mai mare, poate nici mașina nu ai schimbat-o și nici în Maldive nu ai fost vara asta, dar ia uită-te în jur și încearcă să te raportezi la cei care sunt în situații mai nefericite decât tine, nu la cei care sunt mai sus. Este ok să tinzi către mai sus, dar bucură-te și de normalitatea în care  poate părea că ești captiv. 

Bucură-te de familie, bucură-te de job, bucură-te de prieteni, bucură-te de SĂNĂTATE, bucură-te de oameni, conștientizează și fii recunoscător/recunoscătoare. Fă-ți planuri pentru la anul, fără a gândi revoluții. Revelionul poate face trecerea dintre ani, dar nu poate anula un om cu o „istorie” în spate, cu trăirile lui, cu caracterul și educația sa. Inspiră-te din viața oamenilor pe care îi admiri, dar nu îți dori să fii acolo. E bine să nu uiți de tine nici când ești fericit, nici când ești trist.

Decorează casa de sărbători fără să ții cont de trenduri, pune în casă tot ce îți dă o stare de bine chiar dacă asta înseamnă un kitch de 10 lei.  Cumpără daruri celor dragi fără stresul de a impresiona, cumpără ce îți permite buzunarul, las-o încolo de etichetă, eticheta e despre bun-simț și respect, iar asta nu are legătură cu cadourile materiale.

Îmbracă-te frumos de Crăciun și de Revelion, în orice situație.  Fie că stai acasă, fie că mergi la rude, la munte sau la restaurant. Uneori starea de bine vine și din exterior către interior.

“Mănâncă, roagă-te, iubește!”, începând de acum, de Crăciunul ăsta, dar te rog, nu mai face pauză până la Crăciunul viitor! Încearcă să faci din fericirea ta interioară o constantă!

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău